Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

m1a1 Abrams

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iron

Član od: 15 Ruj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 04, 2013 7:39 pm    Naslov poruke: m1a1 Abrams Citiraj ovaj komentar

ovako, riječ je o Revellovoj maketi, mjerilo 1:72.
Ukratko o maketi- solidna, malo čak i nema kitanja, dijelovi se normalno spajaju osim ovog dijela:

na ovoj slici se baš i ne vide uglavnom radi se o bočnim učvrsnicima(ova riječne postoji Sad )

s njime sam imao dosta problema, zatim su problemi počeli sam gusjenicama
Revell i gusjenice Sranja se dogadjaju
zapravo gusjenice su dosta dobre već je problem bio u uputama
naime u uputama fali jedan dio gusjenica i one se očigledno onda ne mogu spojiti u cjelinu(neku smislenu cjelinu)
ostali dijelovi su stvarno odlični i nemaju gotovo ništa flasha(ostatka odljeva)
i svi su lijepo detaljirani, pogotovo mi se sviđa kupola koja ima "hrapavu" površinu(tzv. pijesak) evo nezz kak da se izrazim:(ovako iako je to merkava): http://images.google.com/imgres?q=merkava+turret&hl=hr&tbo=d&biw=1366&bih=624&tbm=isch&tbnid=HQNjVMXV1rdsNM:&imgrefurl=http://spruebender.net/forum2/index.php%3Ftopic%3D493.45&docid=C5SaycAJMqJi9M&imgurl=http://i446.photobucket.com/albums/qq184/abflug_r34/IDF%252520Projects/Merkava-Mk_3D-ProjectIDF-Is21.jpg&w=640&h=480&ei=fg_nULqKIInJsga1soGYCA&zoom=1&iact=hc&vpx=149&vpy=319&dur=369&hovh=194&hovw=259&tx=125&ty=144&sig=114406065566579783628&page=1&tbnh=142&tbnw=184&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:14,s:0,i:126
da ne duljim dalje
farbano AB-om, a improvizirao sam sa revellovim bojama tako da ako je boja presvijetla ili pre tamna slobodno recite
radio sam chipping sa spužvicom i možda malo pretjerao pošto ne znam za nijednog Abramsa koji je ovoliko "zguljen" no sve u svemu meni izgleda kao solidna maketa za ovu veličinu
malo sam se opet borio sa silveringom pokušao sam samo prijeći sa matt lako preko dekala no na kraju sam morao prijeći sa gloss i matt tako da se ispričavam ako je na nekom dijelu tenka gloss površina
no evo nešto slikica:

btv(ne preporučujem ove šibice- they stink)

šećer na kraju kao i jedno pitanjce: koje bi boje trebale biti antene??

evo toliko za sada
pozz Sad
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Sij 04, 2013 7:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uopce nije lose za 72ojku Smile

antene bi svakako morale najprije imat manji promjer, probaj nac neku zicu 0.2 0.3 mm to ce bit vec bolje. A sto se tice boje, mislim da je to neka tamna, crna valjda:

http://data3.primeportal.net/tanks/marc_peters/m1a1/images/m1a1_43_of_71.jpg

http://data4.primeportal.net/tanks/jeff_derosa/m1a1_details/images/m1a1_details_320_of_435.jpg

ali nebitno u tom mjerilu, koristi tanku zicu i ofarbaj ju u neku tamno sivu boju, crno i bijelo uvijek izbjegavaj pogotovo u manjim mjelirila.
Iron

Član od: 15 Ruj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 04, 2013 8:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala puno, tražio sam odgovarajuću boju žice no nigdje je nisam uspio naći, antene radim od sprua pa su zato tako debele, pokušat ću sa žicom
anyway hvala
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

PorukaUpisano: Pet Sij 04, 2013 8:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nemoras nac zica te boje, vecinom su bakrene, tako da uzmi to i ofarbaj ju kao i sve drugo sa bojom.
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Sub Sij 05, 2013 7:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo si ga pretjerao sa weatheringom, no dobio si jako dobre efekte. Recimo da si ovako napravio neki njemacki ili britanski tenk u sjevernoj Africi za vrijeme 2.sv. rata, efekti bi bili preodlicni. Ove modernjake cesce lickaju i puno bolje odrzavaju nego su to radili za vrijeme 2.sv. rata. Samo nastavi raditi, jako ti lijepo ide
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
veliko_pile

PorukaUpisano: Sub Sij 05, 2013 8:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zilkan Napisao/la:
Malo si ga pretjerao sa weatheringom, no dobio si jako dobre efekte. Recimo da si ovako napravio neki njemacki ili britanski tenk u sjevernoj Africi za vrijeme 2.sv. rata, efekti bi bili preodlicni. Ove modernjake cesce lickaju i puno bolje odrzavaju nego su to radili za vrijeme 2.sv. rata. Samo nastavi raditi, jako ti lijepo ide

mozda je malo pretjerao, nisu svi takvi...ali evo primjera:

http://img6.imagebanana.com/img/srxyun10/TANQUEEEEEEEES.jpg
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2013 4:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad kad vidim ovu sliku, i nije pretjerao nesto Smile
Ima mladi kolega zicu za maketarenje, samo neka radi dalje Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma