Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Ned Jul 01, 2012 6:01 pm Naslov poruke: Bilo jednom u Egiptu (MIG 17 Hoby Boss 1:48) |
|
|
Pozdav svima evo da ne duzim mnogo posto je bilo nesto o ovoj maketi u projektima i radu ,jer slike govore vise od reci. Farbanje uradjeno novim pistoljem Sparmax koji se odlicno pokazao.Boje su Humbrol uljane,Valejo model air, i naravno Tamiya sjajni lak akrilni.Decali su Hi decal . I eto zavrsih sve ovo nakon dobrih 5 meseci(bilo je dosta samogradnje oko diorame) mozda je moglo i brze ali kod mene od brzine nema vajde. Puno pozdrava i hvala Adrijanu i Subi.
P.S oko fotografija sam se potrudio ali moglo je bolje jer definitivno ova siva podloga kod mene ne funkcionise.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5774 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 01, 2012 8:43 pm Naslov poruke: |
|
|
....fino ....cerada koja pokriva zadnji dio trupa me se posebno dojmila...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Jul 01, 2012 10:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo napravljeno... e, sad, što se same kompozicije diorame tiče, tu bi se već dalo kometirat.
Zrakoplov na pisti rastavljen na proste faktore, pod krilima mu još uvijek visi naoružanje, bombe stoje sa strane u pripravnosti, a sve se odvija pod zarđalom uličnom svjetiljkom... malo mi je to sve nerealan prizor. Mislim da bi čak i u zemlji poput Egipta zemaljsko osoblje prvo razoružalo zrakoplov prije nego ga počnu rastavljat. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Ned Jul 01, 2012 10:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Pohvale za rad i na trud, ali također imam još jednu primjedbu osim ove Borisove. Ovi lanseri nevođenih raketa se nisu koristili u Egiptu. Egipčani su koristi skroz drugi tip raketa, sličan HVAR raketama. Ne znam jel imaš kakvu referencu za ove lansere koje si stavio.
Koje si figure koristio i koja je boja u kokpitu? _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Jul 02, 2012 1:22 am Naslov poruke: |
|
|
bravo dule,ludilo izgleda  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pon Jul 02, 2012 8:08 am Naslov poruke: |
|
|
Necu se upustati u tehnikalije, posto ovo nije "moj teren", ali diorama kao takva mi je super Kul mi je ideja o razcerupanom avionu i detalji koje si prikazao su super i daju feeling "stare cure, kojoj treba konkretan servis"  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Pon Jul 02, 2012 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Jako lijepo napravljeno... e, sad, što se same kompozicije diorame tiče, tu bi se već dalo kometirat.
Zrakoplov na pisti rastavljen na proste faktore, pod krilima mu još uvijek visi naoružanje, bombe stoje sa strane u pripravnosti, a sve se odvija pod zarđalom uličnom svjetiljkom... malo mi je to sve nerealan prizor. Mislim da bi čak i u zemlji poput Egipta zemaljsko osoblje prvo razoružalo zrakoplov prije nego ga počnu rastavljat. |
Veruj mi Borise da sam samo obican maketar i nisam bas nesto upucen u procedure oko odrzavanje letilice mada bih skinuo naoruzanje ali nisam mogao da odolim izazovu da avion ostane bez icega na sebi.
Nisam imao referencu za lansere jer sto vise tragam vise sam zbunjen jednostavno bolje se snalazim sa izradom makete nego sa poznavanjem naoruzanja.U kokpiti je Valejo RLM 65 malo tonirana.Eh da, figure su Eduardove.
dule: poruka promijenjena dana: Pon Jul 02, 2012 1:13 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 02, 2012 12:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo je krasna dioramica,bez obzira ne te sitne nedostatke.
Jako lijepo! _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pon Jul 02, 2012 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| dule Napisao/la: | | Boris G. Napisao/la: | Jako lijepo napravljeno... e, sad, što se same kompozicije diorame tiče, tu bi se već dalo kometirat.
Zrakoplov na pisti rastavljen na proste faktore, pod krilima mu još uvijek visi naoružanje, bombe stoje sa strane u pripravnosti, a sve se odvija pod zarđalom uličnom svjetiljkom... malo mi je to sve nerealan prizor. Mislim da bi čak i u zemlji poput Egipta zemaljsko osoblje prvo razoružalo zrakoplov prije nego ga počnu rastavljat. |
Veruj mi Borise da sam samo obican maketar i nisam bas nesto upucen u procedure oko odrzavanje letilice mada bih skinuo naoruzanje ali nisam mogao da odolim izazovu da avion ostane bez icega na sebi.
Nisam imao referencu za lansere jer sto vise tragam vise sam zbunjen jednostavno bolje se snalazim sa izradom makete nego sa poznavanjem naoruzanja.U kokpiti je Valejo RLM 65 malo tonirana.Eh da, figure su Eduardove. |
Da preformuliram pitanje.
Ja imam Smerovu maketu, posebno izdanje za egipat sa drugim lanserima, a za ovakve lansere (sačaste) se čak u uputama izričito navodi da su samo za poljske avione. Stoga me zanima da li HB u uputama navodi ili dopušta da se ovi lanseri koriste za egipčane? _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Pon Jul 02, 2012 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kod HB-a nema nekog uputstva za naoruzanje a dekale sam posebno nabavio za Egiptsku varijantu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 03, 2012 9:33 am Naslov poruke: |
|
|
Pošto nisam stručnjak za rane let lampe ,reći ću samo da dioramica izgleda jako zanimljivo ,ja bih još samo nacrtao ljudima brkove, nekak mislim da je to realnije...  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1666 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Uto Jul 03, 2012 9:36 am Naslov poruke: |
|
|
| Svaka čast. Prelijepo je! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Uto Jul 03, 2012 9:42 am Naslov poruke: |
|
|
Super!! Vrlo zanimljiva dioramaa uz sve zamjerke.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|