Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Iron
 | | Član od: 15 Ruj 2012 | | Poruke: 72 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 04, 2013 7:39 pm Naslov poruke: m1a1 Abrams |
|
|
ovako, riječ je o Revellovoj maketi, mjerilo 1:72.
Ukratko o maketi- solidna, malo čak i nema kitanja, dijelovi se normalno spajaju osim ovog dijela:
na ovoj slici se baš i ne vide uglavnom radi se o bočnim učvrsnicima(ova riječne postoji )
s njime sam imao dosta problema, zatim su problemi počeli sam gusjenicama
Revell i gusjenice
zapravo gusjenice su dosta dobre već je problem bio u uputama
naime u uputama fali jedan dio gusjenica i one se očigledno onda ne mogu spojiti u cjelinu(neku smislenu cjelinu)
ostali dijelovi su stvarno odlični i nemaju gotovo ništa flasha(ostatka odljeva)
i svi su lijepo detaljirani, pogotovo mi se sviđa kupola koja ima "hrapavu" površinu(tzv. pijesak) evo nezz kak da se izrazim:(ovako iako je to merkava): http://images.google.com/imgres?q=merkava+turret&hl=hr&tbo=d&biw=1366&bih=624&tbm=isch&tbnid=HQNjVMXV1rdsNM:&imgrefurl=http://spruebender.net/forum2/index.php%3Ftopic%3D493.45&docid=C5SaycAJMqJi9M&imgurl=http://i446.photobucket.com/albums/qq184/abflug_r34/IDF%252520Projects/Merkava-Mk_3D-ProjectIDF-Is21.jpg&w=640&h=480&ei=fg_nULqKIInJsga1soGYCA&zoom=1&iact=hc&vpx=149&vpy=319&dur=369&hovh=194&hovw=259&tx=125&ty=144&sig=114406065566579783628&page=1&tbnh=142&tbnw=184&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:14,s:0,i:126
da ne duljim dalje
farbano AB-om, a improvizirao sam sa revellovim bojama tako da ako je boja presvijetla ili pre tamna slobodno recite
radio sam chipping sa spužvicom i možda malo pretjerao pošto ne znam za nijednog Abramsa koji je ovoliko "zguljen" no sve u svemu meni izgleda kao solidna maketa za ovu veličinu
malo sam se opet borio sa silveringom pokušao sam samo prijeći sa matt lako preko dekala no na kraju sam morao prijeći sa gloss i matt tako da se ispričavam ako je na nekom dijelu tenka gloss površina
no evo nešto slikica:
btv(ne preporučujem ove šibice- they stink)
šećer na kraju kao i jedno pitanjce: koje bi boje trebale biti antene??
evo toliko za sada
pozz  _________________ Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
A.Einstein
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iron
 | | Član od: 15 Ruj 2012 | | Poruke: 72 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 04, 2013 8:02 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala puno, tražio sam odgovarajuću boju žice no nigdje je nisam uspio naći, antene radim od sprua pa su zato tako debele, pokušat ću sa žicom
anyway hvala _________________ Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
A.Einstein
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pet Sij 04, 2013 8:20 pm Naslov poruke: |
|
|
nemoras nac zica te boje, vecinom su bakrene, tako da uzmi to i ofarbaj ju kao i sve drugo sa bojom. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Sub Sij 05, 2013 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Malo si ga pretjerao sa weatheringom, no dobio si jako dobre efekte. Recimo da si ovako napravio neki njemacki ili britanski tenk u sjevernoj Africi za vrijeme 2.sv. rata, efekti bi bili preodlicni. Ove modernjake cesce lickaju i puno bolje odrzavaju nego su to radili za vrijeme 2.sv. rata. Samo nastavi raditi, jako ti lijepo ide |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Sij 05, 2013 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| zilkan Napisao/la: | | Malo si ga pretjerao sa weatheringom, no dobio si jako dobre efekte. Recimo da si ovako napravio neki njemacki ili britanski tenk u sjevernoj Africi za vrijeme 2.sv. rata, efekti bi bili preodlicni. Ove modernjake cesce lickaju i puno bolje odrzavaju nego su to radili za vrijeme 2.sv. rata. Samo nastavi raditi, jako ti lijepo ide |
mozda je malo pretjerao, nisu svi takvi...ali evo primjera:
http://img6.imagebanana.com/img/srxyun10/TANQUEEEEEEEES.jpg _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Ned Sij 06, 2013 4:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Sad kad vidim ovu sliku, i nije pretjerao nesto
Ima mladi kolega zicu za maketarenje, samo neka radi dalje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|