Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T-55A,7. gardijska brigada,5.8.1995,akcija "Oluja"
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 12:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
svaka čast Chemi ! Super si ga odradio ,jedva čekam da ga vidim zaprljanog ,ovak ipak malo "sjaji". Figure tenkista su iz seta il nekaj posebno.
I još jedno pitanjce di nabavljaš kalaše za makete?

hvala Very Happy !!kalaši su iz seta od dragona-AK 47 FAMILY PART 1,stari set koji više nije u proizvodnji,a onaj MPI-74S je scratch od zvezdinog AKMS-74 od specnaza...bit će zaprljan na diorami,samo do nje ima još o ho ho vremena,prvo moram završit par drugih maketa Cool

p.s.figure su jedna iz makete a druga iz tamiyinog T-72 uz modifikacije na rukama,hlačama i džepovima
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 3:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slava njemu
Natrag na vrh
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 9:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobar, dobar Palac gore
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 9:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Konačno sam i to dočekao! Imenjače , svaki put me ugodno iznenadiš.
Izvrsno.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 10:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se svidja, mozda malo prasine jos i to je to.

Medjutim, pogotovo se vidi na prvoj fotki, ona ploca mi djeluje skroz neuvjerljivo, preravna i predebla i kvari ukupan dojam tenka. Previse strsi

Mislim da bi ti najbolje bilo izrezati limenku od pive i na to zaljepiti papir sa isprintanim natpisom pa okolo obrezati, pa ces dobiti puno efektniju plocu.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 11:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mskukan Napisao/la:

Medjutim, pogotovo se vidi na prvoj fotki, ona ploca mi djeluje skroz neuvjerljivo, preravna i predebla i kvari ukupan dojam tenka. Previse strsi.

eh eh skuki skuki,ne čitaš tekst koji ja pišem-u tekstu sam lijepo objasnio da su prometni znakovi one veličine izrađeni od čelićnog lima debljine 2 mm koji na krajevima NIJE debeo 2 mm,već su sve bočne stranice izrađene na način da je lim štancanjem zakrivljen pod kutem od 90 stupnjeva,te to služi kao ojačanje samog znaka.dakle laički rečeno,znak ima formu poklopca...debljina bočnih stranica je u naravi 3-4 cm,to podijeli sa 35 da bude u mjerilu i dobiješ debljinu mojih bočnih stranica na maketi table.
također rubovi su isto obojani u boju bijelog obruba...ako ne vjeruješ,kad pičiš negdje po autoputu zaustavi se i pogledaj koji sličan znak Cool

što se tiče toga da strši,pa naravno da će stršit,nije to integralni dio tenka,nego ratni suvenir..i stoji na mojoj maketi jednako kao na što je stajala na pravom tenku u "Oluji"....svojedobno sam vidio snimku ekipe koja je u oluji na 84ku objesila na topovskoj cijevi plišanog medvjedića...a kako li tek on strši Laughing ...poanta jest da vojnici koji su mu tu okvačili znak sigurno nisu mislili hoće li stršati ili neće već su htjeli istaknuti suvenir iz svoje ostvarene pobjede Very Happy ...zar nije poanta maketarstva realnost,i maksimalna sličnost sa pravim vozilom ili čime god,a ne estetika i uljepšavanje onoga što je bilo na pravom tenku....

maketari smo,ne stilisti Wink
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 11:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

chemical_ali Napisao/la:

eh eh skuki skuki,ne čitaš tekst koji ja pišem-u tekstu sam lijepo objasnio da su prometni znakovi one veličine izrađeni od čelićnog lima debljine 2 mm koji na krajevima NIJE debeo 2 mm,već su sve bočne stranice izrađene na način da je lim štancanjem zakrivljen pod kutem od 90 stupnjeva,te to služi kao ojačanje samog znaka.dakle laički rečeno,znak ima formu poklopca...debljina bočnih stranica je u naravi 3-4 cm,to podijeli sa 35 da bude u mjerilu i dobiješ debljinu mojih bočnih stranica na maketi table.
također rubovi su isto obojani u boju bijelog obruba...ako ne vjeruješ,kad pičiš negdje po autoputu zaustavi se i pogledaj koji sličan znak Cool

