Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Lis 14, 2013 8:56 pm Naslov poruke: |
|
|
ma imam tjedan dana izmedju dva posla, dala zena godisnji, pa malo da napredujem...jos sredim pramac i krmu, pa kitanje i onda mirovanje do pred Bozic
salung - najjednostavnije rjesenje, bez izmisljanja tople vode...zbog oblika pramca stege su neupotrebljive, pa sam napravio ovako - pis of kejk - poslije se rupe pokitaju(kud sve tu i to) i eto  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Uto Lis 15, 2013 9:20 pm Naslov poruke: |
|
|
super je moja zena...da mi slobodno, a onda nabroji kaj sve moram napravit ujutro - u gradu, oko kuce, u kuci, pa popodne odvest klinca na trening.... al sam uspio ulovit malo vremena i evo kaj je ipalo - straznji quarterdeck sa mjestom za dve AA dvadesetke i gun directorom za 40mm quad bofors, koji je na sponzonu ispod, na krmi ( to cu valjda sutra)
Posto nije zaljepljen, ove bocne strane malo zijevaju
ali nije gotov - jos vrata,prozori ,ograde i kos kojesta na njemu prije fiksiranja u krmu
dosta sam vremena potrosio doradjujuci nacrte i radeci izmjene- naime, planovi iz Floating Drydocka su iz 1970te i dosta su pojednostavljeni, da ne velim siromasni ( i jos u 1:96 pa sam moral ih povecavat)
Sreca pa kad sam ih narucival, riskiral sam jos toliko i kupio kopije originalnih nacrta - koji su bili umnazani na papiru s amonijakom ( jos osamdesetih to je bil standardni nacin -kopiranja).
Bez toga bi maketa fakat bila pojednostavljena- plus, neke stvari su drugacije na originalima, i uporedjujuci sa slikama - tocnije ( normalno) nego nacrt za maketu
evo razlika :
krma
pramcana paluba
mislim da je razlika primjetna...inace imam samo dve krpe tih originala, ali su neprocjenjivi...
eto, danas manje zanimljivih slika a vise lamentacija, al mislim da vas nisam zagnjavil....
do iduce epizode _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Lis 16, 2013 2:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | | A nacrte koje imaš ,je su li mire u nogama ,laktima i palcima ili metričke ? |
ovi za maketu su bez mjera, samo pise 1:96, a ovi tvornicki su s nekakvim zarezima  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Pet Lis 18, 2013 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
jos sam malo mrljio - stavio sam ukrucenja na main deck, vrata, ozbisio rupe za prozore, mrezicu na spremistu 40mm municije
inace s unutrasnje strane ima poklopac, pa nisam busio rupu
a stavio sam i ograde za dvadesetke i gun director
pa sam poceo s pramcem - tu jos neke stvari treba napravit, pa onda najljepsi dio - kitanje trupa...
ovo izmedju ljepila i cigareta je krmeni sponzon za krmeni quad...
 _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Uto Sij 07, 2014 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
kojim tempom meni ovo ide, prije ce se ovaj forum ugasit nego ja to zavrsit...al nema veze- evo tri popodneva posla:
prvo sam zacrtao sve otvore na bokovima
to sam mislio nakon kitanja, ali kad sam smisljao kako slozit mrezice jedino ok rjesenje je bilo kitanje, pa sam na kraju ostavio kitanje za poslije, sto se pokazalo kao dobra odluka
Naime, imam tri vrste nacrta- originalne za detalje, detaljne crteze broda i nacrte trupa makete za izradu drvene u 1:96
trup sam radio po ovim zadnjim...i ne lezi vraze- kad sam krenuo crtati otvore, skuzio sam da je tip zeznuo polozaj bocnih prosirenja - na nacrtu za maketu pomaknul ih je cca 25 cm unazad -provjerivsi nekoliko puta s ostalim nacrtima, skuzio sam da cu morat odrezat taj zadnji dio i radit nova prosirenja
na slici se vidi crtanje otvora i pravo mjesto ( acrtano olovkom ) dokle ide bocni blister - naravno da se i naprijed treba dostukat
zato je dobro kaj se nisam gnjavio kitanjem u ovoj fazi
onda sam izbusio vrata hangara - 9 kom i otvore za ventilaciju- cca 40+ komada
pa sam napravio mrezice i okvire
eto kaj se dogodi kad ste lijeni otic pet koraka po aku busilicu pa uzmete pravu- odleti sve u krasan, pa se onda napravi novi panel...i potrosi deset put viise vremena...
za svaku mrezicu morao sam ukopat forex na sve cetri strane
ali je onda fino sjela..naravno, sve ce se to jos okolo kitat
pa tako cetrdeset puta...
pa sam izbusio i prozore na obe strane
i konacno gotovo...
ko pravo brodogradiliste- alat drzim na brodu....
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Sri Sij 08, 2014 7:40 am Naslov poruke: |
|
|
Bar nemoraš tražiti alat okolo po garaži ko ja.
Jedva čekam kompletnu sliku siluete. Mislim, brod je ružan, ali radiš vrhunski. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Sij 08, 2014 12:05 pm Naslov poruke: |
|
|
opa, poceli smo se samarat, a? matko je ruzan, je li ???
najljepsi kaj postoji....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
|
Upisano: Sri Sij 08, 2014 7:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije MALKO ružan. Znam da je nastao iz nužde, ali tako je i izgledao. Krstarici izrezati nadgrađe (a i ona nije baš prekrasna), nemreš ni dobit niš bolje. Ma samo ti nastavi, takvi su dobili rat  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aces High
 | | Član od: 02 Lip 2009 | | Poruke: 197 | | Mjesto: Đakovo |
|
Upisano: Pet Sij 10, 2014 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Predivno.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sub Stu 22, 2014 8:16 pm Naslov poruke: |
|
|
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5773 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
|
Upisano: Sub Stu 22, 2014 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Gazda i vrtni patuljak kao noštromo su sjeli na njega i otplovili u svjetlu budućnost. Reci ženi da ti bum odradil kupovinu i jutarnju birtiju da ti možeš na miru raditi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sub Stu 22, 2014 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
tnx...necu dugo, ljepilo je pri kraju  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|