Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bilo jednom u Egiptu (MIG 17 Hoby Boss 1:48)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Ned Jul 01, 2012 6:01 pm    Naslov poruke: Bilo jednom u Egiptu (MIG 17 Hoby Boss 1:48) Citiraj ovaj komentar

Pozdav svima evo da ne duzim mnogo posto je bilo nesto o ovoj maketi u projektima i radu ,jer slike govore vise od reci. Farbanje uradjeno novim pistoljem Sparmax koji se odlicno pokazao.Boje su Humbrol uljane,Valejo model air, i naravno Tamiya sjajni lak akrilni.Decali su Hi decal . I eto zavrsih sve ovo nakon dobrih 5 meseci(bilo je dosta samogradnje oko diorame) mozda je moglo i brze ali kod mene od brzine nema vajde. Puno pozdrava i hvala Adrijanu i Subi.

P.S oko fotografija sam se potrudio ali moglo je bolje jer definitivno ova siva podloga kod mene ne funkcionise.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Jul 01, 2012 8:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Baš lipo i fino posloženo!! Bravo!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Davor

Član od: 09 Lis 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Jul 01, 2012 8:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

....fino ....cerada koja pokriva zadnji dio trupa me se posebno dojmila... Very Happy
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Jul 01, 2012 10:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo napravljeno... e, sad, što se same kompozicije diorame tiče, tu bi se već dalo kometirat.

Zrakoplov na pisti rastavljen na proste faktore, pod krilima mu još uvijek visi naoružanje, bombe stoje sa strane u pripravnosti, a sve se odvija pod zarđalom uličnom svjetiljkom... malo mi je to sve nerealan prizor. Mislim da bi čak i u zemlji poput Egipta zemaljsko osoblje prvo razoružalo zrakoplov prije nego ga počnu rastavljat.
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Ned Jul 01, 2012 10:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pohvale za rad i na trud, ali također imam još jednu primjedbu osim ove Borisove. Ovi lanseri nevođenih raketa se nisu koristili u Egiptu. Egipčani su koristi skroz drugi tip raketa, sličan HVAR raketama. Ne znam jel imaš kakvu referencu za ove lansere koje si stavio.

Koje si figure koristio i koja je boja u kokpitu?
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Jul 02, 2012 1:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bravo dule,ludilo izgleda Shocked
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pon Jul 02, 2012 8:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Necu se upustati u tehnikalije, posto ovo nije "moj teren", ali diorama kao takva mi je super Very Happy Kul mi je ideja o razcerupanom avionu i detalji koje si prikazao su super i daju feeling "stare cure, kojoj treba konkretan servis" Wink
Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Pon Jul 02, 2012 10:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Jako lijepo napravljeno... e, sad, što se same kompozicije diorame tiče, tu bi se već dalo kometirat.

Zrakoplov na pisti rastavljen na proste faktore, pod krilima mu još uvijek visi naoružanje, bombe stoje sa strane u pripravnosti, a sve se odvija pod zarđalom uličnom svjetiljkom... malo mi je to sve nerealan prizor. Mislim da bi čak i u zemlji poput Egipta zemaljsko osoblje prvo razoružalo zrakoplov prije nego ga počnu rastavljat.

Veruj mi Borise da sam samo obican maketar i nisam bas nesto upucen u procedure oko odrzavanje letilice mada bih skinuo naoruzanje ali nisam mogao da odolim izazovu da avion ostane bez icega na sebi.
Nisam imao referencu za lansere jer sto vise tragam vise sam zbunjen jednostavno bolje se snalazim sa izradom makete nego sa poznavanjem naoruzanja.U kokpiti je Valejo RLM 65 malo tonirana.Eh da, figure su Eduardove.

dule: poruka promijenjena dana: Pon Jul 02, 2012 1:13 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Danny

Član od: 19 Pro 2008
PorukaUpisano: Pon Jul 02, 2012 12:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je krasna dioramica,bez obzira ne te sitne nedostatke.
Jako lijepo!
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pon Jul 02, 2012 1:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dule Napisao/la:
Boris G. Napisao/la:

Veruj mi Borise da sam samo obican maketar i nisam bas nesto upucen u procedure oko odrzavanje letilice mada bih skinuo naoruzanje ali nisam mogao da odolim izazovu da avion ostane bez icega na sebi.
Nisam imao referencu za lansere jer sto vise tragam vise sam zbunjen jednostavno bolje se snalazim sa izradom makete nego sa poznavanjem naoruzanja.U kokpiti je Valejo RLM 65 malo tonirana.Eh da, figure su Eduardove.

Da preformuliram pitanje.
Ja imam Smerovu maketu, posebno izdanje za egipat sa drugim lanserima, a za ovakve lansere (sačaste) se čak u uputama izričito navodi da su samo za poljske avione. Stoga me zanima da li HB u uputama navodi ili dopušta da se ovi lanseri koriste za egipčane?
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Pon Jul 02, 2012 1:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kod HB-a nema nekog uputstva za naoruzanje a dekale sam posebno nabavio za Egiptsku varijantu.
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Jul 03, 2012 9:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pošto nisam stručnjak za rane let lampe ,reći ću samo da dioramica izgleda jako zanimljivo ,ja bih još samo nacrtao ljudima brkove, nekak mislim da je to realnije... Very Happy
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Uto Jul 03, 2012 9:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast. Prelijepo je!
Natrag na vrh
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Uto Jul 03, 2012 9:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super!! Vrlo zanimljiva dioramaa uz sve zamjerke....
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma