Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| damacn
| | Član od: 10 Tra 2012 | | Poruke: 529 | |
|
Upisano: Pet Sij 18, 2013 8:26 pm Naslov poruke: damac |
|
|
| Hvala pru puno, trudim se vidjecemo sta ce ispasti, ja se takodjer divim tvome jer se vidi da ga radi znalacka ruka, hvala pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Sub Sij 19, 2013 8:52 pm Naslov poruke: jedrenjak |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| OutOfFocus
 | | Član od: 22 Tra 2012 | | Poruke: 71 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 2:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Damac - a kaj ćeš s onim kaj je marin napisal da kobilicu treba stanjit na 4 mm prije druge oplate....mislim da to ne piše u uputstvima....ili si tak napravil? _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 2:34 pm Naslov poruke: damac |
|
|
| iskreno te nerazumijem, nije vrag da sam nesto unistio, daj malo nacrtaj ili reci , jer ne razumijem ni marina o cemu govori |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| OutOfFocus
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 2:35 pm Naslov poruke: |
|
|
i još jedna stvar - molio bi da mi neko objasni o čemu je poanta sa skidanjem farbe da bi se ljpilo sa drvofixom, ako sam dobro shvatio....fakat mi to nije jasno ....ja izbjegavam drvofix maksimalno....sve ljepim sa PU i cijenofixom....po meni je drvofix dobar samo ako se ljepe velike površine + kaj se neda obrađivat....ako trebaš šmirglat posle, a ja puno šmirglam, primjetio sam da je puno lakše šmirglat posle PU ljepila nego posle drvofixa...
možda sam ja u krivu ali čini mi se da nereacionalno inzistira ljepljenje broda sa drvofixom _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| OutOfFocus
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 2:37 pm Naslov poruke: Re: damac |
|
|
| damacn Napisao/la: | | iskreno te nerazumijem, nije vrag da sam nesto unistio, daj malo nacrtaj ili reci , jer ne razumijem ni marina o cemu govori |
ako sam ja dobro shvatio marina, koblicu, znači sam završetak broda, nakon prve oplate treba stanjit opet na 4 mm da kad dođe kormilo ne bude predebelo _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 2:39 pm Naslov poruke: jedrenjak |
|
|
| neznam , ja sam radio po uputstvu vidjecemo sta ce biti dalje, iskreno nerazumijem sta treba smanjiti na 4 mm, dole je brod proslican na ta 4 mm, za dodatak kobilice koji ce tek stici ako na to mislis, |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| OutOfFocus
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
trub na kobilici mora na kraju biti debljine 4 mm...ti sa imaš kobilica 4 mm + prva oplata sa svake strane 0,5 = 5 mm...marin je napisl da to treba, prije druge oplate, smanji na 4 mm....znači zašmirglat prvu oplatu skroz do kobilce....jer je kormilo debljine 4 mm pa da ne bude prevelika razlika u debljini, if you know what I mean? _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 2:51 pm Naslov poruke: damac |
|
|
jeli mislis na ovo

damacn: poruka promijenjena dana: Pon Sij 21, 2013 2:56 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 2:54 pm Naslov poruke: damac |
|
|
| ostalo mi ej deblje ali mislim da cu to moci rijesiti, nalijepit cu jos dva sloja platica od druge oplate i dobiti na debljini, ili tako nesto, |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| OutOfFocus
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 3:10 pm Naslov poruke: |
|
|
ha ja tu na poslu ne vidim slike jer mi je blokiran imageshack  _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 3:19 pm Naslov poruke: damac |
|
|
| pogledaj pa se javi kad mognes, pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| OutOfFocus
|
Upisano: Pon Sij 21, 2013 3:20 pm Naslov poruke: |
|
|
štimac, igor ne slavko! _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| OutOfFocus
|
Upisano: Uto Sij 22, 2013 1:41 pm Naslov poruke: Re: damac |
|
|
| damacn Napisao/la: | jeli mislis na ovo
 |
je, to je to...al ovo kaj veliš je dobra ideja....podebljaš sa furnirom kormilo pa si došel na isto _________________ Brzina X krivina = slobodno vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
| | Član od: 14 Svi 2012 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Sri Sij 23, 2013 1:11 am Naslov poruke: Veliki jedrenjaci - prijelaz sa trupa na statvu kormila |
|
|
Evo sad sam se uključio na forum i vidio dilemu koja se odnosi na moju primjedbu na završetak trupa ispred kormila. Točno je kako je OutOfFocus opisao a damacin prikazao na fotografiji.
Ovo mi je prenio stručni suradnik sa zamolbom da stavim na forum pa da to zajedno sagledamo (on se prijavio na forum ali nikako da ga administrator priključi !?!). Stručni suradnik je dobio na korekturu prijevod uputa za slijedeće brojeve, pa je zamijetio naveden problem. Upravo sada to javlja nakladniku - da ga upozori na razlike.
Naime, gledajući fotku od damacina, između kormila i trupa će se ubaciti vertikalna letvica koja se zove statva kormila. Ona se lijepi na zrcalo i spaja sa kobilicom na dnu broda. Na nju se pak hvataju šarke kormila.
Neće biti lijepo ako završetak trupa na spoju sa statvom kormila ( vertikalna letvica koja se lijepi na krmi na trup i ima istu debljinu kao kobilica, a to je 4.0 mm) bude predebeo. Idealno je ako su iste debljine. Znači prvu grubu oplatu bi na tom mjestu bilo dobro ošmirglati do kraja, jer kada se zalijepi druga furnirska postići će se debljina od 5.0 mm, a statva i kormilo su 4.0 mm . Pogledati upute, fotka 42 a.
Već ta razlika nije dobra. Jedno od rješenja može biti da se na letvicu statve nalijepe trake i onda se šmirgla tako da se postepeno pređe sa debljine trupa do debljine kormila. Tada nastaje razlika u debljini kobilice na dnu broda i podebljane statve. Znači da postoji problem usklađivanja debljine kobilice, statve i spoja statve sa trupom ispod zrcala.
Bilo bi dobro sačekati sa lijepljenjem kobilice i statvi dok se to ne rasčisti.
Pozdrav marin |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|