Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T-72 revell

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iron

Član od: 15 Ruj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 09, 2013 11:25 pm    Naslov poruke: T-72 revell Citiraj ovaj komentar

pozdrav,
nisam zanao da stavim ovu maketu u dovršene ili projekte u radu jer je maketa "gotovo" završena Laughing ,ali ima tu još dosta stvari za popravit pa sam je ipak ovdije ostavio. Znači maketa je 1/72 revell-ova, jedna je od najboljih revell-ovih koje sam slagao, fit je odličan osim na kupoli, ali ostali dijelovi su jako detaljirani i ono što me zaista iznenadilo su gusjenice. Znači ovo mi je prvi puta da se one odlično slažu, nema brušenja ništa samo opet mali nedostatak koliko god ja njih "suzio" i dalje fali jedan dio gusjenice. Malo sam se zanio no da kalup je odličan i stvarno maketa je 5.
Boja: miješana sa revell matt 39 i sa matt 5 (cca 70%-30%)
farbano AB-om.
Sad napokon finish, još nisam zaljepio maketu(otud ona crta na početku šasije), radio sam dosta sa žicom(više improvizirao) pa mi fit i nije nešto, boju sam malo potamnio sa washem no sve u svemu ispalo je OK za tako "malu" maketu
uzor mi je bila ova maketa:

iako nikad ne bi dobio takav izgled i efekte no pomogla mi je malo u detaljiranju, lak je malo još pre gloss pa sad raadim i na tom da maknem tu glossy površinu, i da jedno pitanje za onaj trupac ispod "bačvi"(karnistera) čemu on zapravo služi? Zaprljanje je rađeno AB-om, išao sam prvo svijetlijom pa onda tamnijom nijansom da bi na kraju sve to zaprljao "old mud" pigmentima zemlje. Nadam se da vam se sviđa i svakako savjeti i kritike dobrodošle
i da ove "plahte"(pokrivači, deke) još nisu gotovi tako da malo kvare dojam, no
evo par slikica:

ovo je oštećenje(da neko ne bi mislio da sam zaboravio zaljepiti neki dio)

pozz
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
PorukaUpisano: Čet Sij 10, 2013 3:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super ti je ispala, ima nešto malo grešaka ali u generalu je super. Jedino u buduće obrati pažnju na slike pravog tenka i uputstva, jer ovaj dio koji izgleda kao kolotur(iskreno ne znam što je) na lijevoj strani kupole odmah iza dimnih lansera je montiran samo na iračke tenkove, rusi i ostatak ekipe to nemaju.
Iron

Član od: 15 Ruj 2012
PorukaUpisano: Pet Sij 11, 2013 12:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

CCCP Napisao/la:
Super ti je ispala, ima nešto malo grešaka ali u generalu je super. Jedino u buduće obrati pažnju na slike pravog tenka i uputstva, jer ovaj dio koji izgleda kao kolotur(iskreno ne znam što je) na lijevoj strani kupole odmah iza dimnih lansera je montiran samo na iračke tenkove, rusi i ostatak ekipe to nemaju.

ne znam na šta misliš, ali evo imam jednu sliku sa oba elementa(ispred i iza dimnih lansera)

pozz
CCCP
Administrator
PorukaUpisano: Pet Sij 11, 2013 1:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jesi siguran da je to rus?

Evo irački, vidi se postolje za taj dio desno kod ciljničke sprave

Evo i rus za usporedbu

Kažem, ako si ziher da je to rus onda se ispričavam na grešci, a ove kutije za municiju na desnoj strani kupole su uredu, to je na većini ruskih tenkova općenito.
FilipZG

Član od: 10 Lis 2009
PorukaUpisano: Pet Sij 11, 2013 1:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je nekakvi kineski uređaj za ometanje koji su irački T-72 imali, sjećam se da sam o tome čitao u nekoj knjizi. Uređaj je kao trebao ometat Apache helikoptere da ih ne mogu sa hellfire-ima gađat..
Natrag na vrh
CCCP
Administrator
PorukaUpisano: Pet Sij 11, 2013 2:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Očito nije odradio svoj posao Laughing
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma