Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sri Jul 17, 2013 3:26 pm Naslov poruke: Dual build: Bf-109 (f2 Zvezda 1/48) |
|
|
ino imam pojas
Pozdrav!
st65uka: poruka promijenjena dana: Čet Pro 05, 2013 6:34 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Sri Jul 17, 2013 3:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo za dobar pocetak. Od cega je kusin? _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sri Jul 17, 2013 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| odlično imam takodje tu maketu tak da ce ovo biti jedan odličan tutorial. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sri Jul 17, 2013 7:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Au sjajan pocetak samo napred. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 18, 2013 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
Sve OK, ali neznam što će ti kušin/jastuk? Sjedište je takvo jer pilot sjedi na padobranu i nekakvi jastuci se uglavnom vide po restauriranim avionima, a na ratnim originalima ih nema...  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Čet Jul 18, 2013 3:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala ekipa!
Vukiću kušin sam radio od miliputa + bakrene kuglice, a poslije sam napravio simulaciju teksture čačkalicama i sličnim alatima...
Grunfe, da, uvijek sam imao na umu da je uvijek padobran ispod njih, ali to i tamo bi naletio na slike s kušinom od ispod, ma dobro, nema veze, nek' je tu
Danas sam završio bojanje kokpita, jedino mi fale još pojasevi, ali to čekam šugavi brener/lemilicu s ebaya da konačno stigne kako bi mogao to izvesti kako valja... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Jul 21, 2013 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam jedno pitanje za znalce, koji je točno problem sa ovim zvezdinim spinnerom (mogu li uzeti revellov za zamjenu), i valja li propeler? Mislim znam za ono teardrop otvor propelera, ali je li i veličina različita?
U svakom slučaju, evo čime sam se bavio, generalno je gotovo sve što se tiče kokpita, ali dao bi printati one male natpise pa bi i to ubacio, ovdje se radi o zvezdinoj kontrolnoj tabli, a revellovim decalima (prvi sam krivo zalijepio, no hajd ) ...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 22, 2013 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče Zvezdinog spinnera, sve je OK, osim što je cijev topa previše velika. Odgovarala bi po promjeru više za 30 mm. Zato ti je najjednostavnije malo pobrusiti i ubaciti novu cijev od medicinske igle odgovarajućeg profila za top 20mm. Nije teško-nešto sam radio na toj maketi, pa sam preuredio i dovršio propeler sa spinnerom. Maketa je kvalitetna i dosta dobro se slaže, ali obzirom na gomile dijelova koje treba uklopiti npr. za sklapanje krila, ipak ima dosta posla, ponešto kitanja i brušenja... Uglavnom nije baš sve tako divno kako izgleda na prvi pogled u kutiji. Sve te makete koje su previše "isjeckane" uvijek zadaju dosta posla i u konačnici uvijek imaju neki problem sa uklapanjem, a kako sam krenuo u preinake u Gallandov modificirani F i namjerio otvoriti motor, zaustavio sam radove dok nisam nabavio Master model cijevi i dekale za Gallanda, pa je projekt (kao i mnogi drugi ) na čekanju. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Jul 23, 2013 8:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Što se tiče Zvezdinog spinnera, sve je OK, osim što je cijev topa previše velika. Odgovarala bi po promjeru više za 30 mm. Zato ti je najjednostavnije malo pobrusiti i ubaciti novu cijev od medicinske igle odgovarajućeg profila za top 20mm. Nije teško-nešto sam radio na toj maketi, pa sam preuredio i dovršio propeler sa spinnerom. Maketa je kvalitetna i dosta dobro se slaže, ali obzirom na gomile dijelova koje treba uklopiti npr. za sklapanje krila, ipak ima dosta posla, ponešto kitanja i brušenja... Uglavnom nije baš sve tako divno kako izgleda na prvi pogled u kutiji. Sve te makete koje su previše "isjeckane" uvijek zadaju dosta posla i u konačnici uvijek imaju neki problem sa uklapanjem, a kako sam krenuo u preinake u Gallandov modificirani F i namjerio otvoriti motor, zaustavio sam radove dok nisam nabavio Master model cijevi i dekale za Gallanda, pa je projekt (kao i mnogi drugi ) na čekanju. |
Tenks Grunfe na savjetima, probat ću poraditi na tome, mislim se još hoću li ostaviti otvoren motor ili ne, još ću vidjet što ću oko tog cijelog prednjeg dijela...
a i žica san te igle u lokalnoj ljekarni, mislim da je teta koju sam pitao pri ruci imala pištolj da bi me upucala
U svakom slučaju, evo, kada bi sebi trebao dati ocjenu, bila bi neka +3/-4 ...
Rlm 66 airbrush, ostatak sve kist, i decal ti satovi, i to bi bilo to, ovo sam slagao po slikama nekog lika koji je isto pravio Zvezdu...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Uto Jul 23, 2013 9:35 pm Naslov poruke: |
|
|
OVO do sad ODLICNO!!!!!!! _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Uto Jul 23, 2013 9:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Opaaa, krasna kabina:) _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| husky011
 | | Član od: 28 Ruj 2010 | | Poruke: 307 | |
|
Upisano: Uto Lis 08, 2013 9:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Fantastican rad... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 08, 2013 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
---jako lijepo...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|