Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

8. maketarski kup Crna kraljica, 2013. - posebne kategorije
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 1:34 pm    Naslov poruke: 8. maketarski kup Crna kraljica, 2013. - posebne kategorije Citiraj ovaj komentar

Poštovane dame i gospodo maketari, dragi prijatelji i ostali čitatelji foruma!
U ime Hrvatske udruge vojnih minijaturista - organizatora ove manifestacije, najavljujem 8. zagrebački maketarski kup "Crna Kraljica" koji će se održati u rujnu.
Također koristim priliku da najavim posebne kategorije ovogodišnjeg natjecanja.

Ostale kategorije, točan datum i lokacija održavanja osmog maketarskog kupa "Crna kraljica", te sve daljnje obavijesti i važne informacije, biti će objavljeni najkasnije 45 dana prije samog natjecanja.

Za sva moguća pitanja možete se obratiti na službeni e-mail: info@crna-kraljica.com

Toliko zasad i lijep pozdrav!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 1:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izraelske snage...svaka vam cast Smile
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 1:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jeste li razmišljali o kategoriji za nas koji sami radimo figure ?
Ima nas dosta, a ja sam bi donio bar tri-četiri komada.
Već sam dva puta doživio da mi je figura diskvalificirana jer je bila u boji bronze.
Naravno u toj kategoriji farbanje bi trebalo biti nevažno Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 9:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

darko Napisao/la:
Jeste li razmišljali o kategoriji za nas koji sami radimo figure ?
Ima nas dosta, a ja sam bi donio bar tri-četiri komada.

Razmisljali smo o svacemu pa i takvim temama (npr. posebna kategorija samogradnje bilo figura, bilo vozila i sl.), no ove godine posebne kategorije su ove. Vjerujem da smo napravili kvalitetnu selekciju, i kao i svake godine ostavili pregrst vremena za kreativnost i realizaciju.

Lijep pozdrav!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
darko

PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 11:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je, tak sam i mislio. Dakle nemam razloga za dolazak ni ove godine.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 11:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sviđa mi se odabir specijalnih kategorija, a i objavljene su na vrijeme tako da se stigne i nešto napraviti. Nije mi jasno zašto je takav problem uvesti redovnu kategoriju samogradnji? Na zadnje 3 CK je bilo i brodova i vozila i figura potpunih samogradnji koje je katkad i teško odsuditi u odnosu na makete iz srodne kategorije. Mislim da bi vrijedilo motivirati one koji imaju znanja, volje i vremena napraviti nešto sami. Ako se ne pojavi dovoljan broj natjecatelja, lako je na licu mjesta ukinuti kategoriju. Isto tako ima zadnjih par godina puno figura, a jedna je kategorija koja objedinjuje sva mjerila i "žanrove". Bar dvije kategorije bi bile bar nešto korektnije prema natjecateljima- figure 1/35 i manje u jednoj i figure i poprsja veće od 1/35 u drugoj. Sigurno će u obe kategorije biti bar 20-tak figura, tako da nema bojazni od manjka konkurencije, a za suđenje je to vremenski isto, jer i ovako i onako treba pregledati svaku figuru... Ovako to izgleda kao da je npr. objedinjena kategorija aviona 1/32 sa 1/144, a to nema smisla i u osnovi suđenje ispada nepravedno. Mislim da je smisao motivirati što veći broj natjecatelja da donesu što veći broj maketa, dok se komprimiranjem kategorija koje nisu srodne u startu demotivira i zakida jedan dio maketara koji će odlučiti da se neće natjecati jer to nema smisla, kao što je to Darko već najavio. Mislim da je to samo šteta za natjecanje.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Stips

Član od: 23 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 11:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

.....

Stips: poruka promijenjena dana: Pet Ruj 20, 2013 11:48 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 11:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stips Napisao/la:
Poštovane kolege,
Svi ostali su dobro došli Pivo

Kategorija nije "moja", kao što rekoh ima nas sve više i ima par pojedinaca koji rade stvarno odlične stvari. Zato mi je žao što se to ne percipira kao zasebna grana maketarstva, ali dobro, ništa novo ...tako da nema potrebe za zajedljivim odgovorima.

Pozdrav !
Natrag na vrh
robert11

Član od: 29 Pro 2007
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 4:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

darko Napisao/la:
Stips Napisao/la:
Poštovane kolege,
Svi ostali su dobro došli Pivo

Kategorija nije "moja", kao što rekoh ima nas sve više i ima par pojedinaca koji rade stvarno odlične stvari. Zato mi je žao što se to ne percipira kao zasebna grana maketarstva, ali dobro, ništa novo ...tako da nema potrebe za zajedljivim odgovorima.

Pozdrav !

Makar posebnu klupicu za "skulptore" organizirat.... tek toliko da se vidi da nas ima Shocked
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
fallschimjager

Član od: 21 Tra 2008
PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 7:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je samo najava posebnih kategorija, i one se ne mijenjaju.
Kao što je Flick prije napisao, za sve upite i prijedloge obratite se na mail info@crna-kraljica.com
Sve ćemo razmotriti, te ako okolnosti dopuste, otvoriti i neke nove kategorije.

CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 7:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stips Napisao/la:

Što se tiče motivacije natjecatelja i njihova dolaska na CK mislim da o tome netrebamo previše zboriti jer i sam si se kao sudac uvjerio da je gore svake godine sve više i više natjecatelja i radova, tako da ukoliko netko misli da netreba doći na CK jer nema "njegove kategorije", pa nitko ga ne sili da dolazi i troši svoje vrijeme.

... iliti tko te sili da dolazis ionako ima dosta drugih.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 7:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, da ne ispadne da ja nisam dao dobronamjeran savjet...

Ako su ljudima vec nekoliko puta posebne figure DISKVALIFICIRANE (jer se ne uklapaju u standarde postojecih kategorija), onda zaista nemaju motiva natjecati se, cak i ja koji se inace ne natjecem to razumijem. Malo fleksibilnosti i izlaska u susret ne bi skodilo, nema potrebe za izjavom "ako netko misli da netreba doći na CK jer nema "njegove kategorije", pa nitko ga ne sili da dolazi i troši svoje vrijeme." Darko bi vrlo rado trosio svoje vrijeme i dosao, samo da ima osjecaj da nece biti diskvalificiran...

No, da ne bi bilo da mislim nesto lose, moram reci i da su super ove kategorije i da se veselim Crnoj kraljici 2013. Posebno me zanimaju fortifikacije, nadam se da ce biti srednjeg vijeka.
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 8:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sorry, nisam htio pokretat križarski rat, samo sam pokušao afirmirati relativno novi pravac u maketarstvu kod nas, jer mislim da ima nekoliko talentiranih autora (ne ubrajam tu sebe).
Nikakva loša primisao protiv CK mi nije bila na kraj pameti, niti imam išta protiv toga kako su kategorije organizirane.
Zadovoljan sam sa odgovorm "fallschimjager"-a, no odgovor g. "Stipsa" me ipak malo "pecnuo" kako je Skuki i primjetio.
Natrag na vrh
Stips

Član od: 23 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 8:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

....

Stips: poruka promijenjena dana: Pet Ruj 20, 2013 11:48 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 8:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
........ Mislim da je smisao motivirati što veći broj natjecatelja da donesu što veći broj maketa, dok se komprimiranjem kategorija koje nisu srodne u startu demotivira i zakida jedan dio maketara koji će odlučiti da se neće natjecati jer to nema smisla, kao što je to Darko već najavio. Mislim da je to samo šteta za natjecanje.

U potpunosti se slažem sa ovim!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma