Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

mig 21 - 2 x 1:32
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Svi 21, 2012 4:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dok Tole ne odgovori, zna se da su sivi MiG-ovi bili bojani FS 26375, a tu boju radi gotovo svaki proizvođač od MM, WEM, Gunze, itd. Kod nekih je proizvođača pod nazivol Light Compass Gray, kod nekih Light Ghost Gray itd.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pon Svi 21, 2012 4:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Timmy Napisao/la:
Dok Tole ne odgovori, zna se da su sivi MiG-ovi bili bojani FS26375 , a tu boju radi gotovo svaki proizvođač od MM, WEM, Gunze, itd. Kod nekih je proizvođača pod nazivol Light Compass Gray, kod nekih Light Ghost Gray itd.

gle cuda, a ja ga bojio sa hu 127 Cool
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Svi 22, 2012 9:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam guru za hrvatske migove niti znam u koju boju da ih obojaš. Samo sam komentirao da na prvi pogled (dakle možda je do fotića, osvjetljenja ili nešto treće) te boje ne izgledaju kao na fotografijama naših migova. Kao referencu sam uzeo topic s foruma.

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=1249&postdays=0&postorder=asc&start=135

Dakle ako misliš da je smeđa na tvojoj maketi i smeđa na fotkama ista, ok. Ili zelena. Siva mi izgleda pretamna, možda nije. Iako taj FS odgovara humbrolu 127, meni to svejedno ne izgleda kao na fotkama, mišljenja sam da se ne treba držati FS reference chartsa s interneta kao pijan plota, to meni nije nikakva referenca, eventualno smjernica.

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Uto Svi 22, 2012 10:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tole Napisao/la:
Nisam guru za hrvatske migove niti znam u koju boju da ih obojaš. .

tak sam si nekaj i mislio Cool

nisam ni ja guru za hrvatske migove, pa sam pitao ljude koji znaju
nitko ne zna sve, ja ponajmanje
ovo je moja interpretacija podataka koje sam dobio

nisam ja nikakva sveta krava, ali volim kritike s argumentima
pa sam se ponadao da cemo konacno imati odgovor za prave boje nasih migova
al eto.... Cool
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Uto Svi 22, 2012 10:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

šta jest jest...ovaj maskirni izgleda off kad se gledaju fotke "pravih" ( naravno da se uzme u obzir kvaliteta ili nedostatak kvalitete istih...)

jedino što se meni čini na tom maskirnom je da je finish nejednak tj. lak mi negdje izgleda sjajno,negdje mat, recimo na zelenim djelovima se vidi?

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 1:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Boje se razlikuju od mašine do mašine što se tiče kamuflažnih MiG-21 iz perioda Bljesak-Oluja, jedino je donja boja ujednačenija i odgovara Humbrol 89, pa malo posvijetljena ovisno o mjerilu. Za gornje boje ima referenci u postovima koje je pisao Dautanec, a on ih je gledao uživo-samo treba pažljivo čitati postove na forumu. Siva boja je po meni OK, samo su loše fotografije. Dielektrici su na prva tri siva aviona tamnije maslinasto zelene koja je slična RAF dark green, a na ostalima ima svega i svačega.

istina.

na topicu o migonjama dao sam FS-ove koje sam osobno skinuo za 116 iz perioda (ima i godina) i to za sve tri povrsine-2 maskirne i donja.

mislim da sam dao i za 105/107 humbrolke iz perioda nest sto bi moglo proc.

kaj se tice slajderovih,ovaj maskirni mi je ok,podsjeca me na 108-otprilike je tak i izgledao 94-e,jedino ova donja tirkizna 'ubija'.

Confused

@tole

...mišljenja sam da se ne treba držati FS reference chartsa s interneta kao pijan plota, to meni nije nikakva referenca, eventualno smjernica.

tu si potpuno u pravu. evo,recimo,ja sam skinuo FS sa 116 i to tako da sam s paletom boja ilitiga katalogom, dosao na avion. prema referencama koje sam tamo nasao odabrao sam najpriblizniju i najslicniju zelenu,odnosno smedju.
i sad,kad netko krene trazit i mjesat tu nijansu (prema FS-u), upitno je koliko ce pogodit i ovaj FS,a kamoli autenticno zamijesanu, chromosovu boju iz vremena.

al stash.to je sve sto imas u datom trenutku. gledaj to sa svjetlije strane. mozes uopce ne imat niti referencu,i kako onda doci do priblizne boje?

Mr. Green
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma