Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| OutOfFocus
 | | Član od: 22 Tra 2012 | | Poruke: 71 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 31, 2013 12:55 pm Naslov poruke: |
|
|
ha mislim...ima i drugi način...nek si čovjek otvori gmail, samo za tu svrhu, i nek nam ga objavi....pa ćemo mu direktno postavljat pitanja i objavljivat na forumu njegove odgovore.... _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
| | Član od: 10 Tra 2012 | | Poruke: 529 | |
|
Upisano: Čet Sij 31, 2013 6:48 pm Naslov poruke: jedrenjak |
|
|
| pitanje za starije brodomaketare, u 48 broju deagostini jedrenjaka izasla su dva djela pramcane statve, pise da ih ofarbamo, da li bi bila greska da pramcanu statvu presvucem letviocama furnira kao sto je radjena druga oplata , hvala vam unaprijed, pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
| | Član od: 14 Svi 2012 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Čet Sij 31, 2013 11:36 pm Naslov poruke: mail stručnog suradnika za potrebe Foruma |
|
|
[quote="OutOfFocus"]ha mislim...ima i drugi način...nek si čovjek otvori gmail, samo za tu svrhu, i nek nam ga objavi....pa ćemo mu direktno p ostavljat pitanja i objavljivat na forumu njegove odgovore....[/quote] Damir Bezinović, str. suradnik za galijun "Sv. Ivan Krstitelj" Najbolje da te poslušam, bar dok se drugačije ne rješi. Dakle, prilažem novo otvorenu adresu preko koje možemo komunicirati za sva pitanja koja možemo rješiti ili razjasniti u vezi galijuna.
adresa: [b]galijun.strucni@gmail.com[/b] Slobodno pitajte sve što je nejasno pa cemo zajedno naci rješenje.
Zasada je u tijeku dogovor o isporuci dodatne ukrasne letvice koja je vezana za broj 47, pa kada dobijemo odgovor objaviti cemo ga. Pozdrav svima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pet Velj 01, 2013 6:56 pm Naslov poruke: jedrenjak |
|
|
Pramčana statva
Jel bi bila greska da i nju presvucem letvicama od druge oplate, pise da je treba farbati
Evo tu je i jedan uljez
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
 | | Član od: 20 Kol 2012 | | Poruke: 225 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Pet Velj 01, 2013 10:03 pm Naslov poruke: jedrenjak |
|
|
Uljez je muško ili žensko?
Damire ja lično ne bi statvu furnirao, mislim da je bolje da ostane tekstura drveta onakva kakva je. Još kada se prebajcuje dobiće na izražajnosti, a ukupan utisak će biti kompletniji . Uostalom , probaj prebajcuj, pa ako ti se ne sviđa možeš je i prefurnirati. Po meni bi trebao da upotrebiš neki tamniji bajc, kojim bi se statva vizuelno odvojila od korita, dobićeš bogatiji izgled.
Pozdrav! _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pet Velj 01, 2013 10:34 pm Naslov poruke: damac |
|
|
| Uradit cu kako si mi rekao, ali sacekacu dok sve ne poljepim pa cu onda odjednom ofarbati, a uljez je muski, i star je 10 godina , predivan je i sada je zivahan, pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
|
Upisano: Sub Velj 02, 2013 12:03 am Naslov poruke: Re: jedrenjak, pramčana statva |
|
|
[quote="damacn"]Pramčana statva
Jel bi bila greska da i nju presvucem letvicama od druge oplate, pise da je treba farbati
Evo tu je i jedan uljez
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/805/slika001dx.jpg/][img]http://img805.imageshack.us/img805/7274/slika001dx.jpg[/img][/URL][/quote]
Pramčana statva je čvrst strukturni komad od punog drva, a furnirske trake simuliraju platice oplate. Mislim da bi bilo bolje da statvu obojiš da se vidi puno drvo, nego poljepiš platice jer to ne odgovara brodu u naravi.
Pozdrav marin  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Sub Velj 02, 2013 10:32 am Naslov poruke: damac |
|
|
| Marin hvala ti lijepo, tako cu da i uradim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
|
Upisano: Sub Velj 02, 2013 9:08 pm Naslov poruke: registracija stručnog saradnika |
|
|
E više dosta! Danima mi ležui na srcu i na vrh jezika i moram da kažem. Apsolutno , apsolutno mi nije jasno kako se neko ne može registrovati, a pogotovo neko ko želi ( bar nam se tako predstavlja) da pomogne, a koliko sam shvatio to mu je i zadatak. Apsolutno mi nije jasno koji je problem kod te registracije i zašto se administrator ne oglasi i kaže u čemu je problem. Apsurdno je i mišljenje da to ima veze sa opljuvanim i proteranim Patrikom ( o kome imam stav zbog kog me je zamalo admin isključio sa foruma-lepo mi je čovek dao do znanja da ne smem da mislim inače ode glava....). Dajte ljudi pomozite da se čovek registruje !!!! Svi ćemo imati koristi od toga ...valjda? Ovo sa mailom to tek ne mogu da shvatim. Šta ako čoveku nas desetoro postavi isto pitanje, ima da mu bude muka od odgovarajnja. Kako ću ja znati šta je rešenje za neki problem , ako on odgovori Marinu , ili Damiru ili bilo kome drugom, a ja imam isti problem . Zar nije jednostavnije da se lepo registruje i da , ako je voljan uzme učešće u ovom našem projektu, a nama bi značilo.
Ko zameri , neka mu, ovo je bilo sasvim iskreno i nadam se pošteno. Nismo mala deca da nas neko vara i prodaje šarene laže.
Pozdrav. _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Ned Velj 03, 2013 12:09 am Naslov poruke: damac |
|
|
| Potpisujem sve sto je napisao pru, pozz svima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
|
Upisano: Ned Velj 03, 2013 12:48 am Naslov poruke: Registracija na forumu |
|
|
pozz marin - Od stručnog suradnika - hvala ljudi, i ja sam pokušao doći do administratora, ali još nisam uspio. Morati će se to nekako srediti. Na facebook mi je uspjelo od prve, a ovdje nikako. Dakle, molim admina da rješimo moju registraciju.
Za sada ću na mailove odgovarati preko marina kada bude opći interes.
Pozdrav D. Bezinović  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| OutOfFocus
 | | Član od: 22 Tra 2012 | | Poruke: 71 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 04, 2013 4:07 pm Naslov poruke: |
|
|
obećao sam da neću to više komentirat...rješenje sa emailom sam ponudio da ljudi mogu dobit barem neku informaciju od stručnog suradnika i da se time ne opterećuje marina....ideja je da pitanje i odgovor MI postamo ovdje...
btw sad sam čital sagu o patriku - najbolje štivo kaj sam čital još od patnje mladog wertera  _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
|
Upisano: Pon Velj 04, 2013 6:12 pm Naslov poruke: Registracija stručnog suradnika |
|
|
Možda da skratimo priču - imam rješenje. Stručni može preuzeti moju registraciju - samo promijeni kor. ime, a ja ću probati otvoriti novu, odnosno preuzimati od njega saznanja kao što je on do sada od mene.
Ako uspijemo objaviti ćemo da se zna!
pozdrav marin |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
|
Upisano: Pon Velj 04, 2013 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
pru959 Napisao/la:
Zamolio bih za jedan odgovor. Naime učestvujem na forumu Drveno brodomaketarstvo- na kioscima. Ima nas mnogo koji smo se okupili oko istog projekta - izrada makete galeona po uputstvima i od materijala koji isporučuje DeAgostini. Razmenjujemo iskustva ideje, iznosimo svoje probleme. Pre nekog vremena jedan član nas je upoznao sa postojanjem nekog " stručnog saradnika" koji je ispred DeAgostinija postavljen da nam pomogne oko svega što nam predstavlja problem , međutim čovek tvrdi da nikako ne može da se registruje na forumu. U čemu je problem oko te registracije i da li je uopšte moguće da neko ne može da se registruje. Nama bi , ako je tačno da je on taj za kog se predstavlja, mnogo značilo da možemo s njim da kontaktiramo . Hvala za odgovor i za eventualnu pomoć oko registracije . Pozdrav!
Na ovakvo pitanje dobio sam ovaj odgovor:
Trebali bi znati tko je taj čovjek i pod kojim nickom se prijavio na forum. Kada to saznate , kontaktirajte člana pod nickom "Low" , on je vlasnik foruma i u večini slučajeva odlučuje o aktivaciji accounta.
Zbog problema sa članovima tipa "Loha" uopće nam ne pada na pamet da aktiviramo stotinjak prijavljenih na forum a da prije toga ne izvršimo bar neku osnovnu provjeru istih.To traje , a i onda samo mali broj prijavljenih i postane članom foruma. Žao nam je , ali to je jedini način da izbjegnemo blesave situacije da imamo člana sa 15-20 "alter ego-a" koji maltretira i spama forum.
L.p.
Goran
Ovo je moje pitanje administratoru von Stuck i njegov odgovor.
Dakle , da bi se čovek registrovao bilo bi dobro da nam se na neki način predstavi i da nam kaže pod kojim nickom je pokušao da se registruje, pa ćemo dalje kontaktirati vlasnika foruma i verovatno će se problem rešiti.
Pozdrav! _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
|
Upisano: Uto Velj 05, 2013 12:36 am Naslov poruke: Registracija stručnog suradnika |
|
|
Evo odgovor od stručnog:
Hvala pru959. Moja prijava je tekla uobičajeno, u podatke za registraciju upisao sam korisničko ime, lozinku i email adresu. Odmah sam dobio odgovor administratora koji je potvrdio podatke i obavjestio da će mi stići mail sa kojim ću aktivirati račun. Ali ne stiže niti mail, niti bilo kakvo pitanje za provjeru, niti pojašnjenje na moje upite. Da mi je netko službeno zatražio podatke dao bi ih.
Dakle za nas, prijavio sam se pod korisničkim imenom [b]dbezinov[/b]. Kod podataka o nakladi, izdavaču itd. na svakom broju časopisa naveden je stručni suradnik - to sam ja. Prema dogovoru konzultacije telefonske obavljam svakog ponedjeljka u TISKU na onaj besplatni telefon, ali kako su linije prezauzete a forum kao i facebook obrađuju ovaj galijun, odlučio sam proširiti kontakte i prijaviti se kako bi se ostvarila bolja koordinacija. Vidi se da postoje poneki propusti u nakladi, pitanja praktična oko montaže itd., te svaki od nas može svojim učešćem pomoći da se napravi što bolja maketa. Također imam stalan kontakt sa DeAgostinijem preko prijevoda i distribucije i obveza mi je rješavati svaki nastali problem. Ukoliko treba, dokazi o tome mogu se pružiti službenim putem, samo ih treba netko zatražiti. Nadam se da će ovo pomoći. Pozdrav svima.
Pozz marin  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|