Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Varaždinec
 | | Član od: 06 Sij 2010 | | Poruke: 199 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sri Svi 30, 2012 8:54 am Naslov poruke: |
|
|
Maketa je mrak,a tek sastavnica  _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sri Svi 30, 2012 8:59 am Naslov poruke: |
|
|
Stvarno izgleda kao maketa iz 21 stoljeća.
Mislim, mogu se nagurati više od 25 milijuna tranzistora u jedan procesor, a ne mogu se napraviti pristojni paneli ? Ovako bi trebala svaka nova maketa izgledati
BTW: Korice od sastavnice su napravljene po uzoru na letački priručnik za mustanga...dobar štos  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Svi 30, 2012 10:40 am Naslov poruke: |
|
|
Jako ljep,o no ja se i dalje lozim na njihov Ta-152H ali je cijena saftna za mene malo too much!!!!!!
A i ovaj P-51D je opasan!!!! _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 30, 2012 3:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Dilema-Tamiya ili ovaj Mustang? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sri Svi 30, 2012 4:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja bih definitivno uzeo tamiyu,iz razloga sto oni vec daju pe set i jos kojekakve stvarcice,a ovi fino nude za po 20 $ pilota,pa metalni landing gear,pa PE set itd.. Tamiya ima vjerovatno bolji fit i ona fora sa magnetima je izvrsna. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sri Svi 30, 2012 4:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Dilema-Tamiya ili ovaj Mustang? |
Slatka dilema
Ja bih rekao ako hočeš "raskupusanu" maketu onda definitivno ovaj, pored toga što ima silu detalja u interijeru dušu je dao za superdetaljiranje.
Ali ako hočeš "sklopljenog" mustanga u komadu, mislim da se Tamiya daleko lakše slaže i na kraju i bolje izgleda jer ne moraš u "desetu" poravnat svu silu dijelova...pobroji samo od koliko dijelova se sastoji krilo !
Bar je takav moj zaključak na osnovu slika spruova... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Svi 30, 2012 5:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| killa Napisao/la: | | J Tamiya ima vjerovatno bolji fit i ona fora sa magnetima je izvrsna. |
kakva je to fora sa magnetima? _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sri Svi 30, 2012 5:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poklopci motora se magnetom privlaće na motor, tako da možeš motor "prikazati" otvorenim, a kasnije poklopce jednostavno staviš gore i neće "otpasti"... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Svi 30, 2012 11:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| darko Napisao/la: | | Poklopci motora se magnetom privlaće na motor, tako da možeš motor "prikazati" otvorenim, a kasnije poklopce jednostavno staviš gore i neće "otpasti"... |
Radio sam 2 Tamiyna Mustanga sa magnetima i Spitfira...dobro jeste ,ali idealno nije jer ipak neliježu ti dijelovi sa magnetim perfektno . Zato sam kod ovog Mustanga što se nalazi u gleriji zalijepio bočni i gornji panel |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 31, 2012 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
Hm, gledajući Tamiyu, vidim da je cijela maketa ujednačeno udubljeno izrivetirana, uključujući i krila, koja bi trebala biti pokitana u originalu, a ovaj Zoukei-mura ima zakovice u kombinaciji udubljenih, ali i izbočenih, sličnije pravom avionu, dok krila uopće nisu izrivetirana, osim onih koje se doista vide na avionu. O sklopivosti makete je teško suditi, jer još nema ni jedna build recenzija. Tamiya se puzdano dobro sklapa, ali je razlika u cijeni drastična. Zokei-mura je trenutno promotivno 80 dolara i besplatna poštarina, a Tamiya 167 dolara, iako se može na nekim shopovima naći za 120 dolara, ali još na to ide poštarina...
Čak i ako kupim PE ili neke druge aftermarket pojaseve, opet je to mala cifra u usporedbi, a gledajući spruove, čini mi se da je Zoukei-mura detaljniji. Doduše i Ta152 je izgledao wow i bio hvaljen, ali znam da ljudi koji su kupili i radili maketu nisu bili baš zadovoljni?!? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Čet Svi 31, 2012 11:28 am Naslov poruke: |
|
|
Redovna cijena bude 95 $ + S&H kad prođe promotivno razdoblje, kaj nije manje od cijene Tamiyinog Mustanga na recimo Lucky Modelu :
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=TA%2060322
A čital sam po američkim forumima da su znali kupovati Tamiyu po 80 dolara na akciji.
Uglavnom, taj ZM fantastično izgleda u kutiji i sve to, ali sudeći po online buildovima Ta-152 i pogotovo A-1, to bude izazov samo takav.
S druge strane, Tamiya se tradicionalno dobro sklapa.
Ni meni se ne sviđaju zakovice po krilima, ali rađe budem to kital, nego kompletnu maketu, kao ZM A-1.
Svakom njegovo, ljudi imaju na izbor. _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Čet Svi 31, 2012 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Hm, gledajući Tamiyu, vidim da je cijela maketa ujednačeno udubljeno izrivetirana, uključujući i krila, koja bi trebala biti pokitana u originalu, a ovaj Zoukei-mura ima zakovice u kombinaciji udubljenih, ali i izbočenih, sličnije pravom avionu, dok krila uopće nisu izrivetirana, osim onih koje se doista vide na avionu. O sklopivosti makete je teško suditi, jer još nema ni jedna build recenzija. Tamiya se puzdano dobro sklapa, ali je razlika u cijeni drastična. Zokei-mura je trenutno promotivno 80 dolara i besplatna poštarina, a Tamiya 167 dolara, iako se može na nekim shopovima naći za 120 dolara, ali još na to ide poštarina...
Čak i ako kupim PE ili neke druge aftermarket pojaseve, opet je to mala cifra u usporedbi, a gledajući spruove, čini mi se da je Zoukei-mura detaljniji. Doduše i Ta152 je izgledao wow i bio hvaljen, ali znam da ljudi koji su kupili i radili maketu nisu bili baš zadovoljni?!? |
ne bih se bas slozio. mislim da je tamiya detaljnija maketa od ove. no da ne duljim, narucio sam dva komada ZM (ne za sebe nego za kolege) pa cu zamoliti jednog da pogledam dijelove kada stigne, i fotkam.
Ovako barem po fotkama vidim da je razlika u detaljima trupa i slicno ogromna u korist tamiye. Tamiya nema iznivelirano sve, vec takodjer ima kombinacije.
Pogotovo se ne bih slozio oko cijene. uzimanje promotivne cijene Zoukeia od 80 dolara bez ptt samo u odredjenom razdoblju i uzimanje cijene od 167 dolara koja je potpuno nerealna (mozda toliko dodje u americi) nije bas objektivan prikaz.
Tamiya kosta na hlj 99 USD a na luckyu je 92 USD, sto je svakako daleko od spomenutih 167 USD.
Sto se tice detalja, ja cu nastojati cim stigne napraviti jedan usporedni test i jedne i druge za eventualno one koji bi bili u nedoumici  _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrcak
| | Član od: 29 Jul 2010 | | Poruke: 162 | |
|
Upisano: Čet Lip 07, 2012 1:03 am Naslov poruke: |
|
|
Kao vlasnik i Tamiynog Mustanga, i ZM Shindena, Ta-152 i Skyraidera nemojte previse razmisljati-sto dalje od ZM Mustanga to bolje, maketa ima pregrst netocnosti za tek nesto nizu cijenu od Tamiye, koja osobno konstituira najbolju ikad osmisljenu i provedenu u djelo maketu aviona.
ZM privlaci na prvi pogled rasklopom djelova, ali veci postotak je ili predimenzioniran, ili izmisljen, da ne govorim o nedostatku finoce povrsinskih detalja,koji su preplitki.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sri Lip 27, 2012 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav,
evo stigla dva komada doticne. kako se ne radi o mojim maketama nisam mogao kopati.
Kako ce sutra prijepodne kolega pokupiti makete morao sam nabrzinu okinuti par fotki. Uzeo sam sprue sa vrh prvi na kojem je donji dio krila jer ne zelim kopati jer ako kopam vise necu moci vratiti sve na mjesto kako to obicno biva
Necu ulaziti u ispravnost zakovica na krilim, ovo je samo ilustracije radi (ako ste se odlucili kitati, morat cete kitati i jednu i drugu). Razliku u detaljima koje vidite na fotkama je na cijeloj maketi.
Ovako na prvu, ZM je znatno slabiji u detaljima, a po meni se isplati vise samo ako se zeli imati rastvorenu maketu. Linije panela su siroke i "vodene" na ZM, kao i vecina svih ostalih detalja.
No, vjerujem da ova maketa ima svojih kupaca, ponajvise onih koji zele vidljivi kostur i koji su ljubitelji ovog mjerila kao i subjekta.
 _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|