Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Radoš
| | Član od: 15 Lip 2012 | | Poruke: 1 | |
|
Upisano: Pet Lip 15, 2012 12:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Poštovani,
evo vidjeo sam ovaj vaš post i morao sam odgovoriti. Sve što ste napisali u svezi izložbe je točno. Inače ja sam taj sin pilota Radoša.
Dakle izložba će se sigurno realizirati. Početak izložbe sa svečanim domjenkom će biti 20.06.2012 u 18 sati u prostorijama galerije Zvonimi, Baureova 33 u Zagrebu.
Izložba je organizirana pod nazivom "Radoš Antun - Neispričana priča " i osmišljena je u svrhe obilježavanja 20. obljetnice njegove pogibije na borbenom zadatku. Sama izložba je tako koncipirana da se u prvoj liniji dodiruje brigadira Radoša u njegovom privatnom i poslovnom području, te će tako uz umijetnički dio sastavljen od umjetničkih slika prijatelja vezanih za Slavoniju (bio je Slavonac) biti i dio vezan za poslovno okružje koji je sastavljen od eksponata iz riznice HZ-a. Pa će se tako tamo naći kokpit MIG-21, dijelovi morota i samoga aviona, padobran za kočenje, raketni bacač sa MIG-a kao i pregrš foografija i dokumenata vezanih za njega kao i za začetke HZ-a u razdoblju 91-92.
Mislim da će svakako biti zanimljivo za pogledati.
Takodjer se zahvaljujem za informaciju koju ste postavili na ovom Forumu jer nam je u interesu da se čuje u javnosti i krugovima zainteresiranim za ovakve teme. Možda bi to bio prvi korak ka tome da stanemo i odamo dužnu počast ne samo mome ocu nego i svim Pilotima koji su u ona vremena nesebično i sa punom sviješću riskirali i dali svoje živote za Hrvatsku.
Još jednom zahvaljujem i naravno da ste srdačno pozvani. Sama izložba će trajati 10 dana.
Lijepi pozdrav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5796 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 15, 2012 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Definitivno treba ,otić i vidjeti. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2444 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 20, 2012 11:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Par mojih slika od danas:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Lip 21, 2012 8:10 am Naslov poruke: |
|
|
Fotografija s živućim legendama. Jednog dana će ti klinac s divljenjem gledati ovu fotku na zidu...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
Upisano: Čet Lip 21, 2012 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
Prekrasna izložba.
Bilo bi dobro da obiđe još neke gradove u Hrvatskoj ...
Zanima me jel izloženi cocpit nastavno sredstvo ili je iz nekog rashodovanog Miga ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Ned Lip 24, 2012 10:47 am Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | Par mojih slika od danas:
 |
Hvala na fotkama Timmy. Nego jeste popricali malo sa pilotima, mozda rekli da posjete ovaj forum , podjele koju fotku ili pricu.
Borovic je aktivan na internetu, cak sam i citao neke njegove postove, a njegove fotke i klipove mislim postavlja ova ekipa sa Zeljava foruma. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2444 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 24, 2012 7:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam ih htio gnjaviti jer mislim da im je takvih likova kao ja preko glave s istim pitanjima. Grunf je pitao Borovića oko naoružanja na 101 pa sam to malo poslušao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 28, 2012 3:24 pm Naslov poruke: Zanimljiva povijesna tema |
|
|
Poštovani.
Tog početnog razdoblja stvaranja HZS odnosno HRZ-PZO se mnogi od nas sjećaju kao da je bilo jučer, jer je bilo jedinstvno i s vrlo malo tehničkih sredstava. Treba znati da je naše onovremeno "Balkansko ratište" bilo jedno od najjače branjenih zračnih prostora posebno na manjm visinama djelovanja. Procjena je da je postojalo desetak tisuća "cijevi" mitraljeza i artiljerijkih oruđa koja su se rabila i za PZO. Nisam upoznat sa zvaničnim zapisnikom o obaranju MiG-21bis HRZ eskadrilski br.101 sa srpske strane, ali budem ih upitao za kopiju.
Nekoć je postijala HRT tv-emisija "Tv izbor" pa zatim "Slika na sliku" ("Slikom na sliku"-gramatički ispravnije), u kojima smo mogli gledati necenzurirano priloge o ratovanju na našim prostorima iz reportaža i vijesti protivničke strane. Postoji još televizijskih snimaka vrhunske rezolucije oborenog zrakoplova, na kojima (ako me sjećanje ne vara), neregularno odjeveni vojnik skakuće po odvaljenom krilu na kojem je RH šahovnica. Držim da se radi o lokaciji kod sela Šinjci, bez obzira kako je to kod nas objavljeno. Budemo i do tih snimaka drugih televizija prije ili kasnije i mi došli za objavljivanje.
"Hrvatski vojnik" je dobro poslikao taj naš prvi borbeni Borovićev MiG-21bis. Snimke koje najviše volim je snimio majstor fotografije i filske kamere prof. Stanko Herceg. Zanimljive su također i fotografije objavljene u "Večernjem listu" s djelomičnim, nedovršenim oznakama baš poslasticom za maketarenje. Posve sigurno je bilo još amaterskih snimanja, pa će se fotografije malo po malo pojavljivati.
Izložbu ću svakako obići i razgledati više puta.
Vječna slava hrabrom poginulom pilotu.
Pozdrav, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|