Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Dalmatinski leut, drvo, M 1 : 16
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 45, 46, 47  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Tomislav Viljetić

Član od: 01 Ruj 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Pro 21, 2012 3:47 pm    Naslov poruke: last and important wooden part Citiraj ovaj komentar

Dida Napisao/la:
OK, farbanje nakon okova, nema registarske oznake. Još ću postaviti neke sitne detalje od drveta.
Hvala na savjetima!

Dida ! Nisam spominjao neke sitne detalje. Koji se zadnji komad drva ubije u leut ???

Pozdrav, Nostromo

P.S. Ukoliko gospar Slider točno odgovori, ima ovog lita besplatne bire va seh oštarijah, od Crne punte do Kamenjaka !!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Pet Pro 21, 2012 5:31 pm    Naslov poruke: Re: last and important wooden part Citiraj ovaj komentar

Tomislav Viljetić Napisao/la:
Dida Napisao/la:
OK, farbanje nakon okova, nema registarske oznake. Još ću postaviti neke sitne detalje od drveta.
Hvala na savjetima!
Dida ! Nisam spominjao neke sitne detalje. Koji se zadnji komad drva ubije u leut ???

Pozdrav, Nostromo

P.S. Ukoliko gospar Slider točno odgovori, ima ovog lita besplatne bire va seh oštarijah, od Crne punte do Kamenjaka !!!

Ima onaj komadić drveta što spaja centu i krmenu statvu. Njega još nisam stavio.
Zbog čega gospar Slider mora imati podatak o besplatnoj biri? Confused
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Pro 21, 2012 6:18 pm    Naslov poruke: Re: last and important wooden part Citiraj ovaj komentar

Dida Napisao/la:
Dida Napisao/la:
Hvala na savjetima!

Pozdrav, Nostromo

Ima onaj komadić drveta što spaja centu i krmenu statvu. Njega još nisam stavio.
Zbog čega gospar Slider mora imati podatak o besplatnoj biri? Confused

ma pusti, vis da je skrtica.....biru, jel?
a ne bi da dvi pinte crnog vina, to ne.... Sad
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Tomislav Viljetić

PorukaUpisano: Pet Pro 21, 2012 9:38 pm    Naslov poruke: Dida kuje leut po misecu Citiraj ovaj komentar

Dečki, ajmo se malo uozbiljit. Svi ste dobrodošli.Našlo bu se i terana i žlahtine, mada mislim da je belica bolja.
Ajmo sad malo delat. Dida, posla sam ti scanove ali zaboravio kratki tekst, koji glasi ovako : " Timun stoji nasađen na dva gvožđa, donji je maškul, a gornji femina. Dio timuna koji gre soto kolumbe se zove sovaravoš, a leva je konop kojim se timun isa iz mora. Od barbe Žica, drito va moju teku.
Okov kormila : štenci (hrv), pintle and gudgeon (eng).
Kaj ima još; - Daske koje čine list kormila spojen su zajedno utorom na pero , a izvana ih drži zajedno okov maškula.Donji dio lista je okovan mjedenom trakom da se ne šteti va mandrače.
Argola - rudo kormila, Tiller (eng) , može biti usadna ili nasadna.
Izračun optimalne površine lista kormila. To si učio na faksu, znaš ono,P = 0,068 x lwl x gaz ... itd. Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to. Neću dalje da se ne javi neki CUG.

Nagradno pitanje - Odgovor. ... Na kraju se ubije PIEDINA (stopalica),
trokutasti komad hrastove daščice koji jesnim krakom ljubi krmenu statvu a drugim oblik vodene linije. Služi za isat se iz mora. Rukom na levu a nogom na piedinu.

Dida i ja imamo zajedno 137 godina.
Pozdrav, Nostromo

P.S. Od Crne punte do Kamenjaka nema ni jedne ostarije !
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Pro 21, 2012 9:45 pm    Naslov poruke: Re: Dida kuje leut po misecu Citiraj ovaj komentar

Dida i ja imamo zajedno 137 godina.
Pozdrav, Nostromo

a sa mnom 183 Very Happy
al zato ja imam kila ko vas oba Very Happy Very Happy Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Dida

PorukaUpisano: Sub Pro 22, 2012 1:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E, vidiš, nisam ubio ni stopalicu. To ću sutra. Ja više volim crno vino, iako je to alkohol. Bira je hrana.
marin

Član od: 14 Svi 2012
PorukaUpisano: Sub Pro 22, 2012 10:21 pm    Naslov poruke: Re: Dida kuje leut po misecu Citiraj ovaj komentar

[quote="Tomislav Viljetić"]......Izračun optimalne površine lista kormila. To si učio na faksu, znaš ono,P = 0,068 x lwl x gaz ... itd. Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to. Neću dalje da se ne javi neki CUG.......

Pozdrav, Nostromo

P.S. Od Crne punte do Kamenjaka nema ni jedne ostarije ![/quote]

Nostromo, guštam u svemu što pišeš, ali ajmeeee....... Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa [b]oduzmen 2%[/b] i to je to.

Onda imaš kormilo površine kao podvodni dio broda Rolling Eyes

Lipiiii pozdrav,

marin
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dida

PorukaUpisano: Sub Pro 22, 2012 10:26 pm    Naslov poruke: Re: Dida kuje leut po misecu Citiraj ovaj komentar

marin Napisao/la:
......Izračun optimalne površine lista kormila. To si učio na faksu, znaš ono,P = 0,068 x lwl x gaz ... itd. Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to. Neću dalje da se ne javi neki CUG.......

Pozdrav, Nostromo

Nostromo, guštam u svemu što pišeš, ali ajmeeee....... Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to.

Lipiiii pozdrav,

marin

Vjerujem da se radi o greški u pisanju. Bit će od iznosa uzmem 2%. Ja sam tako shvatio. Kako bi kormilo moglo imati 98% lateralne podvodne površine?!
Tomislav Viljetić

PorukaUpisano: Ned Pro 23, 2012 12:44 am    Naslov poruke: Re: Dida kuje leut po misecu Citiraj ovaj komentar

marin Napisao/la:
......Izračun optimalne površine lista kormila. To si učio na faksu, znaš ono,P = 0,068 x lwl x gaz ... itd. Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to. Neću dalje da se ne javi neki CUG.......

Pozdrav, Nostromo

Nostromo, guštam u svemu što pišeš, ali ajmeeee....... Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to.

Lipiiii pozdrav,

marin

Marine !

... i to je to." Neću dalje da se ne javi neki CUG" . Da sam nastavio, ... i tih 2% je približna površina podvodnog dijela lista kormila.

Pozdrav, Nostromo
Natrag na vrh
marin

Član od: 14 Svi 2012
PorukaUpisano: Ned Pro 23, 2012 12:13 pm    Naslov poruke: Re: Dida kuje leut po misecu Citiraj ovaj komentar

[quote="Tomislav Viljetić"][quote="marin"][quote="Tomislav Viljetić"].....marin[/quote]

Marine !

... i to je to." [b]Neću dalje da se ne javi neki CUG[/b]" . Da sam nastavio, ... i tih 2% je približna površina podvodnog dijela lista kormila.

Pozdrav, Nostromo[/quote]

Jedva sam čekao da mi odgovoriš ...Znao sam ja što misliš. To je uobičajena praksa. Igra riječi uz čašicu.

Čestit Božić i sretna nova Tebi i svima na forumu.

Marin
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Tomislav Viljetić

PorukaUpisano: Ned Pro 23, 2012 6:03 pm    Naslov poruke: čestitka Citiraj ovaj komentar

Marine, hvala na čestitci; i sa moje strane čestit Božić i sretna Nova godina tebi i tebi najdražima.

Koristim ovaj post da istovremeno čestitam Božić i Novu godinu svim maketarima OMF-a - ma gdje bili !

Pozdrav, Nostromo
Natrag na vrh
Dida

PorukaUpisano: Sri Pro 26, 2012 9:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja se pridružujem čestitkama i dobrim željama!
Dida

PorukaUpisano: Čet Sij 03, 2013 4:57 pm    Naslov poruke: Lande Citiraj ovaj komentar

Lande:

Tomislav Viljetić

PorukaUpisano: Čet Sij 03, 2013 7:32 pm    Naslov poruke: Didina kovačija Citiraj ovaj komentar

Approved !!!
Šupljače, majstorski rad, samo pazi na buže, da budu , kako rabi, dvi zgoru a jedna zdolu.

Pozdrav, Nostromo
Natrag na vrh
Dida

PorukaUpisano: Sri Sij 09, 2013 9:52 pm    Naslov poruke: Re: Didina kovačija Citiraj ovaj komentar

Approved !!!
Šupljače, majstorski rad, samo pazi na buže, da budu , kako rabi, dvi zgoru a jedna zdolu.

Pozdrav, Nostromo
Bez brige, Nostromo, buže će biti dvi zgoru, a jedna zdolu. Very Happy
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 45, 46, 47  Naprijed
Stranica 37/47

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma