Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dzunglist
 | | Član od: 06 Lis 2006 | | Poruke: 609 | | Mjesto: Cvjetno naselje |
|
Upisano: Sri Svi 08, 2013 8:40 pm Naslov poruke: Hairspray tehnika |
|
|
Pozzzzz!
poceo sam se igrati sa ovom tehnikom i imam jedan problem.
na lijevom pogonskom kotacu su se stvorile pukotine koje nemogu prespricati nikako.
Koristio sam Syoss lak extra strong i pucao sam iz airbrusha.
Cak sam i prvom sprejanju dobio dosta paucine na maketi pa sam smanjio udaljenost i malo razrijedio lak.
Nakon prespricavanja sa Tamiya razrijeđenom sa obicnom vodom, poceo sam na nekim mjestima dobivati ovakve pukotine.
Kako to izbjeci? _________________ If you pay peanuts, you get monkeys.
Company of Heroes nick: silentsprog
http://www.youtube.com/watch?v=FEYE85R4UJ4&feature=related |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sri Svi 08, 2013 9:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav prika!
Ja sam ti lakom za kosu radio na onom Sd.Kfz - u, i mislim da ti to nastaje zbog dvije stvari: prvo kada sprejaš potrudi se da ti bude što manji sloj tog spreja za kosu na maketi - ja sam probao i na svim mjestima s malo debljim nanosom je došlo do ovakvog pucanja boje, potrudi se da bude jako, jako, jako tanak sloj spreja za kosu; a drugo je da ostaviš jedan dan da se to u potpunosti osuši, meni je na taj način uspjelo, a i moram napomenuti da sam ja koristio neki jako jeftin sprej od 9 kuna, koji se poprilično jednostavno skidao, a s obzirom da koristim syoss za kosu, mislim da će ti s njim ići puno teže...
E da, ako i uspiješ (a siguran sam da hoćeš) - nemoj skidati samo čačkalicom/plosnatim kistom, moram ti reći da stariji (kružni) onako iskorišten i 'razbarušen' kist čuda radi...
Probaj, pa javi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Čet Svi 09, 2013 8:31 am Naslov poruke: |
|
|
Tacno tako - predebeo sloj laka. Nanesi vise jako tankih slojeva umesto jednog ili dva deblja. Znam, valja cekati i pocnemo zuriti - meni se desavalo isto Ali maketarstvo je hobi u kojem nema zurbe.
Sto se samih lakova tice: Radio sam sa vise njih (jeftini i skupi) i nisam primetio neku bitniju razliku kod skidanja
A skidanje ide kod mene sa mlacnom vodom i starom, prirezanom tvrdjom cetkicom i kruznim pokretima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dzunglist
 | | Član od: 06 Lis 2006 | | Poruke: 609 | | Mjesto: Cvjetno naselje |
|
Upisano: Pet Svi 10, 2013 9:18 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala na odgovorima!
Znaci zabrljao sam sa lakom.
Jucer sam isprobao skidanje i na nekim djelovima je dobro ispalo a na nekim ne bas, moram prespricati.
Samo me zanima bih li pogrijesio da taj jedan pogonski kotac ostavim u oxide primeru, kao mjenjan je na terenu i nije bilo vremena prespricati ga, iako je blatobran iznad njega neostecen? _________________ If you pay peanuts, you get monkeys.
Company of Heroes nick: silentsprog
http://www.youtube.com/watch?v=FEYE85R4UJ4&feature=related |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|