Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Ruj 27, 2013 8:26 pm Naslov poruke: Florov Borovkov samogradnja 1:76 |
|
|
Kako Foker čeka da se poslika i stavi u gotove projekte krećem sa jednim novim projektom . A.A.Borovkov i I.F.Florov počinju sa projektom 1941 ali nikada ne dovršavaju ovaj zrakoplov . Molim znalce ukoliko imaju kakvih podataka ili naznaka kako bi trebao izgledati cockpit da svakako kažu , svaka informacija je dobrodošla. Motore ,naorožanje ću opisati kako iste budem postavljao na maketu . Inače je ovo vjerojatno prvi zrakoplov sa sjedalom za samoizbacivanje .
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 27, 2013 9:25 pm Naslov poruke: Projekt mlažnjaka Borovkov "D" |
|
|
Poštovani!
Zanimljiv projekt zrakoplova za izradu makete. Nemam podatke koje priželjkujete prikupiti.
Ne vidim da ste pojedine pozicije razradili na izvedbenim nacrtima. Ima nas koji doslovno uživamo u razradi i crtanju nacrta, što vama preporučam da kušate sami naučiti. To vam je kao naučiti voziti bicikl. Zatim ste obrazovani, tj. znate se "koturati" (biciklirati) za cijeli život. To je "cijeloživotno obrazovanje", odnosno stalno nešto novo vidimo da je zanimljivo i to s voljom naučimo ako se u početku dobro usmjerimo.
Strojarski govoreći kako smo učili tehnološku pripremu proizvodnje na fakultetu ili u srednjoj školi, bilo bi najjednostavnije i najbrže tokarenjem postići oblike najvećih modula koje se zatim spoji u cjelinu. Krilo možete uraditi ručno turpijanjem ili strojnim brusilicama. Umjetni, plastićni materijali ili kovina mogu biti osnovni materijal. Kako je željeni prototip mlažnjaka u izvornom neobojenom duraluminiju, svaka nepravilnost na maketi će se isticati ako se bude moralo puno kitati drvene dijelove koje vidimo poslikane.
Lijep pozdrav, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sub Ruj 28, 2013 11:38 am Naslov poruke: |
|
|
Dragiša ti je sve lijepo objasnio, pa ti sada vidi...........
Ja jedva čekam nastavak! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Sub Ruj 28, 2013 8:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da uistinu mi je plan nacrtati nacrt ovog zrakoplova ali kako je tako malo podataka o istom prvo ću izraditi model trupa iz balze i kita da steknem ideju o istom . Ukoliko netko ima ideju o stajnom trapu sve ideje su dobrodošle . Moje razmišljanje ide u pravcu da je isti ili sličan zrakoplovima koji se tada koriste ili razvijaju . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DarkoB
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 124 | | Mjesto: sl. i kr. grad Varaždin |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 6:46 am Naslov poruke: |
|
|
Jako zanimljiv projekt, pratim sa zanimanjem.
Ako imaš starih raskopanih maketa, možeš iskoristiti dijelove (podvozje, elisu i spiner...) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Ned Ruj 29, 2013 9:12 am Naslov poruke: |
|
|
| Hvala za crtež vrijedi zlata . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Čet Lis 03, 2013 8:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Izradio sam trup ,odnosno imam još posla na istom .Sada imam bolju ideju kako je šta smješteno na zrakoplovu .Počinjem i skicirati nacrt ali o tome kasnije .
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Pet Lis 04, 2013 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
 _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Pet Lis 04, 2013 11:16 am Naslov poruke: |
|
|
| To je onaj trup što sam ti pokazao ali ima još par slojeva gita i puno šmirglanja .Sada kada je trup poprimio oblikmogu zamislit gdje se što nalazilo ( sjedalo mi je najbitnije da ga smjestim u prostor ). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Pet Lis 04, 2013 11:35 am Naslov poruke: |
|
|
Jesi li siguran da je dovoljno glatko za boju? Možda da ga prvo objaš, pa dotjeraš, pa tek onda dalje....?? _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Pet Lis 04, 2013 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
| Naravno da nije za boju , sada ga prefarbam pa vidim gdje su " rupe" pa to pogitam ,šmirglanje i tako dok nebude glatko . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Pet Lis 04, 2013 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Itd, itd, itd.......proces koji traje.....  _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|