Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| graffa
 | | Član od: 07 Stu 2011 | | Poruke: 241 | | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Ned Lip 17, 2012 9:12 pm Naslov poruke: Re: Veliki jedrenjaci - stubišta |
|
|
| marin Napisao/la: | Sastavljanje stubišta - kako god kombinirao, utori na bočnim stranicama stubišta nisu jednoliko izrezani te gazišta nisu paralelna. Kako vama ispada? Jedino da se naprave bolje nove bočne stranice ili radi u posebnoj šabloni.
Ima li tko savjet? |
Pokušaj pronaći jednake parove. Ako ne možeš ništa upariti onda ti ne preostaje drugo nego da ih izradiš sam. Svakako pokušaj upotrjebiti čvršće drvo od onog iz čega su izrađene stranice u kompletu (lipovina).
Ako nemaš letvica, mogu ti poslužiti štapići od sladoleda ili ploćice koje koriste lječnici.
Ja koristim i jedne i druge.
a pogledaj i ovu sliku
Uploaded with ImageShack.us _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
| | Član od: 14 Svi 2012 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Pon Lip 18, 2012 8:32 pm Naslov poruke: Veliki jedrenjaci - stubišta |
|
|
graffa je između ostalog napisao:
[quote]
Ako nemaš letvica, mogu ti poslužiti štapići od sladoleda ili ploćice koje koriste lječnici.
Ja koristim i jedne i druge.
a pogledaj i ovu sliku[/quote]
Super, idem se prvo najesti sladoleda a onda u doktora po štapiće za grlo
Šala mala - svakako ću nešto izvesti za stubišta koja su vidljiva na palubi, tako da izradim kvalitetne bočne stranice. Smišljam jednu jednostavnu šablonu, pa ću vidjeti . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
|
Upisano: Ned Lip 24, 2012 11:19 am Naslov poruke: Veliki jedrenjaci - vrata na krmici |
|
|
OPREZ
U broju 16 obrađuje se pramčana pregrada krmice sa vratima, gdje se predlaže da se otvor vrata ne lijepi sa ukrasnim furnirom.
Međutim, sama vrata već su izrezana, odnosno drže se samo na dvije točke sa pregradom, te kada se bude na njih postavljali okovi sa čavlima odvojiti će se i propasti u nadgrađe ?!?
Mislim da bi trebalo prije lijepljenja pregrade, sa stražnje strane preko vrata zalijepiti pojačanje preko otvora koje će ih pridržati dok se postavljaju okovi i kvaka.
Ima li tko bolje rješenje? Stručni suradnik sa onog broja u Tisku je to pitanje postavio konstruktoru makete čisto forme radi, da vidi njegov prijedlog iako ne mislim da može ništa drugo. Vidjeti ćemo što će odgovoriti.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Ned Lip 24, 2012 11:47 am Naslov poruke: Re: Veliki jedrenjaci - vrata na krmici |
|
|
| marin Napisao/la: | OPREZ
U broju 16 obrađuje se pramčana pregrada krmice sa vratima, gdje se predlaže da se otvor vrata ne lijepi sa ukrasnim furnirom.
Međutim, sama vrata već su izrezana, odnosno drže se samo na dvije točke sa pregradom, te kada se bude na njih postavljali okovi sa čavlima odvojiti će se i propasti u nadgrađe ?!?
Mislim da bi trebalo prije lijepljenja pregrade, sa stražnje strane preko vrata zalijepiti pojačanje preko otvora koje će ih pridržati dok se postavljaju okovi i kvaka.
Ima li tko bolje rješenje? Stručni suradnik sa onog broja u Tisku je to pitanje postavio konstruktoru makete čisto forme radi, da vidi njegov prijedlog iako ne mislim da može ništa drugo. Vidjeti ćemo što će odgovoriti.
 |
Izreži sada vrata van, i kasnije kad se pojave ostali dijelovi, učvrstiš vrata na njihovo mjesto. Ovako i onako vrata sigurno ne,će ostati 'sirova' nešto mora doći na njih. _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dama7
| | Član od: 23 Svi 2012 | | Poruke: 37 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Ned Lip 24, 2012 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="kum od barbe"]
graffa - namjeravao sam odmah, ali završavam školsku godinu skupa sa malim, pa ne stižem sve (počeo sam brže zaboravljati nego što pamtim)
Inače, radi se o dvije .pdf datoteke vel. 8,5 i 21,5 MB iz brojeva 82 i 83, ali sve se odnosi na detalje jedrilja, pa nema neku veću vrijednost u ovom trenutku - jedino je ovdje moguće izvući kut jarbola i položaj kobilice. Nažalost nema presjeka. Ako Vas ipak zanima, pošaljite mi mail gdje Vam mogu poslati datoteke te veličine ili neke upute - nisam baš vičan upload-u.
Kad sam kod toga - hvala još jednom za linkove o literaturi.
dama7: poruka promijenjena dana: Pet Jul 06, 2012 6:31 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| E77NN
| | Član od: 29 Svi 2012 | | Poruke: 15 | |
|
Upisano: Pet Lip 29, 2012 7:26 am Naslov poruke: Broj 16 |
|
|
Znali neko zasto u Sarajevu, neznam za ostale gradove, nije izasao broj 16. ja sam obisao presle sedmice par kioska i nista. Ako neko zna gdje ima ili neku informaciju oko broja 16 da javi. Hvala.
LP
Safet |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Pet Lip 29, 2012 12:54 pm Naslov poruke: Re: Broj 16 |
|
|
| E77NN Napisao/la: | Znali neko zasto u Sarajevu, neznam za ostale gradove, nije izasao broj 16. ja sam obisao presle sedmice par kioska i nista. Ako neko zna gdje ima ili neku informaciju oko broja 16 da javi. Hvala.
LP
Safet |
Jedva i ja našel u Vž-u broj 16,na kiosku tiska vele da su jako malu količinu dobili.Zakaj;nemam pojma. _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2milimetra
| | Član od: 26 Sij 2011 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Jul 02, 2012 9:15 am Naslov poruke: |
|
|
| Mene je strah da ne bi oni prestali i dolaziti. Ako im financijski postane neisplativo neće ni dolaziti. Tribali su poslati nacrt u prvim brojevima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| E77NN
|
Upisano: Pon Jul 02, 2012 10:35 am Naslov poruke: Broj 16 |
|
|
Ja sam ipak nasao broj 16. Iz nekog razloga ih je manje od ostalih brojeva. Cak sam i "TISAK" poslao upit, ali oni niti rijeci o tome. Mozda bi i bolje bilo da se sada to sve srusi nego u nekom 80-tom broju, ako znamo da izlazi u 100 brojeva.
LP
Safet |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dmarkesic
| | Član od: 19 Svi 2012 | | Poruke: 13 | |
|
Upisano: Uto Jul 03, 2012 10:11 am Naslov poruke: pomoć |
|
|
Ukoliko netko posjeduje sve brojeve veliki jedrenjaci a nije počeo sa slaganjem molim da mi se javi. Nisu svi djelovi toliko precizno izrezani pa bi je to pokušao popraviti. _________________ TIGAR |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
|
Upisano: Uto Jul 03, 2012 8:54 pm Naslov poruke: Nedostajući brojevi |
|
|
Safet je napisao:
[quote]
Ja sam ipak nasao broj 16. Iz nekog razloga ih je manje od ostalih brojeva. Cak sam i "TISAK" poslao upit, ali oni niti rijeci o tome. Mozda bi i bolje bilo da se sada to sve srusi nego u nekom 80-tom broju, ako znamo da izlazi u 100 brojeva.
LP
Safet
Evo i moje iskustvo:
- bilo koji nedostajući broj sigurno se može naručiti u Tisku na onaj besplatni telefon. Ali treba proći 2 - 3 tjedna dok se brojevi sa prodajnih mjesta vrate u centralno skladište. Tek tada se može dogovoriti da pošalju broj na kiosk po izboru.
LP
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| E77NN
|
Upisano: Čet Jul 05, 2012 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo javio se tisak.
Poštovani,
zahvaljujemo se na Vašem e mailu.
Ljubazno Vas molimo da se za informacije i narudžbu navedenog primjerka časopisa
obratite na broj telefona 063 538 444.
Zahvaljujemo na razumijevanju.
Za sve dodatne informacije pozivamo Vas da nam se obratite i putem našeg besplatnog
info telefona 0800 666 771 svakim radnim danom od 09 do 17 sati
S poštovanjem,
Vaš Tisak
Tako da znate ako eventualno preskocite neki od brojeva na koji broj telefona mozete izvrsiti narudzbu, ali mislim da je ovo samo za BiH.
LP
Safet |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kum od barbe
| | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 57 | | Mjesto: Lepoglava |
|
Upisano: Pet Jul 06, 2012 5:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo "navoza" kako sam obećao. Pošto sam imao "sreće" sa kobilicom, a i dosta rebara, ovo mi puno pomaže.
Osim kobilice i djelimično spone na rebrima - drugo nije lijepljeno, nego je složeno samo "na suho". _________________ ako posudiš - vrati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Jul 06, 2012 8:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je ovako, ništa više ne diraj
Barba |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Pet Jul 06, 2012 9:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: |
Evo "navoza" kako sam obećao. Pošto sam imao "sreće" sa kobilicom, a i dosta rebara, ovo mi puno pomaže.
Osim kobilice i djelimično spone na rebrima - drugo nije lijepljeno, nego je složeno samo "na suho". | [/quote]
Ako smijem predložiti. Na ovom sad navozu učvrsti i poljepi sva rebra.
Potom stavi kompletno najdoljnje potpalublje ali ne sa trakama furnira.
Kada se potpalublje osuši, izreži trake furnira na dužinu od 70 mm, i lijepi svaku posebno na ploče potpalublja sa malim razmakom. Uz trku možeš u meko ljepilo uzduž trake položiti crni ili tamnosmeđi konac. Tako ćeš sakriti ružne spojeve između ploča i dobit ćeš kontinuiranu palubu.
Isto napravi i sa ostalim palubama.
Odlično! _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|