Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Časopis Military Miniature
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 3:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mustang Napisao/la:
.Netko je pokušao nešto novo i ne treba sada odmah na volej dočekati.Smile

pa iskreno mislim da smo svi pozdravili cinjenicu da imamo maketarski casopis, i da svi cijenimo trud tih ljudi

nitko ih nije ''docekao na volej'', osim ako volejom ne smatras ispravljanje neistine u uvodniku
a ak je toliki grijeh napisati da nesto nije istina, ja se povlacim iz opce bilo kakve dalje rasprave
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
mustang

Član od: 23 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 3:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne slider,krivo,napisao sam ispod tvog posta Stara garda,lijepo si to napisao...to i mislim,jer si na kulturan i profesionalan način kroz činjenice elaborirao njihov veliki propust i manipulaciju.Moj post se odnosi prije svega na Damirove komentare,koje ne kritiziramnego samo mislim da nitko nije 100 kompetentan za bilo što u životu osim naših političara.Wink
Uostalom u postu piše..ne računajući njihov gaf o povijesti maketarskih natjecanja..znači da sam se složio sa tvojim zapažanjima ..
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 3:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mustang Napisao/la:
Nisam vidio časopis i najvjerojatnije ga neću ni tražiti ali jednom znam.Ne računajući gaf "od osnutka maketarskog hobbya u Hrvata do danas",bilo kakva forma promicanja maketratva je hvale vrijedna.Hoće li časopis saživjeti ili odapeti kao mnogi prije,nije bit priče.Netko je pokušao nešto novo i ne treba sada odmah na volej dočekati.Uredništvo bi trebalo se otvoriti prema svim ljudima dobre volje koji žele nešto napisati i na taj način promovirati svoj rad,talent i sam hobby.Moje makete se mnogima ne sviđaju,jednom malom broju su lijepe sa svim svojim manama.Tako su i ti radovi koji su ili će biti u časopisu nekom loše,očajne,drugima će biti super.Sve je stvar ukusa.Komu se ne sviđa,preskočit će to.Meni lijepe i super radove radi npr.onaj Poljak Oslizlo ali bi razni 100% experti našli neku manu.Ja samo znam što je 100 % sigurno ...a to je odlazak Sv.Petru ili Luciferu,a sve ostalo je nagađanje gdje se isprepliće znanje i misao da se sve zna..Briga me je li antena u stvarnosti 20 cm desno ili RLM nijansa nije ispravna ili je krilo kraće za 3 mm.Smisao je trovati se razređivačima,rezati prste skalpelom,bacati makete u zid i zvađat se sa brkatom babom na carini:)

hear, hear!! Smile
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 4:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mustang Napisao/la:
Nisam vidio časopis i najvjerojatnije ga neću ni tražiti ali jednom znam.Ne računajući gaf "od osnutka maketarskog hobbya u Hrvata do danas",bilo kakva forma promicanja maketratva je hvale vrijedna.Hoće li časopis saživjeti ili odapeti kao mnogi prije,nije bit priče.Netko je pokušao nešto novo i ne treba sada odmah na volej dočekati.Uredništvo bi trebalo se otvoriti prema svim ljudima dobre volje koji žele nešto napisati i na taj način promovirati svoj rad,talent i sam hobby.Moje makete se mnogima ne sviđaju,jednom malom broju su lijepe sa svim svojim manama.Tako su i ti radovi koji su ili će biti u časopisu nekom loše,očajne,drugima će biti super.Sve je stvar ukusa.Komu se ne sviđa,preskočit će to.Meni lijepe i super radove radi npr.onaj Poljak Oslizlo ali bi razni 100% experti našli neku manu.Ja samo znam što je 100 % sigurno ...a to je odlazak Sv.Petru ili Luciferu,a sve ostalo je nagađanje gdje se isprepliće znanje i misao da se sve zna..Briga me je li antena u stvarnosti 20 cm desno ili RLM nijansa nije ispravna ili je krilo kraće za 3 mm.Smisao je trovati se razređivačima,rezati prste skalpelom,bacati makete u zid i zvađat se sa brkatom babom na carini:)

U zdravlje Dva prsta gore
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 4:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mustang Napisao/la:
nMoj post se odnosi prije svega na Damirove komentare,koje ne kritiziramnego samo mislim da nitko nije 100 kompetentan za bilo što u životu osim naših političara.Wink

Čekaj malo... Ja sam nekog "dočekao na volej"? Ovaj konkretni časopis? O čemu ti to?

Iznosim općenito mišljenje o časopisima i pristupu onom dijelu našeg hobija koji nije u četiri zida sobe.

Ne moramo se svi slagati, postoje dva različita stava. Netko misli da je "sve dobro"i da je "bilo kako dobro", a ja pripadam onima koji u svakom institucionaliziranijem i javnom djelovanju traže nekakve čvršće točke i želju za kvalitetom. Ponavljam - ne radi se nužno o ovom konkretnom časopisu, a pogotovo ne o nečijim maketama koje predstavlja na forumu.

Za mene tiskani časopis koji košta (svejedno koga) ne bi trebao biti rađen po principu "bilo što, samo da je nekako...", već bi se trebalo težiti što većoj kvaliteti i smislu. U tom smislu gomila "dobrih želja", hvalospjeva i zanemarivanja grešaka (kojih je ovaj Forum prepun) zapravo i nisu neka velika pomoć. I nisu oni koji tako pristupaju ništa bolji ljudi od mene.

Nek postoje dva različita mišljenja, pa nek onaj tko čita razmisli i zaključi što je istina i što mu odgovara. Na temu časopisa (ne nužno ovog konktretnog), nek svatko razmisli bi li davao 20 ili 30 kuna za časopis u kojemu bi mu "amateri" nevještim rječnikom predstavljali kako su sklepali pojedinu maketu, a istovremeno na besplatnom internetu postoji 10000 takvih prikaza.
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 4:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stop , stanite , dosta ! Ovo presipavanje iz šupljeg u prazno dovodi moje strpljenje kraju. Časopis je ispao tako kako je oispao a lamentacije o tome kako bi nekakav ("ne nužno ovaj") časopis trebao izgledati ne vode ničemu.Pusto teoretiziranje. Pričekajte da vidite kako će biti dalje , ... i dajte mira! Cool

PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 4:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von stuck,znam moderator si ali ovo za sada nije nikako vrijeđanje i raspirivanje vatre..ljudi iznose svoja mišljenja..evo ja ću reći ..Damire u pravu si..ja sam u krivu jer ne znam o čemu ja to trubim tj.pišem..idemo na neku drugu temu..nppr.je li jebena Feriha upucana ili ćemo to doznati u idućih 4000 epizoda...
Natrag na vrh
zzed

Član od: 15 Svi 2009
Mjesto: zg
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 5:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako se ovih 5.000 primjeraka nekako ne podijeli u cijelosti, ima li uopće smisla pisati br. 2? Pretpostavljam da je nekako riješeno 100 komada, i da preostalih 4.900 čeka svoju žalosnu sudbinu, reciklažu nakon 2-3 godine skupljanja prašine.

A ako se već piše br. 2, treba odrediti ciljno tržište, bio časopis besplatan ili ne. Predlažem da to bude maketarski podmladak, a kao teme lako dostupne i jednostavne makete. To će biti najveći doprinos hrvatskom maketarstvu po mom mišljenju. Mi 40+ maketari ionako nećemo čitati nijedan časopis, kakav god bio, budimo iskreni. Ali zadržavamo pravo na svoje mišljenje o istom Wink Laughing
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 5:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zzed Napisao/la:

A ako se već piše br. 2, treba odrediti ciljno tržište, bio časopis besplatan ili ne. Predlažem da to bude maketarski podmladak, a kao teme lako dostupne i jednostavne makete. To će biti najveći doprinos hrvatskom maketarstvu po mom mišljenju.

Apsolutno se slažem s ovim.

Jednostavne teme - Revellove makete iz dućana, osnovne tehnike i sl. I onda podjela po školama. Pretpostavljam da je Grad Zagreb dao novac za tiskanje, pa može organizirati i dostavu.

I ne treba se zajebavati s engleskim.
Natrag na vrh
mustang

PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 5:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

u pravu si,to sam pomislio i ja ..kada sam pročitao cifru..5.000 primjeraka je megalomansska brojka..toliko nema maketara do Vardara do Triglava..200 komada u vrh glave a ineko drvo bi bilo zahvalno..Smile
Natrag na vrh
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 5:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moram primjetiti da u ovih par stanica rasprave kako bi interni časopis HUVM-a trebao izgledati fali barem jedan sugovornik koji je na realizaciji tog projekta sudjelovao da bi se mogla ova rasprava doživiti kao svrsishodna.

Ja časopis nisam vidio pa ne mogu ništa o njemu napisati ali ako je istina da je besplatan i da je od 5000 primjeraka 4000 podijeljeno po školama Zagreba , skidam kapu do poda ljudima koji su u tome sudjelovali pa čak i ako je X-47B (što god to bilo) 3 mm predugačak! Čak me ne zanima ni ko je zlatni sponzor, ali svejedno hvala mu!

P.S. Ne vidim nimalo sličnu raspravu o Maketaru plus kojeg su linkale kolege iz Srbije. Jel to znači da je on upravo onakakav kakav maketarski časopis treba biti?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
zzed

Član od: 15 Svi 2009
Mjesto: zg
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:
..P.S. Ne vidim nimalo sličnu raspravu o Maketaru plus kojeg su linkale kolege iz Srbije. Jel to znači da je on upravo onakakav kakav maketarski časopis treba biti?

Moram priznati da osobno nisam vidio link.. Ako nema rasprave, možda je na ćirilici?
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mustang Napisao/la:
..kada sam pročitao cifru..5.000 primjeraka je megalomansska brojka..toliko nema maketara do Vardara do Triglava..200 komada u vrh glave a ineko drvo bi bilo zahvalno..Smile

Stips je lipo napisao da je to časopis koji im služi u promotivne svrhe i za reklamu, najvjerovatnije je takva brojka da ga imaju za dijeljenje po brojnim natjecanjima na koja idu i gdje god im zatriba, imaju sigurno dobar razlog za takvu brojku stampanja....a to nas ne bi ni tribalo toliko zanimati koliko dal cemo li imati i br. 2 . uskoro .......ako uspije nesto maketarsko zazivjeti u HR i prezivjeti ja dajem podrsku ,bez obzira na ove neke minuse u tekstu i podacima.....
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
mustang

PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 5:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok svaka čast ako je podijeljeno 4.000 primjeraka po školama,neka se navuče 40 novih klinaca je uspjeh a i to što kažeš da je besplatno je isto pohvalno..većina komentara je bila na tragu tvoga razmišljanja a to je da se pohvalio trud i entuzijazam ljudi koji su ga napisali..a što se tiče časopisa kolega iz Srbije kao laiku koji nije profi maketar nego amter vidim kako je izvedba i sadržaj na visokom nivou pa bili oni iz Srbije ili Turske..autorima časopisa nitko ne brani da iznesu svoje mišljenje ai oni koji sudjeluju u raspravi i iznose neko svoje mišljenje nisu manje vrijedni zbog toga tj.nije rasprava više ili manje svrhishodna.Što se mene tiče,možemo tu napisati još n.postova,doći će nega druga tema,i neka druga prepucavanja a ova će pasti u zaborav..
Natrag na vrh
mustang

PorukaUpisano: Pet Stu 22, 2013 5:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zzed ,zzed baš si zločest:)
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 3/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma