Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 277 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Pet Lis 18, 2013 9:08 am Naslov poruke: Prijedlog za galerije završenih maketa |
|
|
Jutro svima. Ispričavam se na postu; nije mi cilj nikoga omalovažiti ili uvrijediti. Imam prijedlog koji se tiče galerije radova, netko je jednom spomenuo da slične solucije postoje na stranim forumima...
Dali bi dakle administratori dozvolili opće, ili po želji autora makete zaključavanje galerije gotovih radova? Po principu "projekti u radu" otvoreni za komentiranje, gdje ionako velika većina radova dođe i do 95% gotovog projekta, a galerija zaključana, bilo pravilom foruma bilo željom autora makete? Pa ako netko ne želi komentar uopće, samo npr. objavi gotovu maketu u galeriji...
Velika većina nas nema ni sredstava ni vremena a ni volje stvarati vrhunske radove, i ja osobno priznajem da je moj motiv vlastiti osrednji rad...ako ideja ne prođe, može li moderator barem zaključati topic galerije po želji ili bi članstvo bilo dovoljno ozbiljno da poštuje napisanu molbu da se rad ne komentira. Hvala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 18, 2013 9:25 am Naslov poruke: Re: Prijedlog za galerije završenih maketa |
|
|
| T34 Napisao/la: | Jutro svima. Ispričavam se na postu; nije mi cilj nikoga omalovažiti ili uvrijediti. Imam prijedlog koji se tiče galerije radova, netko je jednom spomenuo da slične solucije postoje na stranim forumima...
Dali bi dakle administratori dozvolili opće, ili po želji autora makete zaključavanje galerije gotovih radova? Po principu "projekti u radu" otvoreni za komentiranje, gdje ionako velika većina radova dođe i do 95% gotovog projekta, a galerija zaključana, bilo pravilom foruma bilo željom autora makete? Pa ako netko ne želi komentar uopće, samo npr. objavi gotovu maketu u galeriji...
Velika većina nas nema ni sredstava ni vremena a ni volje stvarati vrhunske radove, i ja osobno priznajem da je moj motiv vlastiti osrednji rad...ako ideja ne prođe, može li moderator barem zaključati topic galerije po želji ili bi članstvo bilo dovoljno ozbiljno da poštuje napisanu molbu da se rad ne komentira. Hvala. |
Pozdrav Andro.
Ovo se može srediti , ali autor bi prije postavljanja fotografija na forum trebao obavijestiti bilo moderatore bilo admine da želi da topik bude zatvoren. A nekako ne vjerujem previše da bi molba autora bila dovoljna da netko nešto ne napiše. Ako želiš postati svoje radove samo mi javi, zaključati ću tvoj post ili bilo čiji drugi ako to autor zatraži. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 18, 2013 9:55 am Naslov poruke: |
|
|
Drago mi je vidjeti da si opet na forumu Andro. Kao što je Von Stuck napisao-samo javi PM-om ili nazovi (moj broj imaš) kad budeš imao namjeru stavljat slike, pa se sa dva klika tema zaključa. To vrijedi i za ostale članove koji ne žele da im se radovi komentiraju. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 277 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Sub Lis 19, 2013 9:36 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam, mada nisam mislio personalizirati topic, mislio sam da će biti širi interes. U svakom slučaju hvala, što se mene tiče možete i brisati temu. Pozzdravljam.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Lis 19, 2013 11:31 am Naslov poruke: |
|
|
Teško je saznati mišljenje 'širokih narodnih masa' kroz jedan neslužbeni topic, za takvo nešto bi administartori / moderatori trebali provesti službenu anketu da se vidi koliki bi broj članova foruma bio protiv a koliko za zaključavanje određenih topica, konkretno "galerije završenih radova".
Osobno ne bih imao ništa protiv zaključavanja galerije gotovih radova, mnogi maketarski forumi imaju takvo pravilo.
Međutim, moramo misliti i na onaj dio maketarske populacije kojoj puno znači da im kolege pohvale dobro urađenu maketu i to im daje određeni stimulans za daljnji rad, pogotovo što mnogi od njih iz ovog ili onog razloga ne fotkaju makete u radu i ne stavljaju ih na forum u "Projekte u radu" pa je komentar gotove makete jedini feedback koji dobiju od kolega. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4222 | |
|
Upisano: Sub Lis 19, 2013 12:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Teško je saznati mišljenje 'širokih narodnih masa' kroz jedan neslužbeni topic, za takvo nešto bi administartori / moderatori trebali provesti službenu anketu da se vidi koliki bi broj članova foruma bio protiv a koliko za zaključavanje određenih topica, konkretno "galerije završenih radova".
Osobno ne bih imao ništa protiv zaključavanja galerije gotovih radova, mnogi maketarski forumi imaju takvo pravilo.
Međutim, moramo misliti i na onaj dio maketarske populacije kojoj puno znači da im kolege pohvale dobro urađenu maketu i to im daje određeni stimulans za daljnji rad, pogotovo što mnogi od njih iz ovog ili onog razloga ne fotkaju makete u radu i ne stavljaju ih na forum u "Projekte u radu" pa je komentar gotove makete jedini feedback koji dobiju od kolega. |
zakaj komplicirat? uvedite mogucnost zakljucavanja po zelji i to je to...tko hoce zakljucan toipic javi se adminu, dogovore se i cim se slike stave- kljuc
i svi sretni i veseli
ne treba posebni podforum , bar ja mislim...vecina nas zeli cut komentare, a za one koji to ne zele ( iz bilo kojeg razloga) uvedimo mogucnost locka
prosto ko pasulj  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 19, 2013 1:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | Boris G. Napisao/la: | Teško je saznati mišljenje 'širokih narodnih masa' kroz jedan neslužbeni topic, za takvo nešto bi administartori / moderatori trebali provesti službenu anketu da se vidi koliki bi broj članova foruma bio protiv a koliko za zaključavanje određenih topica, konkretno "galerije završenih radova".
Međutim, moramo misliti i na onaj dio maketarske populacije kojoj puno znači da im kolege pohvale dobro urađenu maketu i to im daje određeni stimulans za daljnji rad, pogotovo što mnogi od njih iz ovog ili onog razloga ne fotkaju makete u radu i ne stavljaju ih na forum u "Projekte u radu" pa je komentar gotove makete jedini feedback koji dobiju od kolega. |
zakaj komplicirat? uvedite mogucnost zakljucavanja po zelji i to je to...tko hoce zakljucan toipic javi se adminu, dogovore se i cim se slike stave- kljuc
i svi sretni i veseli
ne treba posebni podforum , bar ja mislim...vecina nas zeli cut komentare, a za one koji to ne zele ( iz bilo kojeg razloga) uvedimo mogucnost locka
prosto ko pasulj  |
...Pa to sam i napisao. Svatko tko želi da mu se post zaključa neka pravovremeno javi prije postanja da ne moramo poslije brisati komentare ljudi koji ne moraju znati da onaj koji stavlja slike želi da mu se rad ne komentira , pa bi se pitali gdje je nestao njihov post . Druga bi varijanta bila da u naslovu topika izjavi da ne želi komentare o svom radu pa da članovi to uzmu u obzir i ne postaju , ali , niti svi pažljivo čitaju napisano , a uvijek ima i onih koji bi nešto napisali iz čiste pakosti (lijepo molim bez uvrede, to je činjenica) .
Dakle , stvar je jednostavna: Svakto tko ne želi da mu se fotografije u galeriji gotovih radova komentiraju , neka to javi moderatorima ili adminima prije stavljanja na forum.
Napomena: ako mislite nešto staviti na forum u dva sata poslije ponoći nemojte očekivati da će vašu poruku netko od nas vidjeti bar do 06.30 - 07.00 sati ujutro i poduzeti odgovarajuće mjere. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Morski vuk 67
 | | Član od: 27 Ruj 2010 | | Poruke: 47 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Lis 25, 2013 6:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slažem se da je zaključavanje topica stvar pojedinca. No mislim da kad se objavi album onda očekujem i kritike (naravno dobronamjerne, ne "pljucanje" po radu). Pohvale su ugodne, ali kritike ili primjedbe su uvijek dobrodošle jer to usavršava naš rad. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 25, 2013 9:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| Morski vuk 67 Napisao/la: | | Slažem se da je zaključavanje topica stvar pojedinca. No mislim da kad se objavi album onda očekujem i kritike (naravno dobronamjerne, ne "pljucanje" po radu). Pohvale su ugodne, ali kritike ili primjedbe su uvijek dobrodošle jer to usavršava naš rad. |
Zaključavanje vrijedi samo za one koji to i zatraže. Svi ostali su "podložni" komentiranju. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|