Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| miro23
| Član od: 18 Svi 2012 | Poruke: 78 | |
|
Upisano: Uto Ruj 11, 2012 1:43 pm Naslov poruke: i jos jedna bracera |
|
|
Ovaj put malo detaljnija. Radio sam ju za poklon tako da nisam stigao napraviti detaljniju maketu (rođendan je u pitanju pa je datum bio fiksan). Duzina je oko 25 cm kobilica je od spera, rebra i prva oplata kartonska, paluba bambus, druga oplata hrastov furnir. Tesko je doci do materijala pa se snalazim kako ide. Ali orah je na pilani i proxxonov mali cirkular u fazi nabavke
Jedra sam radio tako da sam bjelu plahtu rezao na dimenziju a4, zatim je fiksirao sa juhicom od vode i ljepila za drvo, nakon toga ispeglao i isprintao uzorak na inkjet printeru. Mislim da bi stirka bila jos i bolje rjesenje.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Morski vuk 67
| Član od: 27 Ruj 2010 | Poruke: 47 | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Ruj 20, 2012 11:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijep uradak. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| krivukov
| Član od: 22 Stu 2009 | Poruke: 278 | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Pet Ruj 21, 2012 12:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedra mi izgledaju fantastično, ovako uprljana _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
Natrag na vrh |
|
|
| miro23
|
Upisano: Pet Ruj 21, 2012 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Za jedra sam uzeo teksturu starog papira i isprintao na plahtu otvrdnutu s ljepilom za drvo. Ubuduce cu koristiti stirku.
Hvala na komentarima |
|
Natrag na vrh |
|
|
| willer
| Član od: 03 Tra 2012 | Poruke: 206 | Mjesto: Omis/Zadar |
|
Upisano: Ned Ruj 23, 2012 3:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicno je ispala! Veseli me vidit braceru a i sam radim pa... Izvrsna ideja za jedro!
Mala zamjerka: nedostaje bokostitnica. Mislim da bi malo podigla maketu jer je ovako bok pomalo prazan, monoton. Nemoj zamjerit, i ovako je super. _________________ www.stari-omis.com |
|
Natrag na vrh |
|
|
| miro23
|
Upisano: Pon Ruj 24, 2012 7:22 am Naslov poruke: |
|
|
Ma znam za nedostatke ali nisam stigao a isla je za poklon. Neznam dal ste primjetili ali ne vide se niti rebra, to isto nisam stigao poljepiti. Za sebe cu napraviti jednu vecu i bas u detalje. Ali i ova mi je bila dobar trening za ucenje ljepljenja oplate. Mislim da ce mi biti i lakse raditi u vecem mjerilu. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| willer
|
Upisano: Pon Ruj 24, 2012 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma nemoras radit vecu, dobro ti ispadaju i ove male. Dosta uredno radis. Ova ti je super ispala samo daj si malo vise truda oko detalja kad budes radio za sebe i to je to
Ja sam napravio veliku, oko 40 cm samo trup pa sam je mora poklonit jer nemam di s njom _________________ www.stari-omis.com |
|
Natrag na vrh |
|
|
| 2milimetra
| Član od: 26 Sij 2011 | Poruke: 142 | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Ruj 25, 2012 7:03 am Naslov poruke: |
|
|
To je i meni problem .
Nema mista za staviti ih. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Ruj 25, 2012 9:27 am Naslov poruke: |
|
|
Jako ljepo |
|
Natrag na vrh |
|
|
| miro23
|
Upisano: Uto Ruj 25, 2012 9:54 am Naslov poruke: |
|
|
Ako namate mjesta ja cu ih rado udomiti izbacit cu sav namjestaj iz stana i sloziti police samo za brodove ma meni je drago kad poklonim nesto dragim mi ljudima koji to znaju cjeniti. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| willer
|
Upisano: Uto Ruj 25, 2012 12:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Jesi sam radio bocele? Gledao sam jućer u Maristele u ST i imaju ali 100kom/75 kn. To mi je bilo malo puno (i bocela i para) _________________ www.stari-omis.com |
|
Natrag na vrh |
|
|
| miro23
|
Upisano: Uto Ruj 25, 2012 1:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Sam sam ih radio. Kupio u obiu one okrugle lajsne ispilio na male kruzice i rupice izbusio sa modelarskom busilicom. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| graffa
| Član od: 07 Stu 2011 | Poruke: 241 | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Sri Lis 03, 2012 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Ljepo urađeno.
Ako kupuješ proxon cirkular, kupi i list sa vidija zupcima. Manjeg je promjera pa ćeš morat deblje stvari rezat s obje strane, ali zato daje čist odrez i drvo ne gori. _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|