Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 08, 2012 6:09 pm Naslov poruke: Buffalo MPCV/slat 1/35 |
|
|
Evo konacno uhvatio malo vremena za ozbiljnije maketarenje pa krenuo sa novim projektom...
Vozilo je Buffalo MPCV (Mine Protected Clearance Vehicle) koje sluzi za ciscenje i otkrivanje IED koje ekipa marljivo zakapa pod ceste Iraka i Afganistana...
Verzija koju mislim raditi je Buffalo A1 sa 'slat' oklopom tj. ovaj:
Osnovna maketa je Broncov Buffalo
kotaci su D.E.F. model, prekrasno su izliveni, imaju lijepo opterecene gume i ono sto je zgodno zadnja cetiri kotaca nisu isto izlivena nego sa svake strane su razlicito izliveni parovi
I na kraju, najbolji dio... LionRoar PE set sa ukljucenim 'slat' oklopom... Set je prekrasan i sastoji se od 16 fotojetkanih ploca (malo ih je tesko slikati sve skupa) i 23 strane uputa za PE
Eto, toliko za sada... Radovi su poceli, nove slike nadam se stizu uskoro _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
 | | Član od: 11 Jul 2006 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Lis 08, 2012 6:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| koliko si coltao za sve to? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Lis 08, 2012 6:26 pm Naslov poruke: |
|
|
imas ti u ormaru onu lijepu bijelu kosulju na kopcanje straga, jelda??
svaka cast, ovo cu pratit...jos se sjecam tvoje zadnje perverzije  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Pon Lis 08, 2012 7:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Brutalno izgleda ovo vozilo! Pratim... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Pon Lis 08, 2012 7:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Eh da, upravo ono što je striček Slajder rekao za košulju... pratim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Lis 08, 2012 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
već vidim da će biti boli glava!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1056 | |
|
Upisano: Pon Lis 08, 2012 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Jao... puno posla. Čekamo...
No ovom vozilu bi se moglo sušiti sjeno...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Klodovik
 | | Član od: 08 Sij 2007 | | Poruke: 276 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 08, 2012 7:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo će biti brutalno.
A prije nego kreneš slagati slat, 2 kratke s nogu pa onda laganini... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Pon Lis 08, 2012 8:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na podrsci moram priznati da sam se pribojavao 'slata', ali LionRoar je to super rijesio (kad dodem do toga budem poslikao cijeli proces)
@ Grega
imas pravo... Mozda bi ih nakon otpisa mogli prodavati kao poljoprivredna vozila
@dekybomber
Sto se tice financija, maketa je izmedu $60-$70 ovisno gdje ju nabavis, kotaci su $30 i cijeli PE set je $30 (s obzirom da dobijes kilu pleha cijena je stvarno bagatela)... Nisam sve nabavio od jednom, prvo je dosla maketa pa polako ovo ostalo...
@Slider
Kosulja je speglana i visi... Kad ga zavrsim mozete mi ju slobodno obuci  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supersxvmoto
 | | Član od: 20 Tra 2011 | | Poruke: 248 | | Mjesto: 10000 |
|
Upisano: Uto Lis 09, 2012 9:27 pm Naslov poruke: |
|
|
uuu bit če posla, svakako zanimljiva tema za pratititi, samo naprijed. Da nisi dobio inspiraciju gledajuči "Bomb Patrol Afghanistan"  _________________ working on: TRUMP Strela-10 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sri Lis 10, 2012 12:15 am Naslov poruke: |
|
|
| supersxvmoto Napisao/la: | uuu bit če posla, svakako zanimljiva tema za pratititi, samo naprijed. Da nisi dobio inspiraciju gledajuči "Bomb Patrol Afghanistan"  |
Moram priznati da nisam... Buffalo mi je napeta maketa od kada se pojavio, a kad sam vidio slat, bila je to ljubav na prvi pogled  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2012 8:52 am Naslov poruke: |
|
|
I ja sam pomislio na ovu seriju o bombašima u Afganistanu. Ova mrcina je tamo glavni lik i totalno je cool. Podsjeća me dosta na onaj južnoafrički Caspir, tražio sam maketu tog caspira po netu, ali osim nekog rezina nisam ništa našao.
U svakom slučaju tema mi je zakon, čekam nastavak! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2012 1:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Jel mozes da mi posaljes link tog Casspera u resinu ako je 1/35, dosad nisam cuo da postoji takva maketa, a volio bih ga imati jer sam ga vozao po Iraku, takodje i juznoafricku Mambu i Pumu?
Pozzzzz _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sri Lis 10, 2012 7:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| tole Napisao/la: | I ja sam pomislio na ovu seriju o bombašima u Afganistanu. Ova mrcina je tamo glavni lik i totalno je cool. Podsjeća me dosta na onaj južnoafrički Caspir, tražio sam maketu tog caspira po netu, ali osim nekog rezina nisam ništa našao.
U svakom slučaju tema mi je zakon, čekam nastavak! |
Ako se ne varam bas je Casspir bio inspiracija po kojoj su napravili buffalo... U bombasima u Afgnistanu su kasnije verzije Buffala (ova moja A1 se najlakse prepozna jer ima uvucene zadnje felge, kasniji Buffali imaju sve iste kotace) _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2012 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne varas se, svi danasnji MRAP-i su nastali na osnovu tog koncepta, jer Casspir je prvo vozilo na kojem je uradjeno "V" korito, koje je ispunjeno vodom ili pijeskom, prvenstveno je namenjeno kao zastita od protiv tenkovskih mina i sl, zato je visoko, jer kad vozilo nagazi na minu, explozija se cijepa na dva dijela, tako da sva enregija se raspe u desnu i lijevu stranu, bukvalno uglavnom tocak koji je nagazio strada. Takodje radjen je dosta visoko zbog africkih stepa, jer Casperi radjeni za Aftiku su imali otvoren krov na kome su bili strijelci, dok ovi koje smo mi korsitili u Iraqu su bili zatvoreni i klimatizovani, motor je mercedsesov, ne secam se tipa.
Interesntno iskustvo s volanom na desnoj strani  _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|