Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| campetto
 | | Član od: 24 Lis 2012 | | Poruke: 10 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 10:33 am Naslov poruke: Hayate frank 1:48 |
|
|
Bok svima.
Evo već vas čitam neko vrijeme, pa odlučih napisat štogod a motivi su mi sljedeći, nov sam u ovome, ovo mi je tek treći model ikad, pa bih molio dobronamjerne a može i zlonamjerene kritike, sve u svrhu poboljšanja kvalitete daljnjih radova, jer za pohvale nevjerujem.
Uglavnom riječ je o Tamiya maketi, 1:48, ovi utori (paneli?) svi izbočeni pa sam ih skalpelom urezivo sa ravnalom - odrezanim komadićem lima da ga mogu savijat, zato su krampasti.
Stanje u kutiji općenito neako siromašno, pa je takav i finalni proizvod.
Pošto nemam miko sol krenuo anti slivering radit alkoholom zato mi puče decail kao što se lijepo (ružno) vidi, što bi se reklo - kakav danak neiskustvu.
Uglavnom:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
Meni se svidja, lijepo si ga odradio, i jos dok vidim da si skalpelom uspio ovako urezati panele, svaka ti cast na trudu i volji. Dobrodosao na forum
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 11:14 am Naslov poruke: |
|
|
Joj ,joj ,joj tek treći!? Nekak mi je teško povjerovati nekima niti 33 ne izgledaja ovako dobro...
Osobno ti skidam kapu naurezivanju panela i to skalpelom. Donja strana aviona mi izgleda čak bolje nego gornja, BTW sa čime si radio wethering? Ispucali hinoraru popravi sa kistom i crvenom bojom ,pa bar to nebi trebao bit problem... Jedino po meni šta ti nije uspjelo je trag gareži ,ne znam sa ćime si radio ,al izgleda "pregrubo" i "neuredno" ak kužiš šta ti hoću reći, po meni najbolji rezultati se dobiju sa suhim pigmentima. Drugo u šta nisam ziher je ova "protu odsjajna" traka ispred kabine ,si siguran da je tako uska na toj mašini? Obićno su bile široke koliko je prednje staklo... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 1:39 pm Naslov poruke: |
|
|
poky je dobro rekao, ako nema fotke, generalno pravilo je bilo da je traka siroka kao cijeli vjetrobran, a ne samo kao prvi panel
za trecu je i vise nego dobro, ali mi je ipak malo pretjeran weathering
tu opcenito vrijedi pravilo - kad mislis da je dosta, onda je previse
ili druga varijanta- kad mislis da treba jos malo, tu stani
hinomarue nemoj popravljat, to je u stvarnosti boja, a i oni su bili ( kad je vec cijeli avion takav) ispucani, zguljeni, pa se s tim ne sekiraj
cadja iz auspuha - uzmi pastelu ili drvenu bojicu, izbrusi ju u prah na brusnom papiru, umoci kist kojem si odrezao polovinu dlaka u alkohol, pa u taj prah, pa laaaagano nanesi na maketu
kasnije fiksiraj s mat lakom i to je to
treba malo prakse kolko mokar mora bit kist, ali dodje to s vremenom _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Predobro za treću maketu. Moj ni deseti avion ne bude izgledao ovako. Doduše, napravio jedan i još su u planu 2-3... jedne godine
Dobrodošao na forum. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 3:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se sviđa. Malo mi je doduše preprljav, ali to je stvar ukusa....... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| campetto
 | | Član od: 24 Lis 2012 | | Poruke: 10 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 6:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komentarima, iskreno nadmašili sva moja očekivanja.
E whathering je prenglašen a sad kad ovo kažete 'manje je više' znam i zašto, sam žutu, crvenu, oker, crnu itd pastele naribo pa malo razreživačem, tapkam kistom u random omjerima, zatim se ko neka boja razmaže gdje već treba pa onda sa štapićem za uši skidaj tu boju dok ne bude taman (sljedeći put - premalo). Čađu radih isto tako.
E ova 'protu odsjana traka', sad kad znam šta je to jasno mi je i kako je trebalo napravit, kad sam vidio na shemi bojanja neku crnu crtu, ja pomislio tu dođe neki bezveze 'strap on'.
Uglavnom hvala na komentarima, potudit ću se i ja nekad štogod napisat al mi fali stučnosti, jedino što zasad mogu pisat je - lijepo, super i sl. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 7:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| campetto Napisao/la: | .
E ova 'protu odsjana traka', sad kad znam šta je to jasno mi je i kako je trebalo napravit, kad sam vidio na shemi bojanja neku crnu crtu, ja pomislio tu dođe neki bezveze 'strap on'.
. |
ljepota ovog hobija je u sirenju znanja, tj ucenju i istrazivanju toga sto radis...kad znas sto je sto i kako radi, znas i kako napravit maketu
tu stices puno znanja o fizici, mehanici, tehnici uopce , povijesti...
znam da je tempo zivota danas prebrz, ali daj si vremena prije iduce makete nac nesto slika, tekstova ( danas ljudi uglavnom gledaju samo slike, nista ne citaju pa cak ni potpise ispod slika a kamoli dvajst redova teksta), skinut koju knjigu i po mogucnosti procitat bar o podvarijanti koju radis ak ne cijelu
i onda kreni radit maketu
ak nisi siguran, pitaj ovdje, ima tu dosta ljudi koji puno znaju
nemoj bit samo ''sastavljac '', budi maketar
i da, napisi nesto ovdje za pocetak
http://www.maketarstvo.net/forum/viewforum.php?f=71 _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Lis 25, 2012 6:59 am Naslov poruke: |
|
|
| Dobar japanac, dobar. I opak. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Smajser
 | | Član od: 26 Jul 2006 | | Poruke: 112 | | Mjesto: Beograd,Vracar |
|
Upisano: Čet Lis 25, 2012 1:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se rad veoma dopada, posebno paneli.
Subjektivno - weathering je dosta jak, objektivno - stvar ukusa
Jedina zamerka bi bila zica antene. Nekako mi je na slici predebela i previse svetle boje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|