Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 4:37 pm Naslov poruke: P-61B Black Widow, Bilek(Dragon), 1/72 |
|
|
Vozdra! Evo jedan od onih projekata kojima je suđeno da ne završe dobro ... Dakle jedna od mojih skrivenih želja još od djetinstva, P-61, nikak nabavit maketu u 1/72 ,a onda kad sam ju nabavio nikako ju započeti, a kad sam ju započeo hrpa pehova i nikako ju završiti... Ja osobno nisam zadovoljan kako je ispao ,jel sam ga htio napraviti točno i detaljno, al sam zbog raznih okolnosti morao odustati od ispravljanja "krivih Drina" i na kraju ga završiti manje-više OOTB. Ukratko opskrbio sam se fotkama ,slikama i nacrtima i krenuo tamo u prolječe da ga složim što i nije neki problem jel je djelova začudo malo i on se ugrubo brzo složi ,ali onda sam došao do zaključka da je panelizacija totalno kriva i da bih ju mogao ispraviti i rivetirati ,ali rođenje djeteta, pa bolest i razno razne pizdarije su me spriječile da se posvetim tome, pa sam zapeo na detaljiranju unutrašnjosti izgubio volju i bacio ga u čošak, napokon u 8 mj. sam mu se vratio i završio unutrašnjost ,ali me mučila ta panelizacija i nisam imao više žara da mu se posvetim 100%, pa sam ga ofarbo i rješio samo završiti i baciti u vitrinu i dobro mi je krenulo ,i onda največi šok! Nešto što nikad nebih očekivao Nose art je prevelik (u stranu to što je rudimentalan i jadno napravljen)!!!
(ovako bi trebao izgledati)
I šta sad ,ništa nacrtaj novi nose art i ,fala Damiru, isprintaj ga i tu sam tražeći bolju fotku za nose art naišao na fotku di se vidi da su grilje i "cilindar" oko kapotaža motora bili crveni ,pa ajd sad još i to popraviti .Napokon dekal nose arta je gore , grilje prefarbane ,sad je još ostalo toliko živaca da završim wethering i eto sinoć sam ga zgotovio "preko .urca" Ukratko nisam zadovoljan ,a vi pucajte ima dosta grešaka...
i za kraj par fotki u izradi ,bilo je dosta posla oko detaljiranja ,kokpita i wheelbay-eva...
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 5:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Dovršiti maketu... NEPROCJENJIVO!
Dobar je!
Ništa od toga što si naveo, na njemu se ne vidi. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
 | | Član od: 11 Jul 2006 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Osijek |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 7:34 pm Naslov poruke: |
|
|
ne pi**i, cisto je ok ispal.... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FilipZG
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Preje*eno izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Boja je mjestimično malo zrnasta, ali inače je super! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 9:29 am Naslov poruke: |
|
|
Poodavno sam radio Dragonov original i obzirom da znam kako je to loše projektirana maketa dobro si je i složio... Završni lak ti je jako zrnat. Nemoj se uvrijediti, ali kod velikog dijela tvojih maketa je problem upravo u laku, tj. zrnatosti, pa ti to u konačnici pokvari, inače, jako dobar sav ostali posao. Pokušaj nabaviti Akanov lak-čak i uz velike greške legne jako dobro. Uglavnom, poanta je da je lak rjeđi, da je manji tlak i da airbrush nije jako daleko od makete ili da u akrilnom laku kod razrjeđivanja ima manje alkohola, a više vode...sorry, ali morao sam-čisto mi je žao vidjeti da se jedna greška koja je lako ispravljiva na budućim maketama stalno ponavlja. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 10:20 am Naslov poruke: |
|
|
Fala momci ,na komentarima. Vi možda ne vidite te greške ,ali ja dobro znam da ih ima ,ali ,kao što sam rekao, najviše me grize kaj nisam ponovo ispanelirao i izrivetirao krive panele...
| Citat: | | Završni lak ti je jako zrnat. Nemoj se uvrijediti, ali kod velikog dijela tvojih maketa je problem upravo u laku, tj. zrnatosti, |
Ne ljutim se ,ali mislim da smo to već raspravili par puta ranije ,nažalost kao i svi tako i ja jedva dolazim do akrilnog laka, trenutno koristim Gunzeov, moram priznati da mi je draži Testorsov ,jel se da bolje razrijediti ,ali ovaj Gunzeov je sve kaj imam ,a on (mislim na Gloss) je dosta gust i još nisam uspio naći dobitnu kombinaciju za razređivanje... Dodatni problem je i kompresor ,kojem se tlak ne da spustiti dovoljno nisko... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | trenutno koristim Gunzeov, moram priznati da mi je draži Testorsov ,jel se da bolje razrijediti ,ali ovaj Gunzeov je sve kaj imam ,a on (mislim na Gloss) je dosta gust i još nisam uspio naći dobitnu kombinaciju za razređivanje... |
A da probaš sa Glanzerom. Stvar stvarno radi posao besprijekorno. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 10:41 am Naslov poruke: |
|
|
fino izgleda,
ako budeš pravio slijedećio imaš fantastične Kits World Decale, samo moraš naći dobre reference, jer su im satavnice često pogrešne |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 11:00 am Naslov poruke: |
|
|
| Izgleda ok ma i više od toga . Kada budeš slagao drugu udovicu barem znaš gdje i šta mjenjati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veteran
 | | Član od: 29 Ruj 2010 | | Poruke: 292 | |
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 12:13 pm Naslov poruke: P-61 B Black Widow |
|
|
| Ma odličan je, Poky!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 12:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda (BTW; ja sam mislio da je dekal za P-47! ).
Jedino imam jedno laičko pitanje: nisu li te crne noćne ptice imale mat površinu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Nikad ne reci nikad ,al mislim da P-61 neće doći više nikad na moj stol (osim ako netko ne napravi super točnu maketu koja se slaže sama)
| Citat: | Dobro izgleda (BTW; ja sam mislio da je dekal za P-47! Embarassed ).
Jedino imam jedno laičko pitanje: nisu li te crne noćne ptice imale mat površinu? |
Ona druga "teta" je za P-47 ,ne slušaš me...
Koliko sam vidio po kolor fotkama ,ove crne su bile semigloss...
| Citat: | | A da probaš sa Glanzerom. Stvar stvarno radi posao besprijekorno. |
Šta, ko ,koga, zašto?!? Morat ćeš mi objasniti, po mogučnosti na PM. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|