Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

revell 1:72 T-80B

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iron

Član od: 15 Ruj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 03, 2012 12:21 pm    Naslov poruke: revell 1:72 T-80B Citiraj ovaj komentar

Pozdrav
ovih zadnjih par tjedana kišilo je stalno pa sam jednostavno bio prisiljen ostati u kući Padaju govna , te sam ponovo otvorio svoju malu radionicu i napokon završio ovaj projekt na kojem radim već 3 mjeseca.
evo malo o povijesti:
T-80 je ruski borbeni tenk koji se proizvodio do 1976. Razvijen je na temelju T-64 tenka, i bio je prvi tenk na svijetu opremljen plinskom turbinom. T-80 iveden je na oko 9-10 inačica, a neke od njih su:
T-80
osnovna inačica. U periodu od 1976. do 1978. napravljeno je manje od 200 tenkova.
T-80B
nova kupola i mogućnost lansiranja 9K112 Kobre. U sovjetsku službu ušao je 1978. godine.
T-80BK
zapovjedna inačica razvijena na osnovu T-80B. Ugrađena dodatna navigacijska oprema i radio.
T-80BV
T-80B s Kontakt reaktivnim oklop. Proizvodnja je počela 1985. godine uz paralelnu nadogradnju starijih tenkova.
T-80BVK
zapovjedna inačica razvijena na osnovu T-80BV.
T-80 počinje se proizvoditi 1949, a zatim je uspješno ivezen u čak 8 zemalja.

oklop se sastoji se od višeslojnog i reaktivnog oklopa. Oklop prvih verzija je pretpostavlja se sličan onom na tenku Merkava Mk 2. Kasnije verzje T-80 tenkova su imale znatno poboljšan oklop. Kao dodatnu zaštitu ima i sustav aktivne obrane koji uključuje dva odašiljača infracrvenih signala s modulatorom za ometanje protivničkog sustava vođenja rakete. Također posjeduje mogućnost stvaranja dimne zavjese iz 4 posebna izlaza na kupoli i ispaljivanja mamaca za zbunjivanje neprijateljskih projektila.

Evo da ne duljim, radio sam verziju T-80B, maketa revell, 1:72 mjerilo, dijelovi solidni, malo flasha, gusjenice koma Kosu cupa izgubio sam živce slagajući ih, sa kupolom sam zadovoljan, farbana AB-om, boja koja je navedena u uputama je pretamna, pa sam koristio malo svijetliju nijansu
evo nešto slikica:

pozdrav Mase
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Sub Stu 03, 2012 1:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično složena maketa -

Samo da nadopunim podatak o maketi koji do nedavno nisam znao - naime i ja sam se kod slaganja čudio (lošoj) kvaliteti makete, znajući za Revellove današnje standarde, ali sam nedavno pročitao da je i to ex-Matchbox maketa, jedna od nove serije koje je Matchbox počeo raditi u 1/72 a ne u 1/76 i koju je preuzeo Revell. Druga (što ja znam) je Sherman (isto koma od makete).

Vojo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Sub Stu 03, 2012 4:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Baš je fino prašan... čini se da njega ova kiša koju spominješ nije oprala Very Happy
Lijep uradak.
Natrag na vrh
xsyxs

Član od: 24 Lis 2009
PorukaUpisano: Sub Stu 03, 2012 5:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima, priznajem da ova maketa ima dosta mana, ali ne mogu protiv činjenice da jednostavno obožavam T-80 seriju tenkova, a također ova maketa je meni ujedno bila prva maketa iz oklopa te od nje sam se odlučio intezivno posvetiti maketarstvu...... šta reći nekako me vraća u neke bolje dane, a po meni si ju odlično napravio ( i bolje nego ja svoju Laughing )

Ljepi pozdrav, Filip Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Iron

Član od: 15 Ruj 2012
PorukaUpisano: Sub Stu 03, 2012 5:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Serija T-80 tenkova je awesome!!! Općenito obožavam ruske tenkove a ovaj mi je jedan od najdražih, osobito mi se sviđa oklop i kupola ovog tenka
Ali ova maketa, ajmeee. Dijelovi su donekle a gusjenice užas Glavom u zid Glavom u zid dijelovi se ne slažu, kitanja ko u priči, no na kraju je još dobro ispala
Pozdrav Mase
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Sub Stu 03, 2012 7:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlićan Very Happy
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Sub Stu 03, 2012 8:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odluićno sastavljena maketa, po mom ukusu malo preprljav al kako sam reko moj ukus
Natrag na vrh
Gugy

Član od: 16 Lis 2012
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Ned Stu 11, 2012 2:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan uradak! Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma