Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Limovi

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 15, 2013 2:24 pm    Naslov poruke: Limovi Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima

Danas sam išao u nabavku limova. Dok sam tražio informacije po netu u vezi bakarnih limova nisam baš dobio previše informacija, osim da treba otići u Strojopromet.

Kupio sam bakarni lim od 0,2mm dimenzija 60 x 30 i mesingani lim 0,1 35x30. I to me došlo koštati 30Kn. Prodaju po kili.

Kupio bi i više da mi je tip barem otprilike rekao cijenu, pilao bi ga ja radi toga, ali je bio prevelik i nikako dobre volje. KAda sam vidio ciienu mislio sam dal da opet odem u nabavu ali mi se više nije dalo.

barba
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Velj 15, 2013 11:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na informaciji, nisam znao da imaju tako tanke limove. Dal imaju bakar 0,1mm.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
barba

PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 12:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda da je spika, što nađeš u tom momentu. Fora je u tome što dođeš tamo, prvo odeš u skladište i sa nekim skladištarem tražiš po skladištu što ti treba, E onda kada nađeš ideš na kasu. I on je tražio što ima, znam da nije bilo 0,3 u tom momentu, a na netu piše da ima, a za tako tanke nisam znao ni da imaju. Probao sam malo obrađivati taj lim i skužio da ga mogu rezati sa običnim škarama.
Natrag na vrh
hemza

PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 12:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za foto jetkanje mi treba bakar 0,1mm i 0,2mm. Već duže vrijeme se razmišljam da sam radim jetkane dijelove za jedrenjake jer ih nema uopće za kupiti.
Natrag na vrh
barba

PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2013 12:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0,2 ima sigurno, a trebali bi imati i 0,1, ali to nisam siguran. E onda imaju meki i tvrdi bakar.
Natrag na vrh
graffa

Član od: 07 Stu 2011
Mjesto: velika gorica
PorukaUpisano: Pon Velj 18, 2013 9:39 pm    Naslov poruke: Re: Limovi Citiraj ovaj komentar

barba Napisao/la:
Pozdrav svima

Danas sam išao u nabavku limova. Dok sam tražio informacije po netu u vezi bakarnih limova nisam baš dobio previše informacija, osim da treba otići u Strojopromet.

Kupio sam bakarni lim od 0,2mm dimenzija 60 x 30 i mesingani lim 0,1 35x30. I to me došlo koštati 30Kn. Prodaju po kili.

Kupio bi i više da mi je tip barem otprilike rekao cijenu, pilao bi ga ja radi toga, ali je bio prevelik i nikako dobre volje. KAda sam vidio ciienu mislio sam dal da opet odem u nabavu ali mi se više nije dalo.

barba

Jel to onaj iza cementare?
Bio tamo itip me od.... i rekao da mogu uzet samo cijelu ploču od 2m2. Od toga bi mi ostalo i za ljes napraviti da se ne usmrdim.
hemza

PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 8:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Graffa, nisi imao sreće, sigurno si se namjerio na nekog živčenjaka Evil or Very Mad Probaj loviti nekog drugog i budi što finiji.
Natrag na vrh
barba

PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 9:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma da graffa, dobro ti hemza kaže, ideš suprotnom logikom, prodavač je uvije u pravu. Ako uspiješ, nađi nekog prodavača sporijeg od sebe Very Happy .

barba
Natrag na vrh
graffa

PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 9:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

barba Napisao/la:
Ma da graffa, dobro ti hemza kaže, ideš suprotnom logikom, prodavač je uvije u pravu. Ako uspiješ, nađi nekog prodavača sporijeg od sebe Very Happy .

barba

Ma nema problema sa pristojnošću. Pitao ono 'dobar dan, imate li tankog bakrenog ili mesinganog lima trebalo bi mi manja količina, može li se odrezati?'

A on meni 'nema rezanja samo na table'.
Ja se okrenuo i otišao a napravio za ništa 60 km.
Zato pitam.
barba

PorukaUpisano: Uto Velj 19, 2013 9:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je to drugi kraj grada, ali ne rade popodne, koliko se sjećam ni subotu pa onda moraš izaći sa posla, bio sam doma u petak pa sam se zaletio. Po tvojoj prići, imao sam sreće.
Natrag na vrh
antolic

Član od: 21 Ožu 2012
PorukaUpisano: Čet Tra 25, 2013 11:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,

mali update na ovu temu. Jucer sam bio u prolazu i stao u Strojopromet, trazeci lim. Konkretno sam trazio mesing debljine ne vece od 0,3 mm. Prvo mi je djelatnik na odjelu obojanih materijala rekao da je najmanje sto se moze uzeti tabla lima koja iznosi 2 kvadrata, debljine 0,3 mm, cijena 312 kn. Ali kako graffa kaze, malo previse.
Onda mi je ponudio lim u roli, isto mesing, sirina lima je 30 cm, a duzina po zelji. Mjera je na metar. Njih ima u debljinama od 0,1 pa nadalje. Uzeo sam metar duljine, tri vrste, 0,1-0,2-0,3mm. Neka se nade. Sve zajedno me kostalo oko 60 kn. Radnici su bili ekstra uljudni.
Ici cu po mesing zicu,jer sam zaboravio pa ako netko treba provjerim cijene za ostale metale.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
graffa

PorukaUpisano: Čet Tra 25, 2013 8:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

antolic Napisao/la:
Pozdrav,

mali update na ovu temu. Jucer sam bio u prolazu i stao u Strojopromet, trazeci lim. Konkretno sam trazio mesing debljine ne vece od 0,3 mm. Prvo mi je djelatnik na odjelu obojanih materijala rekao da je najmanje sto se moze uzeti tabla lima koja iznosi 2 kvadrata, debljine 0,3 mm, cijena 312 kn. Ali kako graffa kaze, malo previse.
Onda mi je ponudio lim u roli, isto mesing, sirina lima je 30 cm, a duzina po zelji. Mjera je na metar. Njih ima u debljinama od 0,1 pa nadalje. Uzeo sam metar duljine, tri vrste, 0,1-0,2-0,3mm. Neka se nade. Sve zajedno me kostalo oko 60 kn. Radnici su bili ekstra uljudni.
Ici cu po mesing zicu,jer sam zaboravio pa ako netko treba provjerim cijene za ostale metale.

Ovo je odlična vijest!
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma