Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 21, 2012 3:47 pm Naslov poruke: last and important wooden part |
|
|
| Dida Napisao/la: | OK, farbanje nakon okova, nema registarske oznake. Još ću postaviti neke sitne detalje od drveta.
Hvala na savjetima! |
Dida ! Nisam spominjao neke sitne detalje. Koji se zadnji komad drva ubije u leut ???
Pozdrav, Nostromo
P.S. Ukoliko gospar Slider točno odgovori, ima ovog lita besplatne bire va seh oštarijah, od Crne punte do Kamenjaka !!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Pet Pro 21, 2012 5:31 pm Naslov poruke: Re: last and important wooden part |
|
|
| Tomislav Viljetić Napisao/la: | | Dida Napisao/la: | OK, farbanje nakon okova, nema registarske oznake. Još ću postaviti neke sitne detalje od drveta.
Hvala na savjetima! | Dida ! Nisam spominjao neke sitne detalje. Koji se zadnji komad drva ubije u leut ???
Pozdrav, Nostromo
P.S. Ukoliko gospar Slider točno odgovori, ima ovog lita besplatne bire va seh oštarijah, od Crne punte do Kamenjaka !!! |
Ima onaj komadić drveta što spaja centu i krmenu statvu. Njega još nisam stavio.
Zbog čega gospar Slider mora imati podatak o besplatnoj biri?  _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Pro 21, 2012 6:18 pm Naslov poruke: Re: last and important wooden part |
|
|
| Dida Napisao/la: | | Tomislav Viljetić Napisao/la: | | Dida Napisao/la: | OK, farbanje nakon okova, nema registarske oznake. Još ću postaviti neke sitne detalje od drveta.
Hvala na savjetima! | Dida ! Nisam spominjao neke sitne detalje. Koji se zadnji komad drva ubije u leut ???
Pozdrav, Nostromo
Ima onaj komadić drveta što spaja centu i krmenu statvu. Njega još nisam stavio.
Zbog čega gospar Slider mora imati podatak o besplatnoj biri?  |
ma pusti, vis da je skrtica.....biru, jel?
a ne bi da dvi pinte crnog vina, to ne....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
|
Upisano: Pet Pro 21, 2012 9:38 pm Naslov poruke: Dida kuje leut po misecu |
|
|
Dečki, ajmo se malo uozbiljit. Svi ste dobrodošli.Našlo bu se i terana i žlahtine, mada mislim da je belica bolja.
Ajmo sad malo delat. Dida, posla sam ti scanove ali zaboravio kratki tekst, koji glasi ovako : " Timun stoji nasađen na dva gvožđa, donji je maškul, a gornji femina. Dio timuna koji gre soto kolumbe se zove sovaravoš, a leva je konop kojim se timun isa iz mora. Od barbe Žica, drito va moju teku.
Okov kormila : štenci (hrv), pintle and gudgeon (eng).
Kaj ima još; - Daske koje čine list kormila spojen su zajedno utorom na pero , a izvana ih drži zajedno okov maškula.Donji dio lista je okovan mjedenom trakom da se ne šteti va mandrače.
Argola - rudo kormila, Tiller (eng) , može biti usadna ili nasadna.
Izračun optimalne površine lista kormila. To si učio na faksu, znaš ono,P = 0,068 x lwl x gaz ... itd. Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to. Neću dalje da se ne javi neki CUG.
Nagradno pitanje - Odgovor. ... Na kraju se ubije PIEDINA (stopalica),
trokutasti komad hrastove daščice koji jesnim krakom ljubi krmenu statvu a drugim oblik vodene linije. Služi za isat se iz mora. Rukom na levu a nogom na piedinu.
Dida i ja imamo zajedno 137 godina.
Pozdrav, Nostromo
P.S. Od Crne punte do Kamenjaka nema ni jedne ostarije ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Pro 21, 2012 9:45 pm Naslov poruke: Re: Dida kuje leut po misecu |
|
|
| Tomislav Viljetić Napisao/la: |
Dida i ja imamo zajedno 137 godina.
Pozdrav, Nostromo
a sa mnom 183
al zato ja imam kila ko vas oba  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Sub Pro 22, 2012 1:07 am Naslov poruke: |
|
|
E, vidiš, nisam ubio ni stopalicu. To ću sutra. Ja više volim crno vino, iako je to alkohol. Bira je hrana. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
| | Član od: 14 Svi 2012 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Sub Pro 22, 2012 10:21 pm Naslov poruke: Re: Dida kuje leut po misecu |
|
|
[quote="Tomislav Viljetić"]......Izračun optimalne površine lista kormila. To si učio na faksu, znaš ono,P = 0,068 x lwl x gaz ... itd. Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to. Neću dalje da se ne javi neki CUG.......
Pozdrav, Nostromo
P.S. Od Crne punte do Kamenjaka nema ni jedne ostarije ![/quote]
Nostromo, guštam u svemu što pišeš, ali ajmeeee....... Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa [b]oduzmen 2%[/b] i to je to.
Onda imaš kormilo površine kao podvodni dio broda
Lipiiii pozdrav,
marin |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Sub Pro 22, 2012 10:26 pm Naslov poruke: Re: Dida kuje leut po misecu |
|
|
| marin Napisao/la: | | Tomislav Viljetić Napisao/la: | ......Izračun optimalne površine lista kormila. To si učio na faksu, znaš ono,P = 0,068 x lwl x gaz ... itd. Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to. Neću dalje da se ne javi neki CUG.......
Pozdrav, Nostromo
Nostromo, guštam u svemu što pišeš, ali ajmeeee....... Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to.
Lipiiii pozdrav,
marin |
Vjerujem da se radi o greški u pisanju. Bit će od iznosa uzmem 2%. Ja sam tako shvatio. Kako bi kormilo moglo imati 98% lateralne podvodne površine?! _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
|
Upisano: Ned Pro 23, 2012 12:44 am Naslov poruke: Re: Dida kuje leut po misecu |
|
|
| marin Napisao/la: | | Tomislav Viljetić Napisao/la: | ......Izračun optimalne površine lista kormila. To si učio na faksu, znaš ono,P = 0,068 x lwl x gaz ... itd. Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to. Neću dalje da se ne javi neki CUG.......
Pozdrav, Nostromo
Nostromo, guštam u svemu što pišeš, ali ajmeeee....... Ja osobno, računam lateralnu podvodnu površinu i od iznosa oduzmen 2% i to je to.
Lipiiii pozdrav,
marin |
Marine !
... i to je to." Neću dalje da se ne javi neki CUG" . Da sam nastavio, ... i tih 2% je približna površina podvodnog dijela lista kormila.
Pozdrav, Nostromo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
| | Član od: 14 Svi 2012 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Ned Pro 23, 2012 12:13 pm Naslov poruke: Re: Dida kuje leut po misecu |
|
|
[quote="Tomislav Viljetić"][quote="marin"][quote="Tomislav Viljetić"].....marin[/quote]
Marine !
... i to je to." [b]Neću dalje da se ne javi neki CUG[/b]" . Da sam nastavio, ... i tih 2% je približna površina podvodnog dijela lista kormila.
Pozdrav, Nostromo[/quote]
Jedva sam čekao da mi odgovoriš ...Znao sam ja što misliš. To je uobičajena praksa. Igra riječi uz čašicu.
Čestit Božić i sretna nova Tebi i svima na forumu.
Marin |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
|
Upisano: Ned Pro 23, 2012 6:03 pm Naslov poruke: čestitka |
|
|
Marine, hvala na čestitci; i sa moje strane čestit Božić i sretna Nova godina tebi i tebi najdražima.
Koristim ovaj post da istovremeno čestitam Božić i Novu godinu svim maketarima OMF-a - ma gdje bili !
Pozdrav, Nostromo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Sri Pro 26, 2012 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
I ja se pridružujem čestitkama i dobrim željama! _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Čet Sij 03, 2013 4:57 pm Naslov poruke: Lande |
|
|
Lande:
 _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
|
Upisano: Čet Sij 03, 2013 7:32 pm Naslov poruke: Didina kovačija |
|
|
Approved !!!
Šupljače, majstorski rad, samo pazi na buže, da budu , kako rabi, dvi zgoru a jedna zdolu.
Pozdrav, Nostromo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Sri Sij 09, 2013 9:52 pm Naslov poruke: Re: Didina kovačija |
|
|
| Tomislav Viljetić Napisao/la: | Approved !!!
Šupljače, majstorski rad, samo pazi na buže, da budu , kako rabi, dvi zgoru a jedna zdolu.
Pozdrav, Nostromo | Bez brige, Nostromo, buže će biti dvi zgoru, a jedna zdolu.  _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|