Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Velj 24, 2013 9:36 pm Naslov poruke: princ ojgen i graf špe ,academy,350 |
|
|
radjeno za kolegu, fali rigging, zastave i avioni, ali to za koji mjesec
mali osvrt na makete
ojgen:
krasni detalji, plehi u kitu, pohvale prozirnim Aradima, dekalima za palubu, flakfirlinzima, opciji otvorenog hangara, malom šnelbotu ( krasna bubica)....
mana - pa skoro da i nema, sklapanje ok, obavezno busenje prozora,fale neke ograde po jarbolu,grubi reflektori
špe:
premijum edišn, skoro da nema mana
dobiju se metalne cijevi,ogromna krpa pleha, lanci, draj transferi za oznaku gaza, drvena paluba
OOB- super maketa
mana:
dve velike - arado je obicna gruda plastike, a camci za spasavanje su grozni, rudimentarni - za razliku od ojgenobih
ti camci na kraju dosta ruse maketu, ali nisam imao rezervnih
pa eto:
i za kraj u drustvu s onim kaj ce kasnije bit Warspajt
pozz!
pipl mast tras as!!!
 _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 24, 2013 9:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aj trast ju, ovo ti je odlićno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Velj 24, 2013 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Dis iz amejzing, maj frend. Jor spid end precižn iz anbilivibl. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zorro
 | | Član od: 30 Tra 2012 | | Poruke: 306 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Velj 25, 2013 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
| Veri najs! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 25, 2013 10:44 am Naslov poruke: |
|
|
Veri najs! Jor spid iz astonišing, bat litl mor vedering vil bi najs.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Velj 25, 2013 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
ajde kvragu!!
ja pomislia Slajd se prebacija na rašN impirijaL nejvi još se dumam di sam već čuio za tog Onjegina??
a što komentirat radove...kad su mu njehovi vorks veri najs.
JU (fali mi onaj prst sa plakata) mat biliv mi!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Pon Velj 25, 2013 11:10 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Veri najs! Jor spid iz astonišing, bat litl mor vedering vil bi najs.  |
no vedrnig, maj frend dont lajkit
tenkju ol for komentz _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 12:45 am Naslov poruke: Re: princ ojgen i graf špe ,academy,350 |
|
|
[quote="Slider"]radjeno za kolegu, fali rigging, zastave i avioni, ali to za koji mjesec
Jako lepo gosparu Slider. Malo su mi mutne fotke, ne znam da li od tvog lošeg fotića ili od ovega lošeg terana. Ako može to malo bliže i jasnije.
Spominjem se jedne tvoje izjave, cit." Ne vjerujem da u hrvatskom jeziku ne postoji riječ za..."
U zadnje vrijeme sam primjetio da naši kolege ( a i ti ) često, a nepotrebno upotrebljavate anglizam rigging. Mogli bi je ponekad zamijeniti s našom riječi snast i takelaža.
Pozdrav, Nostromo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 10:19 am Naslov poruke: Re: princ ojgen i graf špe ,academy,350 |
|
|
[quote="Tomislav Viljetić"] | Slider Napisao/la: | radjeno za kolegu, fali rigging, zastave i avioni, ali to za koji mjesec
Jako lepo gosparu Slider. Malo su mi mutne fotke, ne znam da li od tvog lošeg fotića ili od ovega lošeg terana. Ako može to malo bliže i jasnije.
Spominjem se jedne tvoje izjave, cit." Ne vjerujem da u hrvatskom jeziku ne postoji riječ za..."
U zadnje vrijeme sam primjetio da naši kolege ( a i ti ) često, a nepotrebno upotrebljavate anglizam rigging. Mogli bi je ponekad zamijeniti s našom riječi snast i takelaža.
Pozdrav, Nostromo |
slike su poslovicno lose
ja s tim olimpusom jednostavno ne mogu napravi ok fotke makete
il sam glup il fotic ne valja
a propos pravopisa:
rigging mi je u navici u plastcnom maketarstvu, a snast i takelaza u drvenom
sto je u osnovi cak i ok- jer rigging na modernim btodovima se ne koristi kao ukrucenja jarbola(snast)( usvari da, al u manjoj mjeri nego kod jedrenjaka) i konstrukcije, niti za upravljanje
broda ( tj manuvre jedara-takelaza)
vec se korisi uglavnom za radio antene, sajle za zastave i tako to
a na kraju, i lijen sam- lakse je napisat rigging nego snast i takelaza
a velim, ne pase mi taj izraz za metalne ratne brodove..... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 10:35 am Naslov poruke: |
|
|
Ajde da okrenem:
Ovoe yae pravae deevotah, maystorae Svacka tchaest!
Weathering gore ili dole - ovo je samo po sebi predivno!
Koji Olympus koristis? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 10:41 am Naslov poruke: |
|
|
FE-46
ak imas za prodat cannon powershot A 60 ili 70 - kupujem odmah _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 11:03 am Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | FE-46
ak imas za prodat cannon powershot A 60 ili 70 - kupujem odmah |
Ja imam Fe-47, i ne brini se... nije do tebe.
Ni meni ne uspjeva. Sve što snimim na otvorenom pri dnevnom svjetlu ispada koliko toliko OK, al pri umjetnoj rasvjeti fotke su koma i tu nema pomoći. Jednostavno, treba dat minimalno "tu tauzend kunas" za dobar fotić i stvar rješena. Ju mast trast mi!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 11:48 am Naslov poruke: |
|
|
postavit ću glupo pitanje
Jel ste probali snimati sa slijedećim postavkama:
namjestiti najveću rezoluciju/veličinu fotografije
namjestiti mod na P
ISO na najmanji (100)
WB namjestiti na umjetnu rasvjetu (neon ili tungten) , po namještanju pogledati bijeli papir da vidite koja je bolja postavka
uključiti makro (cvjetić), iako je predmet relativno daleko bit će bolje izoštravanje.
postaviti tajmer samookidaća
postaviti aparat na nekakvo postolje ili oslonac 8KNJIGE, KUTIJE, ISL)
pritisnuti okidać, savjet za samookidać je zbog toga jer se aparat može držati relativno mirno za vrijeme samog fotografiranja iako je naslonjen na improvizirani oslonac ali je teško i nemoguće izbjeći drmanje prilikom samog okidanja, tako da je fotkanje sa samookidaćem uputno i kod korištenja stalka.
Evo ja napisao, pa ako ste znali i već pokušali isprike a ako ne nadam se da će pomoći |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 11:49 am Naslov poruke: Re: princ ojgen i graf špe ,academy,350 |
|
|
[]
]
Bok gosparu Slider !
Lako je za nas, brine me jezik kojim će govoriti naši unuci. Ti dižeš zastave na sajlama (ispravno na zastavnim uzicama ), a ja trenutno crtam double snatch wooden block za ćapat ostine na cleats po decku.
Pozdrav, Nostromo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Velj 27, 2013 12:07 pm Naslov poruke: |
|
|
ma probal sam sve, Leo, i kupio stalak za 700 kuna, i opet - banana
ono kaj mi je fascinantno- kad stisnes okidac na pola, on pocne zumirat, i jednostavno iz mutnog zumira savrseno, i umjesto da tu okine, ode jos malo dalje i okine mutnu...i na svjeticu, i na super makro.....ja mislim da mu senzor za zumiranje nije na pravom mjestu, pa ne zumira maketu nego nesto s strane, zid ili koji vec kufer....
jbga, kostal je 800 kuna - kolko love tolko muzike
za slikat veselice pa stavljat na fejs
za canon sam dal dve place tadasnje...sad treba skupit lovu i kupit posteni fotic, koji ima i opticki''nisan'' a ne samo display.... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|