Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Naručivanje u EU
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ninoslav

Član od: 03 Ožu 2010
Mjesto: Maynooth,Ireland
PorukaUpisano: Pon Lip 17, 2013 6:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neznam za tih 600% al do sad večinu kaj sam naručival sa ebay-a(Njemačka,Engleska)te iz Hobby shop-a iz Ukrajine večinom nisam poštoval gornju granicu za necarinjeje.Večinom su to bile naruđbe do 60/80 evra(6-8 modela) i do sad nisam niti jednom platil carinu.Išel sam na rizik Smile
Ovak sad sa tim nekim nametima pitaj boga kaj bu sa tim.
Kolko sam skužil ne EU zemlje i Amerika,Norveška i Švedska i dalje stoji 22 evra i carina(ili kaj već)a od evropskih zemlji plača se njihov porez iz koje zemlje naručuješ a za ovaj naš "harač" Laughing e to mene zanima kaj bu sa tim i koja bu gornja granica da mi ne uvale "harač" na proizvode kaj sam ih naručil iz EU.

https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Yahoo Messenger
markica

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Vaterland
PorukaUpisano: Pon Lip 17, 2013 6:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo vam malo svježih vijesti iz stare EU članice, sa vlastite kože

1. kao što sam naveo jedino što vas ograničava u kupovini iz EU država članica je vaš novčanik. nema PDV, carine, trošarine niti ikakvih gluposti. To je prvo slovo Zajedničkog/Jedinstvenog tržišta EU

2. naši mudrijaši ne mogu uvesti nikakve namete kako im se prohtje za uvoz iz ne-država članica EU. to je teško shvatiti ali je tako. to može uvesti samo Europska Komisija jer su carine/uvoz i slične stvari (službeno se zove "vanjski ekonomski odnosi") izuzeti iz odgovornosti vlada država članica. Da Linić, Šuker i slični ne bi omastili brk.

3. Uvoz iz ne-država članica EU može biti zeznut. mene je nedavno zvala carina ovdje za jedan CD. frajera je zanimao CD kao takav, fali mu u kolekciji. sve vide, sve ih zanima. inače su sasvim OK.
markica

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Vaterland
PorukaUpisano: Pon Lip 17, 2013 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ninoslav Napisao/la:
Kolko sam skužil ne EU zemlje i Amerika,Norveška i Švedska

samo nek se ne zaboravi, Švedska je u EU od 1995. godine.......
Švicarska nije.............
ninoslav

PorukaUpisano: Pon Lip 17, 2013 7:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pardon Švicarska,tolko mi se zmešalo Lud od tog svog mogućeg čitanja po netu i raznim državnim stranicama da mi je sve manje jasnije.
Markica U zdravlje

Natrag na vrh
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Pon Lip 17, 2013 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sarcasam mode off...

Markica, među ostalima, je opet (po ne znam koji puta) objasnio kak to funkcionira unutar EU

Ali dobro je znati da kao i obično puno ljudi ne čita postove, nego samo preleti pa svako malo posta ista pitanja.

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
ninoslav

PorukaUpisano: Pon Lip 17, 2013 9:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa nema veze ko kaj čita i ko kak je na koji način shvatil.Evo ja nisam nikak shvatil.Jen veli ovak drugi onak i sad ti nekaj razmi.Dobro je to kaj se najdemo tak na forumu pa raspravimo o tome,a ne da zajdemo u Uniju a 95% građana nema pojma kaj nas uopće tam čeka i kakvi zakoni su tam.
Wink

Natrag na vrh
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Lip 17, 2013 9:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Upravo tako. Ja također više nemam pojma. Sto razno raznih informacija a ništa službeno. Kao npr. ukinuti će minus, neće ga ukinuti, ukinuti će ga, neće ga ukinuti, ukinuti će ga, neće ga ukinuti, ukinuti će ga, neće ga ukinuti, ukinuti će ga, itd... Pa tko to više može pratiti ?

A kada se još samo sjetim HARAČ, RAJO, HARAČ, dođe mi zlo.
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Uto Lip 18, 2013 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...harač, harač il' još gore bi'će!

Pa se ti sad misli. Razz
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Lip 18, 2013 9:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

"Umjesto da se unaprijed brinemo, bolje je da unaprijed razmišljamo i planiramo."

Winston Churchill
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lip 18, 2013 2:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
"Umjesto da se unaprijed brinemo, bolje je da unaprijed razmišljamo i planiramo."

Winston Churchill

Salutiranje

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Lip 18, 2013 3:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Winston Churchill

Clap 2
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Uto Lip 18, 2013 6:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iskrenoo imam zalihe za 2 života, tako da i da uvedu sankcije na uvoz maketa neću se žaliti Smile
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Pon Jul 01, 2013 10:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

"Na strancima Ministarstva financija objavljeno je kakve nas promjene očekuju u poštanskom prometu nakon ulaska u EU:

- kada se kupuje roba iz zemalja koje su članice EU, nema plaćanja carine i PDV-a;

- kada se kupuje roba iz zemalja izvan EU-a: carine i PDV-a su oslobođene pošiljke vrijednosti do 22 eura (osim alkohola, duhana i parfema). Pošiljke u vrijednosti od 22 do 150 eura, oslobođene su carine, ali se plaća PDV. Pošiljke iznad 150 eura - plaća se carina i PDV.

Što se tiče plaćanje carine i PDV-a na poklone koje fizičke osobe izvan EU-a šalju fizičkim osobama u Hrvatskoj, carine i PDV-a oslobođene su pošiljke vrijedne do 45 eura."

Dakle po ovome ak se kupuje Revell i ostali brand koji su proizvedeni u EU nema carine ???
Natrag na vrh
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Pon Jul 01, 2013 10:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo da primjetim, ali što se tiče Modelhobbies-a i Jadar Hobby-ja smo isto ušli u EU, ne odbijaju nam više svoj PDV Sad ... Kad bi bar Jadar bio toliko ažuran sa slanjem i stvarnim stanjem zaliha kao s ovim.
Natrag na vrh
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pon Jul 01, 2013 10:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nono_zg Napisao/la:
"Na strancima Ministarstva financija objavljeno je kakve nas promjene očekuju u poštanskom prometu nakon ulaska u EU:

- kada se kupuje roba iz zemalja koje su članice EU, nema plaćanja carine i PDV-a;

- kada se kupuje roba iz zemalja izvan EU-a: carine i PDV-a su oslobođene pošiljke vrijednosti do 22 eura (osim alkohola, duhana i parfema). Pošiljke u vrijednosti od 22 do 150 eura, oslobođene su carine, ali se plaća PDV. Pošiljke iznad 150 eura - plaća se carina i PDV.

Što se tiče plaćanje carine i PDV-a na poklone koje fizičke osobe izvan EU-a šalju fizičkim osobama u Hrvatskoj, carine i PDV-a oslobođene su pošiljke vrijedne do 45 eura."

Dakle po ovome ak se kupuje Revell i ostali brand koji su proizvedeni u EU nema carine ???

Ne. Kad se kupuje bilo koja roba iz EU nema carine ni PDV-a.
Jedno je roba proizvedena u EU na koje nema carine (Revell), a drugo je roba koja je proizvedena negdje drugdje ali je kupljena u EU (Tamiya).
U EU se carina plaća samo jednom. Dakle ako je uvoznik Tamiye za npr. Njemačku platio carinu prilikom uvoza iz Japana, nitko više unutar EU je ne plaća.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma