Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

prodaja preko ebaya
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
totalsteel5000

Član od: 09 Sij 2013
Mjesto: Čakovec
PorukaUpisano: Ned Tra 21, 2013 11:25 am    Naslov poruke: prodaja preko ebaya Citiraj ovaj komentar

Da li netko ima iskustva sa prodajom preko eBaya? Dosada sam samo kupovao preko ebaya. Da li moram staviti makete za prodaju na ebay Europe? ili?
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Ned Tra 21, 2013 11:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prije svega moras imati karticu na koju mozes primati novac. nisu sve kreditne kartice takve. onda prijavis to na paypal i napravis si sellers account. i onda prodajes po ibeju i primas pare na paypal racun. pa oni uzmu sebi postotak, a ono sto ti ostane se prebaci na tvoj racun za max 60 dana

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Vaterland
PorukaUpisano: Ned Tra 21, 2013 7:58 pm    Naslov poruke: Re: prodaja preko ebaya Citiraj ovaj komentar

totalsteel5000 Napisao/la:
Da li netko ima iskustva sa prodajom preko eBaya? Dosada sam samo kupovao preko ebaya. Da li moram staviti makete za prodaju na ebay Europe? ili?

eBay nick isti mi je kao i ovdje pa vidi kako mi idu prodaje. uglavnom ima dosta detalja, ovisi želiš li prodavati na www.ebay.com, www.ebay.co.uk ili www.ebay.de po kojoj početnoj cijeni i možeš li artikl poslati iz Slovenije (EU, da kupci iz EU izbjegnu carinu/PDV). Naravno moraš imati besprijekoran feedback score ter kreditnu karticu za primanje love preko PayPal-a (Visa classic ili Visa electron-to je debitna kartica kao i Maestro, druge ne funkcioniraju za nas).

Javi se na PM za detalje
Marko
totalsteel5000

PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 11:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala vam na pomoći
totalsteel5000

PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 11:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam Paypal račun,i Mastercard i American. Ma negdje sam zahebal kod onog ispunjavanja obrasca,jer mi je pisalo:
Item location: Worldwide
Shipping: USA.

Znači,mogao bi slati samo u SAD,jer je ispalo da sam i ja iz SAD-a. To mi nije bilo jasno. Kak se to ispravi?
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja imam Mastercard i do sad sam na nju kupovao preko Paypala. No na nju se ne može primati uplate. Trebala mi je Visa electron koju sam srećom imao. Ne znam možeš li na American primati uplate (nekako imam dojam da ne možeš), no kada ti kupac pokuša platiti bidani predmet naići će na problem da ti ga ne može uplatiti.

Što se tiče ovoga oko lokacije, ebay nije baš user friendly. Na Accoutu imaš raznih opcija pa probaj to tamo potražiti. Ili kada vidiš listu predmeta koja prodaješ, probaj kliknuti na "edit" i tamo potražiti opciju koju želiš (lokaciju predmeta)
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
totalsteel5000

PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 11:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kekso Napisao/la:
Ja imam Mastercard i do sad sam na nju kupovao preko Paypala. No na nju se ne može primati uplate. Trebala mi je Visa electron koju sam srećom imao. Ne znam možeš li na American primati uplate (nekako imam dojam da ne možeš), no kada ti kupac pokuša platiti bidani predmet naići će na problem da ti ga ne može uplatiti.

Što se tiče ovoga oko lokacije, ebay nije baš user friendly. Na Accoutu imaš raznih opcija pa probaj to tamo potražiti. Ili kada vidiš listu predmeta koja prodaješ, probaj kliknuti na "edit" i tamo potražiti opciju koju želiš (lokaciju predmeta)

Uh,baš su zakomplicirali. Znao sam da ima neka caka. Ma niti se ne isplati kad bolje promislim. Al ti si stavio svoje stvari na prodaju preko ebaya.us,ne? To ne igra ulogu je tak?
markica

PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 11:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako ima veze odakle si ako misliš prodavati na američkom eBayu i ako imaš niski feedback score. Ameri nemaju blage veze gdje smo mi. Za njih Rusija ili Afrika, otprilike. Moraš isto paziti kojim danom i u koje vrijeme planiraš završiti svoju aukciju. Amerima u četvrtak kasno popodne/predvečer neka završava. To me naučio frend kojio tamo živi pa zna sve detalje. Na engleskom i njemačkom eBay uvijek ti aukcija treba završiti u nedjelju navečer. Poanta je da kupac ima vremena biti uz komp/smartphone i da nije na poslu/odmoru. Meni je funkcioniralo. Jedino ti vrijeme nije važno ukoliko stavljaš buy it now/sofort kaufen.

