Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| millo
 | | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 142 | | Mjesto: zagorje zeleno |
|
Upisano: Sub Ruj 28, 2013 1:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo lagano se približavam problematici o kojoj se pričalo prošli dana.
Završio sam čamac, prozore, vrata i fenjer.
Pozdrav
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
 | | Član od: 20 Kol 2012 | | Poruke: 225 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Sub Ruj 28, 2013 7:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Kaskam polako i upijam vaša iskustva.
Zadnje što sam uradio je krmeni balkon sa vratima i prozorima iz kapetanove sobe.
[/img]
Pogled iz kapetanove sobe ( staklo je čisto )
Pozdrav, Jovan.[/img] _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sokol
| | Član od: 16 Lis 2012 | | Poruke: 30 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Ruj 28, 2013 7:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Millo Pozdrav!
Budući sam dobio vrata i prozore sive boje tj."olovne"molim te napiši kako si i kojim bojama dobio ovakav efekt,jer me to zanima i u odnosu na poklopce za topove.
Unaprijed hvala Pozz! _________________ Sokol |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| millo
|
Upisano: Sub Ruj 28, 2013 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sokol Napisao/la: | Millo Pozdrav!
Budući sam dobio vrata i prozore sive boje tj."olovne"molim te napiši kako si i kojim bojama dobio ovakav efekt,jer me to zanima i u odnosu na poklopce za topove.
Unaprijed hvala Pozz! |
Pozdrav,
prvo sam kompletno sve obojao brončanom enamel bojom od Revell-a (broj 95). Kada se osušilo preko noći, prerazrijedio sam akrilnu crnu boju i napravio tzv. wash. Opet nakon sušenja preko noći, obojao sam stakla transparentnom narančastom bojom (inače se boje žmigavci sa njome na plastičnim maketama). I opet sušenje preko noći, pa ponovo lagani wash sa prerazrjeđenom crnom bojom.
Ako treba objasniti poklopce topova i to mogu opisati.
Pozdrav
Usput čestitke Jovanu na vrlo realno izvedenim prozorima.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
|
Upisano: Sub Ruj 28, 2013 8:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Millo. Čestitke tebi . Moji prozori i vrata su drveni i moje je bilo jedino da ih prebajcujem. Sve čestitke laserima i novoj tehnologiji i pametnim momcima koji kompjuterima barataju kao od šale i sve mogu da urade i odrade, pa tako i ove prozore i vrata. Čovek je u Corel-u pripremio fajl i dao ga u radionicu sa komadom špera i ovi mu "naštancali" sve u detalje. Dakle sve čestitke pametnim i spretnim momcima na perfektno odrađenom poslu, a ja sam se samo malo "ogrebao"
Verliki pozdrav, Jovan. _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| OutOfFocus
 | | Član od: 22 Tra 2012 | | Poruke: 71 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 3:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| pru959 Napisao/la: | Hvala Millo. Čestitke tebi . Moji prozori i vrata su drveni i moje je bilo jedino da ih prebajcujem. Sve čestitke laserima i novoj tehnologiji i pametnim momcima koji kompjuterima barataju kao od šale i sve mogu da urade i odrade, pa tako i ove prozore i vrata. Čovek je u Corel-u pripremio fajl i dao ga u radionicu sa komadom špera i ovi mu "naštancali" sve u detalje. Dakle sve čestitke pametnim i spretnim momcima na perfektno odrađenom poslu, a ja sam se samo malo "ogrebao"
Verliki pozdrav, Jovan. |
Čestitke Jovane! Odličar rad, stvarno impresivno:)
Nego, jel bi htio podjelit s nama taj corel file za laser cut prozora?
I još jedna stvar, jel ima netko viška jedan top, izgleda da mi jedan fali, i htio bi ga poslat?
hvala unaprijed:) _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 4:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Drage volje OutOfFocus, ali kao što sam rekao, ja sam se samo " ogrebao" i dobio gotove prozore i vrata i još po nešto. Sve to je odradio jedan član sa srpskog foruma . Videću , ako je čovek raspoložen da da fajl.Javiću se.
Pozdrav, Jovan. _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dbezinov
 | | Član od: 25 Sij 2013 | | Poruke: 274 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 6:27 pm Naslov poruke: Korektura nacrta |
|
|
Da dovršimo posao korekture.
Prema korekturnoj tablici izrežu se trake:
- za maketu, milimetri u stvarnosti
- za nacrt kosnika smanjena prema tablici za k= 0,87
- za nacrt ostalih jarbola smanjena prema tablici za k= 0,91
Ono što očitamo trakom za kosnik, na maketi prebacimo trakom za maketu. Isto za jarbole.
Pozz
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
| | Član od: 10 Tra 2012 | | Poruke: 529 | |
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 10:12 pm Naslov poruke: Damir |
|
|
Pozdrav svima
Millo skidam kapu na radji, od prvog dana zelim uraditi isto sto i ti, ali su mi boje od pocetka izrade ovog galijuna problem, ovdje kod nas nema kupiti bajca za drvo pa se mucim nekim mat sadolinima, reci mi ovo posto vidim da si jak u tim stvarima, kad bi uzeo recimo plavu boju za stakla i lagano je iglicom nakapao u svaki otvor jel bi to vrijedilo, jer bi dao takve boje maOzda mogao doci, i ako ti nije tesko da mi kazes kako se ta boja tocno zove s kojom si radio, , hvala ti lijepa unaprijeda |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| millo
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 8:52 am Naslov poruke: Re: Damir |
|
|
| damacn Napisao/la: | Pozdrav svima
Millo skidam kapu na radji, od prvog dana zelim uraditi isto sto i ti, ali su mi boje od pocetka izrade ovog galijuna problem, ovdje kod nas nema kupiti bajca za drvo pa se mucim nekim mat sadolinima, reci mi ovo posto vidim da si jak u tim stvarima, kad bi uzeo recimo plavu boju za stakla i lagano je iglicom nakapao u svaki otvor jel bi to vrijedilo, jer bi dao takve boje maOzda mogao doci, i ako ti nije tesko da mi kazes kako se ta boja tocno zove s kojom si radio, , hvala ti lijepa unaprijeda |
Pozdrav.
Iskreno, ja sa svojim seniorskim godinama, maketarstvom sam se počeo baviti prije 4 godine. tak da i nisam tolko iskusan, ali sa svih strana upijam sve moguće ideje.
Što se boje tiče ni kod nas u HR nije baš stanje sa bojama tolko sjajno, tako da i ja naručujem izvana poštom.
Što se plave boje tiče, ako si mislio na boju stakla, možeš uzeti bilo koju koja se tebi sviđa. Bitno je da je dosta rijetka. Što se nanošenja tiče, radio sam sa kistom sa samo nekoliko dlačica, sa kojom sam uzeo kap boje. Ta kap boje se jednostavno razlila u prostor između rešetki na prozoru. Trebaš prvo probati koliko ti boja mora biti rijetka (da ti se lijepo razlije u kvadratić), i koja količina treba biti (da ti se ne razlijeva preko rešetki).
Inače boja koju sam ja koristio je ova. Tamya X-26
Pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| millo
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 9:20 am Naslov poruke: |
|
|
Evo mene sa još jednom fotografijom.
Evo postavio sam prozore, ali ima nešto što sam zasad promijenio u odnosu na ono što nam uputstva kažu.
Naime u uputama su prozori na zrcalu stavljeni u donji lijevi i desni dio. Ja sam ih podigao na neku normalnu ljudsku visinu (kako je i na razini ispod).
Onako kako nalažu uputstva ispada da su to prozori u visinu nogu do visine pojasa odraslog čovjeka.
Fotografirano sa mobitelom i blicom, pa nije nešto, ali bitno je to da se vidi što sam htio reći.
Još ih mogu spustiti niže ako sam pogriješio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 6:27 pm Naslov poruke: Damir |
|
|
| Millo puno hvala na tvom odgovoru, pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 6:29 pm Naslov poruke: Damir |
|
|
Pozz svima
Pru lijepo si uradio balkon, jesu otvori na prozorima suplji ili je iza njih folija , pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
|
Upisano: Pon Ruj 30, 2013 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Damire. Prozori i vrata su sa unutrašnje strane oblepljeni providnom folijom, koja simulira staklo
Na fajlu koji je ustupio Gille mislim da ima i prerađena gornja linica tako da je visina bočnih ograda dovedena na realnu , što DeAgostini nije dao. Takođe bi trebalo da ima i pregradni zid između kormilarnice i kapetanove kabine sa vratima na njemu, kao i dve varijante ovalnog prozora za krmeni zid i zid kaštela. Možda je nešto od ovoga sada kasno , ali za neke buiduće makete može da bude od koristi.
Pozdrav, Jovan. _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|