što se tiče toga da strši,pa naravno da će stršit,nije to integralni dio tenka,nego ratni suvenir..i stoji na mojoj maketi jednako kao na što je stajala na pravom tenku u "Oluji"....svojedobno sam vidio snimku ekipe koja je u oluji na 84ku objesila na topovskoj cijevi plišanog medvjedića...a kako li tek on strši Laughing ...poanta jest da vojnici koji su mu tu okvačili znak sigurno nisu mislili hoće li stršati ili neće već su htjeli istaknuti suvenir iz svoje ostvarene pobjede Very Happy ...zar nije poanta maketarstva realnost,i maksimalna sličnost sa pravim vozilom ili čime god,a ne estetika i uljepšavanje onoga što je bilo na pravom tenku....

maketari smo,ne stilisti Wink

krivo tumacis rijec strsi. Naravno da je znak tamo di treba biti. Ja sam mislio strsi svojom plasticnoscu od ostatka makete. al nema veze, ja sam ti samo mislio dat savjet kak bi eventualno po mom misljenju izgledalo jos realnije, samo da je malo zakrivljniji, i to je to, ko na slici

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 10, 2008 11:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

samo foto papir puca kad ga savineš,a obični papir izgleda usrano kad ga lakiraš,i hrapavo,i nerealno....a da uzmem lim,kako bih ga savinuo da dobijem realnu debljinu rubova-nikako,bila bi tabla pretanka...jbg zamislit ćemo da je tabla bila ravna dok na nju nije sjeo koji debeli vojnik ili je ugazio onako momački,u čast "krajini" Laughing Laughing Laughing

svejedno,tnx na savjetu-to ću primjenit kod krajinskih registarskih pločica koje će ić na M-84AB Cool
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 12:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Impresivno kolega Very Happy
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Ned Lis 12, 2008 1:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

chemical_ali Napisao/la:
samo foto papir puca kad ga savineš,a obični papir izgleda usrano kad ga lakiraš,i hrapavo,i nerealno....a da uzmem lim,kako bih ga savinuo da dobijem realnu debljinu rubova-nikako,bila bi tabla pretanka...jbg zamislit ćemo da je tabla bila ravna dok na nju nije sjeo koji debeli vojnik ili je ugazio onako momački,u čast "krajini" Laughing Laughing Laughing

svejedno,tnx na savjetu-to ću primjenit kod krajinskih registarskih pločica koje će ić na M-84AB Cool

Foto papir se mora "kaširati" , tj. namočiti da se opusti i rastegne prije stavljanja na neku površinu.Važno je i istisnuti eventualne mjehuriće zraka...kao da stavljaš dekale.
Natrag na vrh
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Ned Lis 12, 2008 10:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Chemi kaj da kažem...izgleda kao avion..(znaš na kaj mislim)...strava je...

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Pon Lis 13, 2008 10:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Klanjanje Salutiranje jednom riječju - prekrasno.
Natrag na vrh
ares212

Član od: 08 Lip 2008
PorukaUpisano: Uto Lis 14, 2008 1:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ostao sambet teksta-tenk je perfektan
Natrag na vrh
vukii

Član od: 30 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Stu 22, 2012 11:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a gde je Bronx,bravo svaka čast ljepo iznenađemje za 20 obljetnicu Very Happy
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Čet Stu 22, 2012 12:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vukii Napisao/la:
a gde je Bronx,bravo svaka čast ljepo iznenađemje za 20 obljetnicu Very Happy

Čovječe , ovdje je zadnji post je pisan 2008. godine , danas je konac 2012. Gdje si bio do sada ? Rolling Eyes
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma