Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Iron
 | | Član od: 15 Ruj 2012 | | Poruke: 72 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 03, 2012 12:21 pm Naslov poruke: revell 1:72 T-80B |
|
|
Pozdrav
ovih zadnjih par tjedana kišilo je stalno pa sam jednostavno bio prisiljen ostati u kući , te sam ponovo otvorio svoju malu radionicu i napokon završio ovaj projekt na kojem radim već 3 mjeseca.
evo malo o povijesti:
T-80 je ruski borbeni tenk koji se proizvodio do 1976. Razvijen je na temelju T-64 tenka, i bio je prvi tenk na svijetu opremljen plinskom turbinom. T-80 iveden je na oko 9-10 inačica, a neke od njih su:
T-80
osnovna inačica. U periodu od 1976. do 1978. napravljeno je manje od 200 tenkova.
T-80B
nova kupola i mogućnost lansiranja 9K112 Kobre. U sovjetsku službu ušao je 1978. godine.
T-80BK
zapovjedna inačica razvijena na osnovu T-80B. Ugrađena dodatna navigacijska oprema i radio.
T-80BV
T-80B s Kontakt reaktivnim oklop. Proizvodnja je počela 1985. godine uz paralelnu nadogradnju starijih tenkova.
T-80BVK
zapovjedna inačica razvijena na osnovu T-80BV.
T-80 počinje se proizvoditi 1949, a zatim je uspješno ivezen u čak 8 zemalja.
oklop se sastoji se od višeslojnog i reaktivnog oklopa. Oklop prvih verzija je pretpostavlja se sličan onom na tenku Merkava Mk 2. Kasnije verzje T-80 tenkova su imale znatno poboljšan oklop. Kao dodatnu zaštitu ima i sustav aktivne obrane koji uključuje dva odašiljača infracrvenih signala s modulatorom za ometanje protivničkog sustava vođenja rakete. Također posjeduje mogućnost stvaranja dimne zavjese iz 4 posebna izlaza na kupoli i ispaljivanja mamaca za zbunjivanje neprijateljskih projektila.
Evo da ne duljim, radio sam verziju T-80B, maketa revell, 1:72 mjerilo, dijelovi solidni, malo flasha, gusjenice koma izgubio sam živce slagajući ih, sa kupolom sam zadovoljan, farbana AB-om, boja koja je navedena u uputama je pretamna, pa sam koristio malo svijetliju nijansu
evo nešto slikica:
pozdrav  _________________ Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
A.Einstein
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1880 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Sub Stu 03, 2012 1:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično složena maketa -
Samo da nadopunim podatak o maketi koji do nedavno nisam znao - naime i ja sam se kod slaganja čudio (lošoj) kvaliteti makete, znajući za Revellove današnje standarde, ali sam nedavno pročitao da je i to ex-Matchbox maketa, jedna od nove serije koje je Matchbox počeo raditi u 1/72 a ne u 1/76 i koju je preuzeo Revell. Druga (što ja znam) je Sherman (isto koma od makete).
Vojo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Sub Stu 03, 2012 4:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Baš je fino prašan... čini se da njega ova kiša koju spominješ nije oprala
Lijep uradak. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
 | | Član od: 24 Lis 2009 | | Poruke: 300 | |
|
Upisano: Sub Stu 03, 2012 5:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima, priznajem da ova maketa ima dosta mana, ali ne mogu protiv činjenice da jednostavno obožavam T-80 seriju tenkova, a također ova maketa je meni ujedno bila prva maketa iz oklopa te od nje sam se odlučio intezivno posvetiti maketarstvu...... šta reći nekako me vraća u neke bolje dane, a po meni si ju odlično napravio ( i bolje nego ja svoju )
Ljepi pozdrav, Filip  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iron
 | | Član od: 15 Ruj 2012 | | Poruke: 72 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 03, 2012 5:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Serija T-80 tenkova je awesome!!! Općenito obožavam ruske tenkove a ovaj mi je jedan od najdražih, osobito mi se sviđa oklop i kupola ovog tenka
Ali ova maketa, ajmeee. Dijelovi su donekle a gusjenice užas dijelovi se ne slažu, kitanja ko u priči, no na kraju je još dobro ispala
Pozdrav  _________________ Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
A.Einstein
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 03, 2012 7:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlićan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sub Stu 03, 2012 8:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| odluićno sastavljena maketa, po mom ukusu malo preprljav al kako sam reko moj ukus |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gugy
 | | Član od: 16 Lis 2012 | | Poruke: 133 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Ned Stu 11, 2012 2:12 am Naslov poruke: |
|
|
Odličan uradak!  _________________ WW2 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|