Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5796 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 10:55 pm Naslov poruke: 1:72 LM resin J-21 Jastreb foto sadržaj kutije |
|
|
Iz razloga što mi je posljednjih dana već nekoliko maketara poslalo privatne poruke sa upitom za fotke sadržaja kutije ove makete postavljam ih za sve ovim photo-inboxom.
Već dugo......dugo.......previše dugo čekam ovu maketu i napokon je u prodaji i ovim putem zahvaljujem Tihomiru što imam maketu Jastreba u najboljem mjerilu.
Kupljena je na Crnoj kraljici, cijena je 100,00 Kn i meni osobno sasvim zadovoljavajuća cijena za resinsku maketu.
Maketa J-21 Jastreb proizvođača "LM" u mjerilu 1:72 trenutno je u prodaji u tri različite kutije koje se razlikuju po crtežu na kutiji i dekalima u kutiji.
Kutije:
Dijelovi koji se dobiju u kutiji:
Dobije se 2 komada poklopca kabine i master za poklopac ako zatreba novo vakuformiranje.
Za kokpit se dobije liva i desna bočna konzola, prednja ploča sa instrumentima, ručica za upravljanje i sjedalo.
Trup sa vertikalcem je odliven u komadu, a zbog takvog odljeva i načina izrade jednodjelnog kalupa za ovakav odljev na donoj strani trupa cijelom dužinom postoji samo jedna linija viška od lijevanja koju nije problem pobrusiti i ponovno urezati dio linija panela koji se brušenjem izgube.
U kutiji se dobije i 4 komada bombi za podkrilne nosače naoružanja.
Kod makete Jastreba odmah je na krilima odlivena i unutrašnjost prostora glavnih nogu stajnog trapa, za razliku od LM makete G-2 Galeb kod kojeg je to izrađeno kao poseban odvojeni dio, a i sam trup G-2 makte je odliven u dva dijela.
Prednja noga je odlivena skupa sa kotačem,a glavne noge i kotači su odvojeni dijelovi.
Dekali: Likso za dekale koristi Lift Here-ov set Galeb G-2 i Jastreb dekala koje je otkupio od njih za svoje potrebe, te za svaku pojedinu kutiju Jastreba Tihomir iz tog seta izrezuje potreban dio dekala koje pakira u odgovarajuću kutiju.
Sastavnice nema u kutiji i najvjerovatnije po Tihomirovim riječima neće sastavnice ni raditi ni pakirati u kutije.
U svakoj kutiji je priložen papir sa shemama bojanja Jastreba i Galeba G-2 koji je u originalu dio sastavnice iz otkupljenog originalnog Lift Here-ovog seta dekala. A u kutiji sa HRZ oznakam dobije se i nekoliko kopija fotografija originalnog Jastreba u HRZ shemi bojanja. _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DUSAN123
| | Član od: 27 Stu 2010 | | Poruke: 5 | |
|
Upisano: Sri Ruj 19, 2012 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Maketa je veoma zanimljiva,ali nije "originalna".... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Sri Ruj 19, 2012 8:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako referiraš na AirCast maketu i nisam baš siguran da si u pravu.
Naime, iako još nemam niti jednu od te dvije makete, po slikama mi se LM čini puno ljepše i finije graviran. A i rasklop djelova je nešto drukčiji... _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DUSAN123
| | Član od: 27 Stu 2010 | | Poruke: 5 | |
|
Upisano: Sri Ruj 19, 2012 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Maketa izgleda OK,voleo bih bolje slike... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
Upisano: Čet Ruj 20, 2012 9:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| DUSAN123 Napisao/la: | | Maketa izgleda OK,voleo bih bolje slike... |
Za bolje fotke mi treba netko donirati puno bolji digitalac, samo mi nije jasno kako sad izgleda Ok, a jucer pises nije originalna?? _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
su27rules: poruka promijenjena dana: Čet Ruj 20, 2012 10:43 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Čet Ruj 20, 2012 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
slike su ok,barem meni,a za daljnje doživljaje maketu trebaš vidjeti uživo i opipati znači dirati _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|