Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
neretvanac

Član od: 12 Lis 2012
Mjesto: Metković
PorukaUpisano: Sri Sij 02, 2013 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Šta reć slika sve govori,super.Reci mi jesi li ga lakira sjajnim ili mat lakom ? i sratna Nova godina tebi i svima koji ovo budu čitali.
Grof_mo

Član od: 12 Kol 2012
Mjesto: Mostar
PorukaUpisano: Sri Sij 02, 2013 4:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jeli izlazilo ista novih brojeva cini mi se da sam zadnji 43 kupio neznam jeli bilo sta dalje???

damacn
drama ti je jedrenjak samo iskreno ljepši mi je onako dok nije lakiran...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Sri Sij 02, 2013 8:17 pm    Naslov poruke: damac Citiraj ovaj komentar

hvala vam na komentarima, neznam tocno, u mene je takodjer zadnji broj 43 koji sam uzeo, sutra izlazi novi broj pa cemo vidjeti sta nam donosi, , pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Sokol

Član od: 16 Lis 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sri Sij 02, 2013 8:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damac
Ovo dosada što si napravio je prva liga!
Inače nije bilo novih brojeva.Čekam da već jednom isporuče ono što su zamijenili da mogu nastaviti raditi.
poz!
marin

Član od: 14 Svi 2012
PorukaUpisano: Čet Sij 03, 2013 11:07 am    Naslov poruke: Djelovi za broj 41 i brušenje krme Citiraj ovaj komentar

Provjereno kod stručnog savjetnika - ispuna desnog dijela pramca doći će sa brojem 44.

Upozorenje - kod brušenja prve oplate na statvi kormila (dio od krmenog zrcala do kobilice, slika 42a u uputama) i dijela kobilice prikazane na toj slici treba izbrusiti sve do debljine kobilice koja iznosi 4.0 mm.
To treba jer vanjski dio kobilice koji ćemo dobiti ima debljinu 4.0 mm, a kada zalijepimo furnirsku oplatu ukupna debljina završetka trupa biti će :
= kobilica 4.0 mm + furnirska oplata sa obje strane 0.5 mm + 0.5 mm = 5.0 mm.

Ako ne izbrusimo do kraja biti će prevelika razlika u debljini između završetka trupa sa oplatom i dodane vanjske kobilice. Ubacio bi skicu ali ne uspijevam.

Pozdrav marin
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grof_mo

PorukaUpisano: Pet Sij 04, 2013 2:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja kupio novi broj i u njemu jedosao dio iz broje 41 koji si preskocili
a bas su neki moglu si za ispriku donirati jedan dio Smile
Natrag na vrh
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 9:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI !
Srećni praznici svima koji slave Pravoslavni Božić.
Dobro zdravlje, uvek sreću i ljubav za sve.
damacn

PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 10:55 am    Naslov poruke: Damac Citiraj ovaj komentar

Svim praoslavnim vjernicima želim sretan Božić
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2013 12:45 am    Naslov poruke: damac Citiraj ovaj komentar

vjerujem da ste kupili novi broj i pogledali sta nas ceka u iducem periodu, pitao bi vas nesto, cime cete ljepiti ukrasne lajsne koje se lijepe po zavrsetku ljepljenja druge oplate , hocu nastaviti istim ljepilom kojim sam ljepio i oplatu ovu drugu, neostikom, ili da predjem ponovo na bjelo stolarsko ljepilo, wood expres, logika mi govori da bi trebao ljepiti wood expresom, cime ljepiti ukrasni dio koji dolazi poslije, hvala vam , pozz damac
Natrag na vrh
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2013 9:34 am    Naslov poruke: Damac Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima.
Što se tiče daljeg lepljenja, PVA ( beli stolarski lepak),slabo ili skoro nikako ne vezuje za površine koje su tretirane lakom ili nekom bojom, pogotovo ako je to naneto u bogatom sloju. Dakle , pošto je trup jedrenjaka već lakiran, potrebno je sa površine trupa, gde će lajsne doći , ošmirglati lak ( da se dođe do drveta). Beli lepak traži i vreme presovanja , koje je duže nego kod ostalih , što u ovoj situaciji može biti problem, ako ne pribegneš čavlima ( video sam na nekim gotovim maketama da se čavli upravo vide na ovim lajsnama -deluju dekorativno).
Kontaktno lepilo je , mislim, bolje rešenje za ovu priliku. Samo ga treba precizno naneti, da ne bi kasnije bilo problema sa čišćenjem , jer lak kasnije preko njega baš i ne ide (videće se zamrljano).
Sekundno lepilo (cianoakrilat), bez obzira što je on za tačkaste površine, mislim da je najbolji. Naneseš ga tačkasto i pridržiš par trenutaka na mesto gde treba i gotovo (bolji je onaj u obliku gela). Kasnije kada sve prelakiraš i sam lak će preuzeti ulogu lepka i sve to lepo povezati ( znači nema šanse da se išta odlepi).
Pozdrav Damire, ovo je moje mišljenje, možda će se još neko javiti na ovu temu i dati svoja iskustva o ovome. Srećan rad!
damacn

PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2013 11:10 am    Naslov poruke: Damac Citiraj ovaj komentar

Ja sam mislio ovako, mjesto gdje dojdu lajsne, pedandno skinuti lak koji sam nanjeo, malo uze nego sto je sirina lajsne, strpljivo, i ona zalijepiti wood expresom, iz iskustva mi je poznato da stolarsko ljepilo ne hvata tamo gdje je lakirano, u ta trenutna ljepila ja nemam neko dobro misljenje, hvala ti na odgovoru, pozz damir
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2013 3:06 pm    Naslov poruke: damac Citiraj ovaj komentar

Možda nekome pomogne

Natrag na vrh
neretvanac

Član od: 12 Lis 2012
Mjesto: Metković
PorukaUpisano: Ned Sij 13, 2013 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav svima,ja sam do sada koristija trenutno ljepilo i pokazalo mi se odlično,radija san sa" Superbond" i sl ali najbolje mi se pokazalo " Super Attak" prozirna bočica od 10g sa cnim čepom,najbolje mi lipi i vrh bočice se ne začepi za razliku od onih malih tubica od 3g.Bog i sretan i uspješan nastavak gradnje Laughing
Grof_mo

PorukaUpisano: Čet Sij 17, 2013 8:55 pm    Naslov poruke: preskoceni brojevi Citiraj ovaj komentar

hej ekipa,
imam malu nedoumicu oko ovih brojeva,
oko nove godine je nesto kasnilo pa nije dolazilo pa sam ja kupio broj 44 i danas kupio 45 i 46 ali gledam kod kuce i nemam broja 43.
sve me to zbunjuje i neznam da li je ikako izalizio broj 43 i sta dodje u njemu, po slikama vidim da su same letvice, jeli u broju 43 dodju djelovi od 44 pošto imam dio 43, joj sam sam sebe zbunio sa ovim Smile
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Čet Sij 17, 2013 10:29 pm    Naslov poruke: damac Citiraj ovaj komentar

Nisam siguran ali mislim da su u broju 43 bile letvice u broju 44 bio je onaj dio koji su bili duzni, ona oblina na provi, 45 bile su letvice i ovaj danas 46, nisam sigurasn ali mislim da je tako bilo, pozz
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 36/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma