Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pet Lis 10, 2008 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | svaka čast Chemi ! Super si ga odradio ,jedva čekam da ga vidim zaprljanog ,ovak ipak malo "sjaji". Figure tenkista su iz seta il nekaj posebno.
I još jedno pitanjce di nabavljaš kalaše za makete? |
hvala !!kalaši su iz seta od dragona-AK 47 FAMILY PART 1,stari set koji više nije u proizvodnji,a onaj MPI-74S je scratch od zvezdinog AKMS-74 od specnaza...bit će zaprljan na diorami,samo do nje ima još o ho ho vremena,prvo moram završit par drugih maketa
p.s.figure su jedna iz makete a druga iz tamiyinog T-72 uz modifikacije na rukama,hlačama i džepovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 10, 2008 3:41 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
| | Član od: 24 Ruj 2007 | | Poruke: 559 | | Mjesto: mjesno |
|
Upisano: Pet Lis 10, 2008 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
dobar, dobar  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 10, 2008 9:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Konačno sam i to dočekao! Imenjače , svaki put me ugodno iznenadiš.
Izvrsno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Pet Lis 10, 2008 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se svidja, mozda malo prasine jos i to je to.
Medjutim, pogotovo se vidi na prvoj fotki, ona ploca mi djeluje skroz neuvjerljivo, preravna i predebla i kvari ukupan dojam tenka. Previse strsi
Mislim da bi ti najbolje bilo izrezati limenku od pive i na to zaljepiti papir sa isprintanim natpisom pa okolo obrezati, pa ces dobiti puno efektniju plocu. _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 10, 2008 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: |
Medjutim, pogotovo se vidi na prvoj fotki, ona ploca mi djeluje skroz neuvjerljivo, preravna i predebla i kvari ukupan dojam tenka. Previse strsi. |
eh eh skuki skuki,ne čitaš tekst koji ja pišem-u tekstu sam lijepo objasnio da su prometni znakovi one veličine izrađeni od čelićnog lima debljine 2 mm koji na krajevima NIJE debeo 2 mm,već su sve bočne stranice izrađene na način da je lim štancanjem zakrivljen pod kutem od 90 stupnjeva,te to služi kao ojačanje samog znaka.dakle laički rečeno,znak ima formu poklopca...debljina bočnih stranica je u naravi 3-4 cm,to podijeli sa 35 da bude u mjerilu i dobiješ debljinu mojih bočnih stranica na maketi table.
također rubovi su isto obojani u boju bijelog obruba...ako ne vjeruješ,kad pičiš negdje po autoputu zaustavi se i pogledaj koji sličan znak
što se tiče toga da strši,pa naravno da će stršit,nije to integralni dio tenka,nego ratni suvenir..i stoji na mojoj maketi jednako kao na što je stajala na pravom tenku u "Oluji"....svojedobno sam vidio snimku ekipe koja je u oluji na 84ku objesila na topovskoj cijevi plišanog medvjedića...a kako li tek on strši ...poanta jest da vojnici koji su mu tu okvačili znak sigurno nisu mislili hoće li stršati ili neće već su htjeli istaknuti suvenir iz svoje ostvarene pobjede ...zar nije poanta maketarstva realnost,i maksimalna sličnost sa pravim vozilom ili čime god,a ne estetika i uljepšavanje onoga što je bilo na pravom tenku....
maketari smo,ne stilisti  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Pet Lis 10, 2008 11:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| chemical_ali Napisao/la: |
eh eh skuki skuki,ne čitaš tekst koji ja pišem-u tekstu sam lijepo objasnio da su prometni znakovi one veličine izrađeni od čelićnog lima debljine 2 mm koji na krajevima NIJE debeo 2 mm,već su sve bočne stranice izrađene na način da je lim štancanjem zakrivljen pod kutem od 90 stupnjeva,te to služi kao ojačanje samog znaka.dakle laički rečeno,znak ima formu poklopca...debljina bočnih stranica je u naravi 3-4 cm,to podijeli sa 35 da bude u mjerilu i dobiješ debljinu mojih bočnih stranica na maketi table.
također rubovi su isto obojani u boju bijelog obruba...ako ne vjeruješ,kad pičiš negdje po autoputu zaustavi se i pogledaj koji sličan znak
što se tiče toga da strši,pa naravno da će stršit,nije to integralni dio tenka,nego ratni suvenir..i stoji na mojoj maketi jednako kao na što je stajala na pravom tenku u "Oluji"....svojedobno sam vidio snimku ekipe koja je u oluji na 84ku objesila na topovskoj cijevi plišanog medvjedića...a kako li tek on strši ...poanta jest da vojnici koji su mu tu okvačili znak sigurno nisu mislili hoće li stršati ili neće već su htjeli istaknuti suvenir iz svoje ostvarene pobjede ...zar nije poanta maketarstva realnost,i maksimalna sličnost sa pravim vozilom ili čime god,a ne estetika i uljepšavanje onoga što je bilo na pravom tenku....
maketari smo,ne stilisti  |
krivo tumacis rijec strsi. Naravno da je znak tamo di treba biti. Ja sam mislio strsi svojom plasticnoscu od ostatka makete. al nema veze, ja sam ti samo mislio dat savjet kak bi eventualno po mom misljenju izgledalo jos realnije, samo da je malo zakrivljniji, i to je to, ko na slici _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 10, 2008 11:44 pm Naslov poruke: |
|
|
samo foto papir puca kad ga savineš,a obični papir izgleda usrano kad ga lakiraš,i hrapavo,i nerealno....a da uzmem lim,kako bih ga savinuo da dobijem realnu debljinu rubova-nikako,bila bi tabla pretanka...jbg zamislit ćemo da je tabla bila ravna dok na nju nije sjeo koji debeli vojnik ili je ugazio onako momački,u čast "krajini"
svejedno,tnx na savjetu-to ću primjenit kod krajinskih registarskih pločica koje će ić na M-84AB  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sub Lis 11, 2008 12:43 am Naslov poruke: |
|
|
Impresivno kolega  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 12, 2008 1:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| chemical_ali Napisao/la: | samo foto papir puca kad ga savineš,a obični papir izgleda usrano kad ga lakiraš,i hrapavo,i nerealno....a da uzmem lim,kako bih ga savinuo da dobijem realnu debljinu rubova-nikako,bila bi tabla pretanka...jbg zamislit ćemo da je tabla bila ravna dok na nju nije sjeo koji debeli vojnik ili je ugazio onako momački,u čast "krajini"
svejedno,tnx na savjetu-to ću primjenit kod krajinskih registarskih pločica koje će ić na M-84AB  |
Foto papir se mora "kaširati" , tj. namočiti da se opusti i rastegne prije stavljanja na neku površinu.Važno je i istisnuti eventualne mjehuriće zraka...kao da stavljaš dekale. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Ned Lis 12, 2008 10:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Chemi kaj da kažem...izgleda kao avion..(znaš na kaj mislim)...strava je... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Pon Lis 13, 2008 10:24 pm Naslov poruke: |
|
|
jednom riječju - prekrasno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ares212
| | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 378 | |
|
Upisano: Uto Lis 14, 2008 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ostao sambet teksta-tenk je perfektan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vukii
 | | Član od: 30 Pro 2006 | | Poruke: 202 | |
|
Upisano: Čet Stu 22, 2012 11:09 am Naslov poruke: |
|
|
a gde je Bronx,bravo svaka čast ljepo iznenađemje za 20 obljetnicu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Stu 22, 2012 12:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| vukii Napisao/la: | a gde je Bronx,bravo svaka čast ljepo iznenađemje za 20 obljetnicu  |
Čovječe , ovdje je zadnji post je pisan 2008. godine , danas je konac 2012. Gdje si bio do sada ?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|