Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

HVARSKA GALIJA SV.JEROLIM 1571.
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
zore70split

Član od: 15 Lis 2011
PorukaUpisano: Uto Pro 18, 2012 11:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

willer Napisao/la:
Od mene ništa. Prika ima Marisstellin kit, još nezapocet. A da ga pitam da poslika malo kit???

Slika otvorenog kita ima i na stranicama Maristele,samo to ne služi ničemu..
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zore70split

PorukaUpisano: Uto Pro 18, 2012 11:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2milimetra Napisao/la:
Ha ... Zore je vječni optimist... malo me podsjeća na Don Kihota .
Opet s druge strane možda mu i upali koji put Very Happy.
Riješit ćemo to nekako .....

A znaš kako kaže...kucaj i otvorit će ti se...vjerujem još u to Wink
Natrag na vrh
2milimetra

Član od: 26 Sij 2011
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Pro 19, 2012 8:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

willer Napisao/la:
Od mene ništa. Prika ima Marisstellin kit, još nezapocet. A da ga pitam da poslika malo kit???

Ako će već "slikavati" a ne precrtati (što je pravi posao) neka nastoji da budu sve slike u istom "mjerilu" inače ništa od toga.
Bilo bi vrlo lijepo kad bi uspili rellizirati taj nacrt.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
willer

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Omis/Zadar
PorukaUpisano: Sri Pro 19, 2012 3:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bože moj, razumi se Very Happy Neću ništa obećavat jer ne radi se direktno o meni ali potrudit ću se.
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Pro 19, 2012 3:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mali savjet kod slikanja...nek stavi pet kuna negdje di slika, slika okomito...
i onda se u fotosopu samo skalira slika da je svih 5 kuna iste velicine
i onda je sve u istom mjerilu
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
vox

Član od: 03 Ožu 2010
Mjesto: mostar
PorukaUpisano: Sri Pro 19, 2012 11:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bio je u jednoj od KONTURA, ne znam koji broj. Graffa je slao linkove za skidat, ima na Forumu. Naravno to su samo tlocrt i bokocrt, ali uz pomoć fotki gotovih maketa da se to razraditi. Tražit ćemo i dalje.
Natrag na vrh
vox

PorukaUpisano: Sri Pro 19, 2012 11:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bio je u jednoj od KONTURA, ne znam koji broj. Graffa je slao linkove za skidat, ima na Forumu. Naravno to su samo tlocrt i bokocrt, ali uz pomoć fotki gotovih maketa da se to razraditi. Tražit ćemo i dalje.
Natrag na vrh
zore70split

PorukaUpisano: Sri Pro 19, 2012 11:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Puno bolje kombinacija od slikavanja i posli borbe u photoshopu je poslagat izrezane komade na staklo fotokopirnog stroja,pokrit bilin papirom i okinit
copy..sasvim dobro i u mjerilu 1-1 Wink
Natrag na vrh
vox

PorukaUpisano: Sri Pro 19, 2012 11:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
jedro

Član od: 06 Tra 2011
PorukaUpisano: Pet Pro 21, 2012 8:01 am    Naslov poruke: Hvarska galija Citiraj ovaj komentar

zore70split Napisao/la:
Puno bolje kombinacija od slikavanja i posli borbe u photoshopu je poslagat izrezane komade na staklo fotokopirnog stroja,pokrit bilin papirom i okinit
copy..sasvim dobro i u mjerilu 1-1 Wink

Ne treba biti ni izrezano pa složeno može se kompletno drvo špera bez da je izrezano na fotokopir i kopirati. Evo ti primjer špere s djelovima u komadu ne izrezanim i kobilice izrezane samo stavljeno na kopirni stroj i kopirano. Naravno dobiješ sve u 1:1 bez velikog mudrovanja,a detalje kao npr. ovdje rub kobilice je lako malo popraviti zbog sjene bilo na PC bilo direktno na papiru.

Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Pro 21, 2012 10:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlicno..znaci Zore - prvo k prijatelju pa u kopirnicu pa na postu meni poslat Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
zore70split

PorukaUpisano: Pet Pro 21, 2012 9:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
odlicno..znaci Zore - prvo k prijatelju pa u kopirnicu pa na postu meni poslat Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Hm..hm..a odakle njemu ovo sad..hm...je danas bilo par porcija bakalara zaliveno bilin vincem ali....sićan se dobro,ovo nije ima nekidan Shocked
Natrag na vrh
2milimetra

Član od: 26 Sij 2011
PorukaUpisano: Sub Pro 22, 2012 6:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja mogu dalje fotokopirni papir skenirati te uz malo photoshopa i tracea prebaciti kao pravi nacrt u Corel Very Happy

E to bi već bio pravi posao....

Ajmo....

Zore , jedro a jeste više dogovorili koje čoporativno okupljanje ... piva i to... jel...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
jedro

Član od: 06 Tra 2011
PorukaUpisano: Sub Pro 22, 2012 8:42 pm    Naslov poruke: Hvarska galija Citiraj ovaj komentar

2milimetra Napisao/la:
Ja mogu dalje fotokopirni papir skenirati te uz malo photoshopa i tracea prebaciti kao pravi nacrt u Corel Very Happy

Entuzijazam, želja volja je izgleda ogromna. Ali nekako mi se čini "da je zec još uvijek u šumi " , a mi imamo sve .... okupili se ... imamo ražanj , vatru, pive , predjelo, salatu , kruh ali zeca jok ... Shocked
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma