Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Pon Lip 17, 2013 6:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Neznam za tih 600% al do sad večinu kaj sam naručival sa ebay-a(Njemačka,Engleska)te iz Hobby shop-a iz Ukrajine večinom nisam poštoval gornju granicu za necarinjeje.Večinom su to bile naruđbe do 60/80 evra(6-8 modela) i do sad nisam niti jednom platil carinu.Išel sam na rizik
Ovak sad sa tim nekim nametima pitaj boga kaj bu sa tim.
Kolko sam skužil ne EU zemlje i Amerika,Norveška i Švedska i dalje stoji 22 evra i carina(ili kaj već)a od evropskih zemlji plača se njihov porez iz koje zemlje naručuješ a za ovaj naš "harač" e to mene zanima kaj bu sa tim i koja bu gornja granica da mi ne uvale "harač" na proizvode kaj sam ih naručil iz EU. _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markica
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 309 | | Mjesto: Vaterland |
|
Upisano: Pon Lip 17, 2013 6:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo vam malo svježih vijesti iz stare EU članice, sa vlastite kože
1. kao što sam naveo jedino što vas ograničava u kupovini iz EU država članica je vaš novčanik. nema PDV, carine, trošarine niti ikakvih gluposti. To je prvo slovo Zajedničkog/Jedinstvenog tržišta EU
2. naši mudrijaši ne mogu uvesti nikakve namete kako im se prohtje za uvoz iz ne-država članica EU. to je teško shvatiti ali je tako. to može uvesti samo Europska Komisija jer su carine/uvoz i slične stvari (službeno se zove "vanjski ekonomski odnosi") izuzeti iz odgovornosti vlada država članica. Da Linić, Šuker i slični ne bi omastili brk.
3. Uvoz iz ne-država članica EU može biti zeznut. mene je nedavno zvala carina ovdje za jedan CD. frajera je zanimao CD kao takav, fali mu u kolekciji. sve vide, sve ih zanima. inače su sasvim OK. _________________ Murphy says: the light at the end of the tunnel is always the headlight of an incoming train! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markica
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 309 | | Mjesto: Vaterland |
|
Upisano: Pon Lip 17, 2013 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| ninoslav Napisao/la: | | Kolko sam skužil ne EU zemlje i Amerika,Norveška i Švedska |
samo nek se ne zaboravi, Švedska je u EU od 1995. godine.......
Švicarska nije............. _________________ Murphy says: the light at the end of the tunnel is always the headlight of an incoming train! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
|
Upisano: Pon Lip 17, 2013 7:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Pardon Švicarska,tolko mi se zmešalo od tog svog mogućeg čitanja po netu i raznim državnim stranicama da mi je sve manje jasnije.
Markica  _________________ CCCP
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pon Lip 17, 2013 8:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Sarcasam mode off...
Markica, među ostalima, je opet (po ne znam koji puta) objasnio kak to funkcionira unutar EU
Ali dobro je znati da kao i obično puno ljudi ne čita postove, nego samo preleti pa svako malo posta ista pitanja. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
|
Upisano: Pon Lip 17, 2013 9:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa nema veze ko kaj čita i ko kak je na koji način shvatil.Evo ja nisam nikak shvatil.Jen veli ovak drugi onak i sad ti nekaj razmi.Dobro je to kaj se najdemo tak na forumu pa raspravimo o tome,a ne da zajdemo u Uniju a 95% građana nema pojma kaj nas uopće tam čeka i kakvi zakoni su tam.
 _________________ CCCP
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lip 17, 2013 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Upravo tako. Ja također više nemam pojma. Sto razno raznih informacija a ništa službeno. Kao npr. ukinuti će minus, neće ga ukinuti, ukinuti će ga, neće ga ukinuti, ukinuti će ga, neće ga ukinuti, ukinuti će ga, neće ga ukinuti, ukinuti će ga, itd... Pa tko to više može pratiti ?
A kada se još samo sjetim HARAČ, RAJO, HARAČ, dođe mi zlo. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Uto Lip 18, 2013 12:25 am Naslov poruke: |
|
|
...harač, harač il' još gore bi'će!
Pa se ti sad misli.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Lip 18, 2013 9:37 am Naslov poruke: |
|
|
"Umjesto da se unaprijed brinemo, bolje je da unaprijed razmišljamo i planiramo."
Winston Churchill _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 18, 2013 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | "Umjesto da se unaprijed brinemo, bolje je da unaprijed razmišljamo i planiramo."
Winston Churchill |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5796 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Lip 18, 2013 6:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Iskrenoo imam zalihe za 2 života, tako da i da uvedu sankcije na uvoz maketa neću se žaliti  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Pon Jul 01, 2013 10:08 pm Naslov poruke: |
|
|
"Na strancima Ministarstva financija objavljeno je kakve nas promjene očekuju u poštanskom prometu nakon ulaska u EU:
- kada se kupuje roba iz zemalja koje su članice EU, nema plaćanja carine i PDV-a;
- kada se kupuje roba iz zemalja izvan EU-a: carine i PDV-a su oslobođene pošiljke vrijednosti do 22 eura (osim alkohola, duhana i parfema). Pošiljke u vrijednosti od 22 do 150 eura, oslobođene su carine, ali se plaća PDV. Pošiljke iznad 150 eura - plaća se carina i PDV.
Što se tiče plaćanje carine i PDV-a na poklone koje fizičke osobe izvan EU-a šalju fizičkim osobama u Hrvatskoj, carine i PDV-a oslobođene su pošiljke vrijedne do 45 eura."
Dakle po ovome ak se kupuje Revell i ostali brand koji su proizvedeni u EU nema carine ??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Pon Jul 01, 2013 10:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo da primjetim, ali što se tiče Modelhobbies-a i Jadar Hobby-ja smo isto ušli u EU, ne odbijaju nam više svoj PDV ... Kad bi bar Jadar bio toliko ažuran sa slanjem i stvarnim stanjem zaliha kao s ovim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Jul 01, 2013 10:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| nono_zg Napisao/la: | "Na strancima Ministarstva financija objavljeno je kakve nas promjene očekuju u poštanskom prometu nakon ulaska u EU:
- kada se kupuje roba iz zemalja koje su članice EU, nema plaćanja carine i PDV-a;
- kada se kupuje roba iz zemalja izvan EU-a: carine i PDV-a su oslobođene pošiljke vrijednosti do 22 eura (osim alkohola, duhana i parfema). Pošiljke u vrijednosti od 22 do 150 eura, oslobođene su carine, ali se plaća PDV. Pošiljke iznad 150 eura - plaća se carina i PDV.
Što se tiče plaćanje carine i PDV-a na poklone koje fizičke osobe izvan EU-a šalju fizičkim osobama u Hrvatskoj, carine i PDV-a oslobođene su pošiljke vrijedne do 45 eura."
Dakle po ovome ak se kupuje Revell i ostali brand koji su proizvedeni u EU nema carine ??? |
Ne. Kad se kupuje bilo koja roba iz EU nema carine ni PDV-a.
Jedno je roba proizvedena u EU na koje nema carine (Revell), a drugo je roba koja je proizvedena negdje drugdje ali je kupljena u EU (Tamiya).
U EU se carina plaća samo jednom. Dakle ako je uvoznik Tamiye za npr. Njemačku platio carinu prilikom uvoza iz Japana, nitko više unutar EU je ne plaća. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|