Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

P-61B Black Widow, Bilek(Dragon), 1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Ruj 29, 2013 4:37 pm    Naslov poruke: P-61B Black Widow, Bilek(Dragon), 1/72 Citiraj ovaj komentar

Vozdra! Evo jedan od onih projekata kojima je suđeno da ne završe dobro Crying or Very sad ... Dakle jedna od mojih skrivenih želja još od djetinstva, P-61, nikak nabavit maketu u 1/72 ,a onda kad sam ju nabavio nikako ju započeti, a kad sam ju započeo hrpa pehova i nikako ju završiti... Ja osobno nisam zadovoljan kako je ispao ,jel sam ga htio napraviti točno i detaljno, al sam zbog raznih okolnosti morao odustati od ispravljanja "krivih Drina" i na kraju ga završiti manje-više OOTB. Ukratko opskrbio sam se fotkama ,slikama i nacrtima i krenuo tamo u prolječe da ga složim što i nije neki problem jel je djelova začudo malo i on se ugrubo brzo složi ,ali onda sam došao do zaključka da je panelizacija totalno kriva i da bih ju mogao ispraviti i rivetirati ,ali rođenje djeteta, pa bolest i razno razne pizdarije su me spriječile da se posvetim tome, pa sam zapeo na detaljiranju unutrašnjosti izgubio volju i bacio ga u čošak, napokon u 8 mj. sam mu se vratio i završio unutrašnjost ,ali me mučila ta panelizacija i nisam imao više žara da mu se posvetim 100%, pa sam ga ofarbo i rješio samo završiti i baciti u vitrinu i dobro mi je krenulo ,i onda največi šok! Nešto što nikad nebih očekivao Nose art je prevelik (u stranu to što je rudimentalan i jadno napravljen)!!!

(ovako bi trebao izgledati)
I šta sad ,ništa nacrtaj novi nose art i ,fala Damiru, isprintaj ga i tu sam tražeći bolju fotku za nose art naišao na fotku di se vidi da su grilje i "cilindar" oko kapotaža motora bili crveni ,pa ajd sad još i to popraviti Evil or Very Mad Mad .Napokon dekal nose arta je gore , grilje prefarbane ,sad je još ostalo toliko živaca da završim wethering i eto sinoć sam ga zgotovio "preko .urca" Ukratko nisam zadovoljan ,a vi pucajte ima dosta grešaka... Sad

i za kraj par fotki u izradi ,bilo je dosta posla oko detaljiranja ,kokpita i wheelbay-eva...

Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Ruj 29, 2013 5:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dovršiti maketu... NEPROCJENJIVO! Very Happy Wink

Dobar je!
Ništa od toga što si naveo, na njemu se ne vidi.
dekybomber

Član od: 11 Jul 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Ruj 29, 2013 6:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ah volim P 61,imao sam u planu jednom raditi jedan what if u 48 mjerilu on njega,meni ovo izgleda ok,nevidim neke velike greške.
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Ned Ruj 29, 2013 7:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne pi**i, cisto je ok ispal....
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
FilipZG

Član od: 10 Lis 2009
PorukaUpisano: Ned Ruj 29, 2013 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Preje*eno izgleda!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Ned Ruj 29, 2013 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boja je mjestimično malo zrnasta, ali inače je super!
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2013 9:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poodavno sam radio Dragonov original i obzirom da znam kako je to loše projektirana maketa dobro si je i složio... Završni lak ti je jako zrnat. Nemoj se uvrijediti, ali kod velikog dijela tvojih maketa je problem upravo u laku, tj. zrnatosti, pa ti to u konačnici pokvari, inače, jako dobar sav ostali posao. Pokušaj nabaviti Akanov lak-čak i uz velike greške legne jako dobro. Uglavnom, poanta je da je lak rjeđi, da je manji tlak i da airbrush nije jako daleko od makete ili da u akrilnom laku kod razrjeđivanja ima manje alkohola, a više vode...sorry, ali morao sam-čisto mi je žao vidjeti da se jedna greška koja je lako ispravljiva na budućim maketama stalno ponavlja.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2013 10:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala momci ,na komentarima. Vi možda ne vidite te greške ,ali ja dobro znam da ih ima ,ali ,kao što sam rekao, najviše me grize kaj nisam ponovo ispanelirao i izrivetirao krive panele...
Citat:
Završni lak ti je jako zrnat. Nemoj se uvrijediti, ali kod velikog dijela tvojih maketa je problem upravo u laku, tj. zrnatosti,

Ne ljutim se ,ali mislim da smo to već raspravili par puta ranije ,nažalost kao i svi tako i ja jedva dolazim do akrilnog laka, trenutno koristim Gunzeov, moram priznati da mi je draži Testorsov ,jel se da bolje razrijediti ,ali ovaj Gunzeov je sve kaj imam ,a on (mislim na Gloss) je dosta gust i još nisam uspio naći dobitnu kombinaciju za razređivanje... Dodatni problem je i kompresor ,kojem se tlak ne da spustiti dovoljno nisko...
Boris G.

PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2013 10:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
trenutno koristim Gunzeov, moram priznati da mi je draži Testorsov ,jel se da bolje razrijediti ,ali ovaj Gunzeov je sve kaj imam ,a on (mislim na Gloss) je dosta gust i još nisam uspio naći dobitnu kombinaciju za razređivanje...

A da probaš sa Glanzerom. Stvar stvarno radi posao besprijekorno.
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2013 10:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fino izgleda,

ako budeš pravio slijedećio imaš fantastične Kits World Decale, samo moraš naći dobre reference, jer su im satavnice često pogrešne
Natrag na vrh
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2013 11:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda ok ma i više od toga . Kada budeš slagao drugu udovicu barem znaš gdje i šta mjenjati.
Natrag na vrh
veteran

Član od: 29 Ruj 2010
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2013 12:13 pm    Naslov poruke: P-61 B Black Widow Citiraj ovaj komentar

Ma odličan je, Poky!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2013 12:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda (BTW; ja sam mislio da je dekal za P-47! Embarassed ).
Jedino imam jedno laičko pitanje: nisu li te crne noćne ptice imale mat površinu?
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2013 12:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nikad ne reci nikad ,al mislim da P-61 neće doći više nikad na moj stol (osim ako netko ne napravi super točnu maketu koja se slaže sama)
Citat:
Dobro izgleda (BTW; ja sam mislio da je dekal za P-47! Embarassed ).
Jedino imam jedno laičko pitanje: nisu li te crne noćne ptice imale mat površinu?

Ona druga "teta" je za P-47 ,ne slušaš me... Tuzni ne Malo ljut Very Happy
Koliko sam vidio po kolor fotkama ,ove crne su bile semigloss...

Citat:
A da probaš sa Glanzerom. Stvar stvarno radi posao besprijekorno.

Šta, ko ,koga, zašto?!? Morat ćeš mi objasniti, po mogučnosti na PM.
Boris G.

PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2013 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:

Šta, ko ,koga, zašto?!? Morat ćeš mi objasniti, po mogučnosti na PM.

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=21619
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma