Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
marin

Član od: 14 Svi 2012
PorukaUpisano: Sri Sij 23, 2013 1:04 pm    Naslov poruke: Veliki jedrenjaci - prijelaz sa trupa na statvu kormila Citiraj ovaj komentar

Objava stručnog suradnika:
Jučer sam objavio tekst o mogućim problemu sa debljinama završetka trupa na krmi i prijelazu na statvu i kormilo. Danas me je stručni suradnik zamolio da prenesem slijedeće:
Uspoređujući upute koje će se tek dobiti za brojeve 49 – 52, naišao sam na drugačije dimenzije vanjskog dijela kobilice i pramčane / krmene statve nego prikazane na fotografijama uputa. Na fotografijama je prikazana dimenzija letvice (debljina x visina) = 5.0 x 5.0 mm, a mi ćemo dobiti letvicu 4.0 x 8.0 mm. Znači naša će kobilica i statve biti iste debljine kao već postojeće konstruktivne i viriti će 3.0 mm više izvan trupa broda nego na slikama.
To nije problem – dapače, debljinom će taman dobro prileći uz unutarnju kobilicu.
Pažnju treba obratiti na brušenje prve oplate na fotografijama 42 a uputa. Tamo je naznačeno da treba izbrusiti prvu oplatu i u kojem dijelu, ali nije naglašeno da to treba biti skroz do kraja, tako da se dođe do osnovne debljine od 4.0 mm. Kada na to zalijepimo sa svake strane furnirsku oplatu, dobiti će se debljina od 5.0 mm.
Sada na to zalijepimo o produžetku vanjski dio statve od debljine 4.0 mm i na njega će se hvatati šarke kormila.
Razlika debljine završetka trupa od 5.0 mm i statve od 4.0 mm ne predstavlja nikakav problem, ali ako se ne obrusi prva oplata razlika će biti veća i trebati će je dodatno ublažiti.
Što se ovoga tiče ne bi trebalo kontaktirati nakladnika jer je u redu.
Pojavljuje se nešto drugo – položaj kormila po visini. Naime, zbog veće visine kobilice, kormilo će se spustiti za 3.0 mm niže nego na slikama uputa. Može doći u pitanje spoj vrha struka kormila i poluge rude koja ulazi u trup – biti će tijesno jer gornji rub struka kormila ulazi u otvor poluge rude i može nedostajati malo visine. Međutim, i poluga se da malo zakositi pa mislim da ćemo to riješiti na licu mjesta.
Mislim da možemo nastaviti sa radom kako je naznačeno u uputama.
Srdačan pozdrav svima,
D. Bezinović
Pozdrav marin Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
OutOfFocus

Član od: 22 Tra 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Sij 24, 2013 12:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala Marine....korisna informacija...šteta kaj kasni.....meni je famozno kak se stručni suradnik nemre uključit na forum....ne kužim kakve veze admin ima sa tim....čovjek se logira ko i mi svi i sudjeluje, ako želi...presmješno... Bang
antolic

Član od: 21 Ožu 2012
PorukaUpisano: Čet Sij 24, 2013 12:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OutOfFocus Napisao/la:
hvala Marine....korisna informacija...šteta kaj kasni.....meni je famozno kak se stručni suradnik nemre uključit na forum....ne kužim kakve veze admin ima sa tim....čovjek se logira ko i mi svi i sudjeluje, ako želi...presmješno... Bang

Nije mu aktiviran account od strane admina. Pretpostavljam da je kontrola zbog jednog clana koji je stvarao probleme, Patrika. Bilo je rasprave na tu temu.
Natrag na vrh
marin

PorukaUpisano: Čet Sij 24, 2013 1:03 pm    Naslov poruke: uključivanje na forum Citiraj ovaj komentar

[quote="antolic"][quote="OutOfFocus"]hvala Marine....korisna informacija...šteta kaj kasni.....meni je famozno kak se stručni suradnik nemre uključit na forum....ne kužim kakve veze admin ima sa tim....čovjek se logira ko i mi svi i sudjeluje, ako želi...presmješno... Bang[/quote]

Nije mu aktiviran account od strane admina. Pretpostavljam da je kontrola zbog jednog clana koji je stvarao probleme, Patrika. Bilo je rasprave na tu temu.[/quote]

Na putu je pa kad se vrati probati će opet.

Pozdrav marin.
Natrag na vrh
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Čet Sij 24, 2013 10:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svašta!!!?
pru959

PorukaUpisano: Pet Sij 25, 2013 9:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prijatelji maketari koji je broj poslednji izašao i šta ima u njemu? Veliki pozdrav!
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Sub Sij 26, 2013 4:10 pm    Naslov poruke: jedrenjak Citiraj ovaj komentar

Pru, zadnji broj koji je izasao je broj 47, dobijes ove ukrasne letvice sa strane trupa i bijeli furnir za ovu izradu gore, pozz
evo kako to izgleda danas

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
damacn

PorukaUpisano: Sub Sij 26, 2013 5:09 pm    Naslov poruke: jedrenjak Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
pru959

PorukaUpisano: Sub Sij 26, 2013 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damire zavidim ti Wink
damacn

PorukaUpisano: Sub Sij 26, 2013 8:36 pm    Naslov poruke: damac Citiraj ovaj komentar

Smile brzo ce i tvoje djelo doci na red, pozz
Natrag na vrh
marin

PorukaUpisano: Uto Sij 29, 2013 2:18 pm    Naslov poruke: Nedostajuća ukrasna letvica iz broja 47 Citiraj ovaj komentar

marin, prenosim poruku stručnog:

Objava stručnog suradnika.

Danas sam primio dosta poziva sa primjedbom o manjku jedne ukrasne letvice za trup broda. Radi se o časopisu broj 47, pozicija 3, letvice 1.5 x 3 x 300 mm, 3 komada.
Uredno su isporučena 3 komada, ali sa njima se ne može opasati brod, pa bi trebalo naknadni isporučiti svima još po 1 letvicu. Dakle specifikacija broja komada je pogrešna.

Ja ću sutra pregledati isporučeni materijal, ali vidi se da za jedan bok treba oko 560 mm letvica, što znači dva komada. Za dva boka treba četiri komada.

Iz Tiska će otići obavijest DeAgostiniju sa zahtjevom za isporukom dodatne letvice, pa kada dobijemo odgovor objaviti ću ga.

Pozdrav svima - Damir Bezinović

pozdrav marin
Natrag na vrh
neretvanac

Član od: 12 Lis 2012
Mjesto: Metković
PorukaUpisano: Uto Sij 29, 2013 8:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

i meni fali jedna navedena letvica,pa nemogu virovat,umisto da pošalju jednu viška oni šalju jednu manje Confused ,ali dobro oprostit ćemo im valjda će se popravit.
Sokol

Član od: 16 Lis 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Uto Sij 29, 2013 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dečki svaka čast na obavijesti a ne da polijepim po svome pa nisam ništa napravio,Pozzz!
OutOfFocus

Član od: 22 Tra 2012
PorukaUpisano: Sri Sij 30, 2013 10:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

iako mi je i dalje neshvatljivo kaj stručni suradnik još nije član foruma i, obećajem zadnji puta ovo spominjem, ako će marin prenositi njegove obavijesti nije neki problem...u svakom slučaju hvala na obavijesti
marin

PorukaUpisano: Sri Sij 30, 2013 12:43 pm    Naslov poruke: Uključivanje stručnog suradnika na Forum Citiraj ovaj komentar

Po zadnjem pokušaju opet nije dobio mail akviranja. Poslao je upit za vidjeti u čemu je problem, pa će se valjda to sada i srediti. Inače nije mi teško, ali nema smisla ovako prenositi poruke, pogotovo kada ga se može direktno kontaktirati.

Pozdrav marin.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 39/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma