Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

B-17 F 1:72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
campetto

Član od: 24 Lis 2012
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Lip 08, 2013 12:57 pm    Naslov poruke: B-17 F 1:72 Citiraj ovaj komentar

Evo kao početniku konačno jedan avjončić da je ispao (nadam se) dovoljno dobar ga postam - Memphis belle, povjesna ličnost.

Academy, OOB osim malo žica po unutrašnosti što se ni ne vidi. Donja kupola greškom obojana u zeleno Embarassed
Decali ja ne znam šta im je ne ljepe se nikako.
Svaki komentar dobrodošao.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lip 08, 2013 2:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Evo kao početniku konačno jedan avjončić da je ispao (nadam se) dovoljno dobar ga postam

Kao prvo svaki aviončić koji napraviš sa guštom i u kojem si uživao slažuči ga ,je dovoljno dobar ,bez obzira na greške i tuđe komentare Wink .
Drugo B-17 ti je ispao jako dobro ,bez obzira na kupolu i greškice ,možda savjet za dalje Academyjevi dekali zahtjevaju glatku površinu prije ljepljena ,dakle za njihove dekale je OBAVEZNO prešpricati maketu s gloss bezbojnim lakom prije ljepljenja dekala (ovo je moje osobno iskustvo).
Drugo što sam primjetio, nisam ziher ,dali su ameri bojili bombe u žuto (možda školske) ,mislim da su im bombe u Olive Drab boji, ostalo "sjedi 5!"
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sub Lip 08, 2013 3:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky ti je sve reko.......sve moze proc osim bombi - ili su olive drab ili tamno zelene
inace nije lose, dapace....uz malo vjezbe, budu ostale ko bomboncic Cool
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Sub Lip 08, 2013 7:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Potpisujem gore rečeno. Sve u svemu meni se sviđa....
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Lip 08, 2013 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako dobro za prvi put, za bombe su ti drugi rekli.

Poky Napisao/la:
,možda savjet za dalje Academyjevi dekali zahtjevaju glatku površinu prije ljepljena ,dakle za njihove dekale je OBAVEZNO prešpricati maketu s gloss bezbojnim lakom prije ljepljenja dekala (ovo je moje osobno iskustvo).

Meni moje osobno iskustvo govori da to treba napravit za dekale svih proizvođača a ne samo za Academyeve. Very Happy Very Happy Very Happy
Zorro

Član od: 30 Tra 2012
PorukaUpisano: Ned Lip 09, 2013 1:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za početnika odlična!
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Lip 09, 2013 2:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Meni moje osobno iskustvo govori da to treba napravit za dekale svih proizvođača a ne samo za Academyeve. Very Happy Very Happy Very Happy

Very Happy Da ,ali za razliku od Academya ,dekali velike večine drugih proizvođača će se zaljepiti i za matt podlogu ,to što riskiraš opaki sivering je druga priča, ali Academyjevi dekali se uopče ne žele zaljepiti ako ispod njih nij ful glatko...
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Ned Lip 09, 2013 12:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno napravljeno, ovo sto kazu kolege slazem se, ali vidi se da imas mote u rukama, samo nastavi Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Lip 09, 2013 2:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:

Very Happy Da ,ali za razliku od Academya ,dekali velike večine drugih proizvođača će se zaljepiti i za matt podlogu ,to što riskiraš opaki sivering je druga priča, ali Academyjevi dekali se uopče ne žele zaljepiti ako ispod njih nij ful glatko...

Ja sam zadovoljan ako mi Academyevi dekali ostanu u jednom komadu nakon namakanja u vodi. Very Happy Very Happy
veteran

Član od: 29 Ruj 2010
PorukaUpisano: Ned Lip 09, 2013 2:57 pm    Naslov poruke: B-17F Citiraj ovaj komentar

Odličan, sviđa mi se!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
campetto

Član od: 24 Lis 2012
PorukaUpisano: Ned Lip 09, 2013 4:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala svima na pozotivnom feedbacku!
Što se decala tiče sve po PS-u, gloss prije i poslje, nego npr. ove četri zvjezdice što dođe na kotač, nikako da se zaljepe, kotaćić u vodoravnom položaju sa decalom na sebi, pipetom stavljena kap micro-sola na decal, suši se preko noći, ujutro i dalje odljepljeno (malo manje) ko što se i vidi na slici.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma