Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Vedran
 | Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1482 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sub Ruj 22, 2012 2:19 pm Naslov poruke: F-14A Tomcat Trumpeter 1/32 |
|
|
Već par godina maštam o ovoj maketi, meni najljepši avion ikada , a planiram da mi bude jedna od najimpresivnijih maketa kod kuće u sljedećih nekoliko godina, tako da ću je "zagristi" i probati čim bolje napraviti.
U priliku za nabavu sam došao na maturalcu, kupio sam je u Pragu u MPM-u za 860 HRK, što mi je puno jeftinije nego naručivati s neta.
Kutija je kao i sama maketa ogromna; 605 x 415 x 130mm, dok je veličina makete 595,5mm u duljinu i 610 ili 316mm u širinu (ovisno o položaju krila).
Kutija je napravljena od debelog kartona te se otvara na jedan malo drukčiji način, ali to nije važno. Kutija ima i ručku koja omoguje lakše nosanje.
Maketa dolazi na 29 sprueva sive plastike, usisi i nos su uklonjeni sa sprua i stavljeni u kutiju unutar kutije kako ne bi smetali ili se oštetili; 3 prozirna sprua.
Osim toga tu je i mali PE lim sa pojasevima i zrcalima u kabini (možda malo predebeo,ali iovako ga neću koristiti), 4 metalna ojačanja za noge stajnog trapa, 1 gumeni sprue sa dijelovima ispod krila, 4 gume, 3 lista decala, upute za bojanje u boji na posebnom listu, te same upute u kojima je sve više manje jasno prikazano.
Po meni je ova maketa bolja od Tamiyine, pogotovo jer ima skoro sve panele urezane a ne kao Tamiya koja ima dosta u pozitivu. Ali Tamiya ima figure i po meni bolji izbor decala u kutiji (tj. meni zanimljivije sheme).
Maketa je lijepo izrivetirana, makar na nekim mjestima fali zakovica, dok ih je npr. ispod kabine viška.
Recenzija spruova je rađena kako sam ih vadio iz kutije(tim redom).
Ravnala su oba dužine 15 cm.
Neki su spruevi slikani s jedne strane, a neki s dvije, ovisno o tome ako na drugoj strani ima koji interesantni detalj!
Boxart:
kad se kutija otvori:
Gornji dio trupa:
Donji dio trupa:
A sprue(s druge strane ništa zanimljivo):
F sprue(s njega uklonjeni usisi i stavljeni u manju kutiju, s druge strane sprua ništa zanimljivo):
L sprue, 1.strana:
L sprue,2.strana:
E sprue (s ovog sprua uklonjen nos):
P sprue, 2 komada:
R sprue:
W sprue, 2 komada:
B sprue, 2 komada:
M sprue (i još jedan cockpit):
O sprue, guma:
WB sprue, 2 komada:
WC sprue, 2komada:
WA sprue, 2 komada:
H sprue, 1 strana:
H sprue, 2. strana:
G sprue, 1.strana:
G sprue, 2.strana:
K sprue:
J sprue, 1.strana:
J sprue, 2.strana:
C sprue:
D sprue:
V sprue:
Još jedna kutija, te njen sadržaj:
Nos:
Sprue T (2 komada):
Usisi:
Poklopci kabine, gotovo savršeno prozirni, jedino crta od kalupa po sredini malo kvari dojam (crta je zbog toga što je canopy zaobljen više od 180° ), napravljene i antistatic trake, koje se isto poželjno ukloniti brušenjem te popraviti:
X i Y spruovi:
Metalna ojačanja za noge:
Gume:
1. list decala i PE dio:
2. list decala:
3. list decala:
Sheme bojanja:
Upute:
I još neki detalji makete:
Ako kome treba veći scan decala, uputa, slika nekog dijela ili bilo koja informacija vezene ili nevezana uz maketu neka se slobodno obrati putem PM-a |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | Član od: 07 Pro 2005 | Poruke: 1623 | Mjesto: Sarajevo |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | Član od: 26 Svi 2008 | Poruke: 3072 | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Ruj 23, 2012 2:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma ne vjerujem da je dao 900kn za maketu I da ce koristit dekale iz kutije xD
Hvala na review, I imak zamolbu. Mos mi slikat malo bolje raspored riveta na usisnicima? Fala _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | Član od: 09 Lis 2011 | Poruke: 2563 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ruj 23, 2012 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
...ovo pratim sa velikim zanimanjem....Vedrane čim više slika..... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1482 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Ned Ruj 23, 2012 4:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Po redu:
Nsam siguran na što točno misliš kad kažeš da nije točna, ali svejedno jer neću koristiti decale iz kutije.
Bit će ili Grim Reaper ili Vf-24 Renegade.
Još će biti preinaka u radu jer ću skoro pa sigurno morati mijenjati ventilacije oko topa i slično, jer nisu isti tip kao i u kutiji.
Ja inače nemam ništa protiv decala iz kutije, ali ovaj ću put nabaviti druge. Uvjeti su da je Low visibility i da je bio prljav, a Tomcati u Gull grayu su mi malo dosadni već, a i prečisti su bili. Poslikam usise navečer kad ulovim vremena.
Inače ide u projekte u radu kad nabavim decale, možda i prije, a možda još uzmem i resin kotače. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | Član od: 26 Svi 2008 | Poruke: 3072 | Mjesto: Rijeka |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|