Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Sri Stu 13, 2013 10:08 pm Naslov poruke: He-177 Greif 1:72 |
|
|
Pozdrav svima nakon dugo vremena...
Nakon duže maketarske pauze, evo jedne makete koju sam napokon zgotovio nakon što je cca 1,5 godinu stajala na polici.
He-177, Revell 1:72, napravljen kao noćna verzija iz KG100.
Na ovoj maketi sam se dosta igrao, prednji canopy je novo napravljen, poklopci prostora za bombe i zadnjeg trapa su napravljeni iz lima, malo je dorađen stajni trap, sve oznako su bojane ( na maketi uopće nema decala, više-manje zbog toga jer su uslijed stajanja na vlažnom bili potpuno uništeni. )
Nešto fotki u radu ima ovdje:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=20729&highlight=greif
 _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mustang
| | Član od: 23 Ruj 2006 | | Poruke: 444 | |
|
Upisano: Sri Stu 13, 2013 11:00 pm Naslov poruke: |
|
|
bravo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Stu 13, 2013 11:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka cast! Odlican mottling!
Kako si kabinu uklopio? Jesi radio vacuform ili si iz kutije kemijao sto se moze iskemijat? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 10:19 am Naslov poruke: |
|
|
Vrlo lijep.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FilipZG
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 5:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlično izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 6:14 pm Naslov poruke: |
|
|
...jako dobro...izvrsno si odradio kamuflažu... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 6:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijepo, bojanje je vrlo realistično... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Gak Napisao/la: |
Kako si kabinu uklopio? Jesi radio vacuform ili si iz kutije kemijao sto se moze iskemijat? |
Hvala svima...
Canopy sam radio sam. Ima cijela procedura sa slikama u postu ''u radu'' - vidi link gore... _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
krasan.... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo! Svaka čast! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 11:06 pm Naslov poruke: |
|
|
E jel ti je lip i odozgo i odozdo  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 15, 2013 12:46 am Naslov poruke: Četveromotorac izgledom dvomotorac. |
|
|
Poštovani.
Zanimljiva maketa i rad na istoj su za pohvalu. Kad pogledam ilustraciju u bojama, malo mi je blijed dojam šara tj. "eksplozije u tvornici špageta". Teško je sa sigurnošću kazati da li su zračni vijci koji su obično sjajno obojeni i pokrovi glavčina (spineri) po RLM proizvodnom propisu tamnozeleni RLM70 ili mat crni. Oznake na maketi su da podsjetimo, obojene a ne zaljepljene. Kad već postoje označena gazišta, ako se ne varam da bi se negdje trebale vidjeti oznake za gorivo i ulje. To su oni trokuti žuti i smeđi uz servisne otvore za natakanje (uljevanje). Kušajte pronaći fotografirane pojedinosti barem u francuskom magazinu "Replic".
Bombe makete su blještave, što bi trebalo predstavljati najvjerojatnije izvorno sjajno crne. Jasno da treba uzeti u obzir posvjetljavanje zbog mjerila kako ste napravili s cijelom maketom. Njemci su imali i neke oznake ponekad bijele krugove okolo mjesta za upaljače ali sigurno vrpce blizu stabilizatora po bombama da iste lakše razlikuju. Za opisano postoje negdje uredni RLM propisi, a crteži u bojama su bili objavljivani npr u "Scale Models International" magazinu u izdanjima do 1990.godine, uz airbrushing ilustracije inačica Fw-190. Ako imate vremena provjerite.
Lijep rad koliko god da se kritizira.
Lijep pozdrav.Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Pet Stu 15, 2013 9:00 am Naslov poruke: |
|
|
| Izgleda super, bravo. Ti veliki bombarderi su i moja slabost i imam ih par koji čekaju na red, kao i Sunderland, još jedan FW200 Condor i ostali... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
|
Upisano: Pet Stu 15, 2013 9:15 am Naslov poruke: Re: Četveromotorac izgledom dvomotorac. |
|
|
| dragisa1956 Napisao/la: | Poštovani.
Zanimljiva maketa i rad na istoj su za pohvalu. Kad pogledam ilustraciju u bojama, malo mi je blijed dojam šara tj. "eksplozije u tvornici špageta". Teško je sa sigurnošću kazati da li su zračni vijci koji su obično sjajno obojeni i pokrovi glavčina (spineri) po RLM proizvodnom propisu tamnozeleni RLM70 ili mat crni. Oznake na maketi su da podsjetimo, obojene a ne zaljepljene. Kad već postoje označena gazišta, ako se ne varam da bi se negdje trebale vidjeti oznake za gorivo i ulje. To su oni trokuti žuti i smeđi uz servisne otvore za natakanje (uljevanje). Kušajte pronaći fotografirane pojedinosti barem u francuskom magazinu "Replic".
Bombe makete su blještave, što bi trebalo predstavljati najvjerojatnije izvorno sjajno crne. Jasno da treba uzeti u obzir posvjetljavanje zbog mjerila kako ste napravili s cijelom maketom. Njemci su imali i neke oznake ponekad bijele krugove okolo mjesta za upaljače ali sigurno vrpce blizu stabilizatora po bombama da iste lakše razlikuju. Za opisano postoje negdje uredni RLM propisi, a crteži u bojama su bili objavljivani npr u "Scale Models International" magazinu u izdanjima do 1990.godine, uz airbrushing ilustracije inačica Fw-190. Ako imate vremena provjerite.
Lijep rad koliko god da se kritizira.
Lijep pozdrav.Dragiša. |
Nema problema za kritiku, svaka je dobrodošla...
Propeleri su RLM 70, šare su zapravo tamnije samo matt lak koji koristim jako ''filtrira'' sve boje i prilično se dobije dojam da je sve svjetlije. A i fotka je malo preeksponirana jer nisam koristio blic pa sam digao svjetlinu jer se inaće ništa ne bi vidjelo. Bombe su zapravo matt crne, samo sam malo pretjerao sa srebrnim drybrushingom pa se čine jako sjajne.
Pošto nisam stavljao decale nisam se niti zamarao previše sa servisnim oznakama jer nikad ne bi maketu završio I onako nije za natjecanje... _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|