by the way što prodaješ? ako su redovne stvari kojih ima u dućanima onda se ne nedaja zaradi. ipak ako prodaješ rasprodane makete/aftermarket onda se budeš pokrio. Jer ne zaboravi ti kao prodavač moraš platiti porez eBayu. Prvo za stavljanje predmeta u oglas, potom postotak od prodajne cijene i poštarine (ne plačaš ako ne prodaš, jasno) te na kraju postotak PayPalu za transfer love (4%). Pa vidi je li ti se uopće isplati.
totalsteel5000

PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 12:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stavio bi opciju Buy it now definitivno. Imam neke figure u 1/72 mjerilu od ESCI i Revell koji se više ne prozvode i nešto knjiga. Sve je na Njuškalo.hr. Znam te cake sa uzimanjem raznih provizija ali čuo sam da mi treba Visa Electron jel tak? Tu karticu nemam. Baš mi se i ne isplati nešto prodavat,tek sam sad skužio. Hvala ti na iscrpnom odgovoru,puno si mi pomogao!
markica

PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 12:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako imaš karticu izdanu u RH onda za primanje love moraš imati Visu electron (to ti je tekući devizni račun, svaka banka ti to daje bez problema) ili Visa kreditnu karticu (e to isto daje svaka banka ali moraš biti kreditno sposoban dobiti je). Ako imaš Master ili AMEX izdane u RH onda NE MOŽEŠ primati lovu na njih.

Sretno

Marko
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 12:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dakle imaš nekoliko "nameta" od ebaya, namet od paypala jel još i naše banke uzmu kakvu proviziju ???
Natrag na vrh
totalsteel5000

PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 1:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajme ludila,baš je komplicirano! Radje ću polako na Njuškalu sve prodat!
markica

PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 3:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nono_zg Napisao/la:
dakle imaš nekoliko "nameta" od ebaya, namet od paypala jel još i naše banke uzmu kakvu proviziju ???

banke ne uzimaju ništa, samo eBay/PayPal. to je sve ionako isto vlasništvo.

ali može se prodati na eBay-u i još k tome dobiti bolju cijenu nego po kojoj je plačeno, ne mogu tvrditi suprotno.

trenutno američki eBay ima akciju besplatnog stavljanja oglasa, znači nema "insertion fee". za engleski i njemački eBay ne pamtim takve akcije.
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 3:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ebay uzima 9% od ukupne cijene (dakle u obzir uzimaju i poštarinu)
Paypal uzima 3,4% + 0,3$ isto tako na ukupan iznos s poštarinom
Ovo je ako prodate predmet, ako ne onda ništa

Dakle, ako prodate predmet za 5$ i naplatite poštarinu 5$, gospoda če se počastiti s vaših cca 1,5$

Znam i da Paypal uzima cca 30kn za povlačenje novaca na račun (withdrawal).

No ne znam jednu stvar, pa ako netko zna zanimao bi me odgovor. Paypal navodno automatski svakog prvog u mjesecu šalje novac na račun. Da li za to uzima proviziju i ako da, kako isključiti opciju automatskog prebacivanja svakog 1. u mjesecu?
Natrag na vrh
markica

PorukaUpisano: Uto Tra 23, 2013 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kekso Napisao/la:
No ne znam jednu stvar, pa ako netko zna zanimao bi me odgovor. Paypal navodno automatski svakog prvog u mjesecu šalje novac na račun. Da li za to uzima proviziju i ako da, kako isključiti opciju automatskog prebacivanja svakog 1. u mjesecu?

za sve koji imaju Visa kartice izdane u RH svaka uplata koju prime na svoj PayPal račun prvo stoji 30 kalendarskih dana. RH ima takav status na PayPal, samo pogledajte što sve možemo i ne možemo na PayPalu te s kojim smo državama u njihovoj skupini država tj. prava. Je.i ga nismo u SAD. Tada tek počne rok od kojeg se čeka 01. datum narednog mjeseca. To se može promijeniti kao što pitaš, ali te to veselje dodatno košta... naravno.

Nezgodno je ako primjerice uplatu primite 02. svibnja. Onda je rok 30 dana prošao tek 02. lipnja i lova je slobodna na računu. PayPal računu. A na Visa karticu prebacuje se tek 01. srpnja. To je ta priča o 30 dana i tek nakon toga prvog dana narednog mjeseca.

Zaključak; stavljajte predmete na aukcije nakon 15. u mjesecu
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma