Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| stari
| | Član od: 12 Lip 2012 | | Poruke: 304 | | Mjesto: Kastav |
|
Upisano: Ned Lip 16, 2013 5:10 pm Naslov poruke: Riječni tegljač "Vojvodina" |
|
|
Evo nekoliko faza izrade uz česte izmjena nacrta, jer postojeći nije potpuno točan u odnosu na fotografije. Dida, vitlo će se raditi pri kraju.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
|
Upisano: Sri Lip 19, 2013 4:55 pm Naslov poruke: Re: Riječni tegljač "Vojvodina" |
|
|
Završen krmeni dimnjak
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 29, 2013 7:25 pm Naslov poruke: Brod pogonjen bočnim lopaticama na kotačima. |
|
|
Poštovani.
Rijetkost je na ovom forumu pratiti ovakav uzorak makete riječnog broda u izgradnji. da li završeni rad bude do razine vodene linije ili se radi potpuna maketa broda?. Budući da nema vijčani pogon, nema ni kanal koji štiti isti od nasukavanja. Trup je sličan u obje izvedbe dna, osim što u punom trupu iza pramca možda postoji dio kosog dna za odsukavanje.
Pratimo sa zanimanjem vaš vrijedni rad.
Lijep pozdrav, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
|
Upisano: Pon Jul 29, 2013 8:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Biti će potpuna maketa, a što se tiče oblika za odsukavanje, na fotografijama se ne vide nikakvi oblici, osim klasične aerodinamike pramca i krme. Dno je potpuno ravno kao na riječnim teglenicama-šlepovima. Radovi za sada stoje, jer mi je prioritet prepravka c.grijanja (ugradnja novog kotla). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sub Kol 03, 2013 3:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan brodić, lijepo i uredno rađen. Radiš li ga po fotografijama? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
|
Upisano: Sub Kol 03, 2013 5:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Dida. Uglavnom ga radim po fotografijama koje mi je poslao kolegin kolega. A on je slikao brod na "suhom" u brodogradlištu "Kladovo", gdje trune i po slikama nema mu spasa.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
Molim za pomoć. Završavam izradu čamaca za spašavanje i njihovih nosača (mislim da se zovu šoške, a po jadranski ). Znam da se čamci vješaju preko kolotura na nosače, ali neznam kako se stabiliziraju da se ne prevrnu bočno. Ako ima tko da mi pomogne sa "riječnim" ili pomorskim rješenjem.
Na slikama se ništa ne vidi
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 12:43 pm Naslov poruke: |
|
|
imas dve mogucnosti
jedna je da je casmac na palubi, i dize se samo kad se stavlja u/izvan mora
a ako camas u spremljenom polozaju visi sa soski, onda obicno imas korizontalnu sipku/gredu ucvrscenu izmedju dve soske, na koju se camac naslanja unutrasnjim bokom( prema brodu), i za nju se veze da je nepomican
znaci, okrugla greda s odbojnicima od drveta/pluta _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
|
Upisano: Ned Kol 11, 2013 1:06 pm Naslov poruke: sidreno vitlo |
|
|
Konačno završeno sidreno vitlo. Javno se zahvaljujem Didi, koji mi je poslao brdo fotografija muzejskog sidrenog vitla (u Sisku) na osnovi kojih sam izradio ovo. Postoji mala razlika između "sisačkog" i orignalnog i to u bočnim vitlima i parnom pogonu. Originalni ima po dva vitla sa svake strane i dvostruki pogon na paru.
Nedostaju neki sitni detalji, koji su presitni, ili možda nisu? Ovisi o alatu, strpljenju, očima itd. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|