Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 11:14 am Naslov poruke: Sukhoi Su-1, Amodel, 1/72 |
|
|
"First of the Breed!" Evo jedan za sve ljubitelje Suhoja ,oključujući i moju malenkost... Dakle ukratko nažalost još jedan od sovjetskih aviona koji je završio u "smeću" ne toliko zbog svojih loših karakteristika ,koliko zbog rezanja, štednje i nećije kratkovidne odluke. Razvijan tijekom 1940 kao visinski lovac s turbopunjačem ,testovi su tekli dobro ,bilo je i nesreča ,sve je išlo svojim tokom jedino turbopunjać nikako da proradi kako treba i to je na kraju ovu seriju (bio je i jedan prototip Su-3 s kraćim krilima) došlo glave. Netko je odlučio da se turbopunjač otkazuje zbog nepouzdanosti i samim time Su-1/3 više nisu u igri...
Šteta, avion je ,osim "rupe" iza kokpita i uskog stajnog trapa, jako skladan i lijep.
Maketa ko maketa ,jako gruba ,ali sasvim dobrog sklapanja, treba očistiti dosta flasha i nešto malo kitanja ,ali sve ostalo je više-manje ok. Ostalo standardno boje MM, mrvu wetheringa i to je to.
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 1:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ti baš briješ na ovu sovjetsku poljovprivrednu mehanizaciju, a?
Avion je blagi užas (ali o ukusima se ne raspravlja...), a tvoj rad vrhunski! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
e sad bum te kritiziral....us*o si tu kabinu....pospricaj malo srebrne( zute,plave,votever) na prozirni dekal, izrezi trakice i napravi frame-ove na kabini....sve pet, poklopac kabine nedovoljan...  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 2:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | e sad bum te kritiziral....us*o si tu kabinu....pospricaj malo srebrne( zute,plave,votever) na prozirni dekal, izrezi trakice i napravi frame-ove na kabini....sve pet, poklopac kabine nedovoljan... Cool |
Ma sam ti kritiziraj ,ko da to mene nekaj dotikavle
Nije starac ,frame je ravan izrezivao sam kvadratiće od tamiya masking tapea i ljepio ,neg ti se to ćini iz tri razloga ,prvi da mi je ostalo ispod malo prašine/nećistoće, drugo jel je na rubovima ostalo malo deblje boje nakon skidanja maske ,a treći jel je odljev stakla debel i lagano izvitoperen (kao da je nejednake debljine) ,ma ti si radio sa svakakvim krampovima sigurno znaš o kojoj vrsti lošeg odljeva prozirnog dijela govorim. Recimo pogledaj ovo malo stakalce iza poklopca meni isto na fotkama zgleda zamusikano ,a ćisto je ,zapravo je tak plastika debela da je totalno izvitoperila pogled na unutrašnjost koja je zapravo blue/green.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 2:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Skladan? Zaista,to nije prvi epitet koji je meni pao na pamet hehe _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 4:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Sliči na Reggiane. Osim rupe na leđima, to ne sliči na ništa. Ma di ubereš ove bolešćurine  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
K'o da su ameri bili ljepši!?
Osim Mustanga i Tomahawka svi su im WWII avioni bili rugoba do rugobe...
Meni je ovaj mali 'rujo' baš cakan, u svakom slučaju ljepši i skladniji od 'helketa' i od 'vajldketa'...  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 5:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ono s strane je bubanj za strijeljivo? _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 5:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mario Raguž Napisao/la: | | Ono s strane je bubanj za strijeljivo? |
Prije bih rekao da to okruglo sa strane ima veze sa onim "turbo koji nikako da proradi"!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | K'o da su ameri bili ljepši!?
Meni je ovaj mali 'rujo' baš cakan, u svakom slučaju ljepši i skladniji od 'helketa' i od 'vajldketa'...  |
Corsair??? Beauty nad beauty  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 8:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Prekrasan je! Rupa iz cockpita je baš šarmantna i svakako unikatna! Weathering savršen, samo kabina je najslabija karika.... Možda da vakuformiraš neku? U svakom slučaju bravo za izbor i izradu! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 8:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | K'o da su ameri bili ljepši!?
Meni je ovaj mali 'rujo' baš cakan, u svakom slučaju ljepši i skladniji od 'helketa' i od 'vajldketa'...  |
uuuu,teske rijeci kompic...nemoj dalje
@ Poky - sve pet, al i na najgoroj kabini trakice izgledaju puno bolje....nemas maskiranje, zezanje, podlijeve boje, ak zeznes maknes traku, stavis drugu...ajd probaj jednom, i garant vise ne bus maskiral...
ja sam na ju88 sve radil s trakicama...triput brze nego da sam isel sve maskirat _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala momci!
| Citat: | | Ono s strane je bubanj za strijeljivo? |
Da to je turbopunjač ,onaj kaj ne radi ,nakon jednog prisilnog sletanja na trbuh su ga skinuli i daljni testovi bez njega su pokazali karakteristike lošije od Yaka-3...
| Citat: | ...ajd probaj jednom, i garant vise ne bus maskiral...
ja sam na ju88 sve radil s trakicama...triput brze nego da sam isel sve maskirat |
Ajd obečajem probat ću jednom  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Lis 24, 2013 10:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: |
uuuu,teske rijeci kompic...nemoj dalje
|
Ti si pristran, to je tvoja ljubav i naravno da su tebi najljepši, al' ruku na srce, ni u čemu ameri nisu imali baš neke dizajnere tih ratnih godina, ni u avionima, ni u tenkovima a ni u brodovima. Pogledaj samo talijane, nisu nikad bili neki ratnici ali svaki ratni brod im je bio k'o jahta.
| P-51 Napisao/la: |
Corsair??? Beauty nad beauty  |
Cigara sa slomljenim krilima... !?!?
Bljak!!  _________________ MAK "Reoplan"
Boris G.: poruka promijenjena dana: Čet Lis 24, 2013 10:26 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|