Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

AFV Club - Tiger I Late 1/48
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
xsyxs

Član od: 24 Lis 2009
PorukaUpisano: Pet Svi 18, 2012 3:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima evo nešto je vremena prošlo od zadnjih slika pa da stavim nešto novo. Odlučio sam riskirati i pokušati ponovno sve prijeći sa vallejo game color gloss lakom i prošlo je ok, par dobrih slojeva lak razrijeđnog sa tekučinom za pranje staklenih površina poslje je išlo par slojeva filtera kojeg moram nekak ublažit jer mi zimerit izgleda dosta prljavo nisam još dodo dekale budem poslje ima još posla i ideja sada samo konačno odlučio da se natjeram da dovršim trup tako da ga danas još planiram dovršit, očistit od prašine i staviti primer. Sljede slike pa slobodno komentirajte. Very Happy

Ljepi pozdrav, Filip
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
xsyxs

PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 9:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima evo dovršio sam i bojanje trupa sve isto kao i kupola stime da još nisam stavio lak nego sam malo isprobavo akrilne boje za chiping i filter i čini mi se ok imam još dovršiti kotače i malo ga još zaprljat nabacit dekale, lak i uljane i to je to evo slike pa komentirajte. Very Happy

Ljepi pozdrav, Filip
Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 11:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo istoga, čak i u istoj shemi sam ja i napravio, ali naravno nikad završio. Napravio sam grešku, pa sam prvo obojao žutu i onda ga još shebao s nekim starim maskolom (greška koju sam ponovio nakon Harriera drugi put).

sad ga čeka Muscolo i sve ispočetka. Inače prekrasna maketa.

Maketa ti je super ispala što i nije teško s obzirom koliko je dobra, a bojanje je isto odlično, ali po meni si pretjerao sa starenjem (wetheringom) na kupoli. Ovo na tijelu je puno bolje. Možda još malo fejdinga, chippinga oko otvora i tako tih detaljčića, ALI ne puno. Ono na kupoli je ppreviše.
Još prašine po voznom dijelu i to je to. To je moje mišljenje.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 1:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo si pretjerao sa kupolom, da je mrvicu manje izguljena, bila bi odlicna, No tijelo je obojano po meni fantasticno. Ja bih na tvome mjestu kupolu u muskolo pa ponovno obojao, steta bi bilo da ga ne napravis odlicno, jer vidim da imas jako smisla. No napravi kako je tebi draze

LP

Ilija
Natrag na vrh
kreso

Član od: 08 Lis 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 5:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve je super i odlično! Smile

samo me zanima od kud ti uljane kad si reko da ih nisi našo?
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 5:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala na savjetima:

VRSA:
kolega da svjetan sam toga da sam malo pretjero po kupoli baš zato što sam isprobavo sa uljima i malo jačim filterom sada ne znam koliko je pametno da ju ponovno farbam moglo bi se, ali i ovako sam nekako zadovoljan rađe ću probati nekako ublažiti ovo postojeće, a i trup sam mislio još malo isprljati da se to ujednači, ali mislim da ću to postići više manje sa akrilnim bojama pošto su mi nekako lakše za rukovati od ulja.
Istina je da kada sve na maketi privedem kraju nekako izgubim volju za weatheringom...sada sam bio uporan u tome da ga napravim malo sam žešće krenuo odma sa kupolom da bi na kraju shvatio da sam pretjero i onda je baš zbog toga neujednačeno probat ću ovo prljane da skinem pa ću nekako ublažiti kupolu Wink

ZILIKAN:
hvala za komentar na boju iskreno lakše mi ga je bilo sastaviti nego obojati jer me zračni izludio pogotovo sam sa žutom imao problema (zato sam pao u depru i odlučio štediti za novi AB Crying or Very sad ) što se tiče kupole da baš sam sad upravo ljut na samoga sebe dok ovo pišem Mad , ali ne znam dali ću imati snage i volje za ponovno ju odraditi (mogao bi završiti kao kod kolege Confused .... na podužem čekanju , a navika mi je da radim od 20-doručak... mogo izginut pokušavajući NA vatri 2 )

KRESO:
od uljanih sam koristio samo onu tvoju bijelu i žutu a filter sam sa MM-om radio to je sve Very Happy

Ljepi pozdrav, Filip
Natrag na vrh
gemini

Član od: 30 Stu 2010
Mjesto: Vrhnika-SLO
PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 6:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni ovo baš dobro izgleda. Dal si žutu špricnuo free hand ili si maskirao?
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 8:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve je free hand Very Happy
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Sub Lip 02, 2012 1:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima evo nove slike samo da vidite da sam popravio ovaj weathering na kupoli očistio sam ju malo i ublažio, malo sam i trup zaprljao uglavnom crni wash na stražnji dio trupa (motor i otvori za zrak), a smeđi ovo prednjeg dijela, malo sam izbljedio poklopce i pojačo chiping, ali ne previše imam još malo doraditi to sve pa ću staviti dekale, lak i pigentima sve začiniti za kraj. Evo slike pa komentirajte. Very Happy

Ljepi pozdrav, Filip
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Sub Lip 02, 2012 3:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad je kupola puno bolja, jako lijepo ti ide. Slobodno ga malo i po tijelu zaprasi, ali ne puno
Natrag na vrh
scarabei

Član od: 08 Pro 2009
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Lip 02, 2012 3:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad je puno bolje Smile a shema mi se svida, izgleda jako dobro
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Pet Lip 29, 2012 6:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima evo da pokažem nove radove ... maketu sam lakiro sam gloss lakom (prije su išli dekali koji su skroz zeznuti Confused ) zatim sam gornji dio trupa zaprašio sa mig-dry mud pigmentom , a doljni dio sa dark mud i još nekim bojama nijansirao (nadam se da nisam pretjero mislim raditi dioramu za njega pa će se uklopiti sa okolinom) , kupolu sam malo izbljedio sa zelenom i još mi ostaje par kotača za pobojati i dotjerat ih kao i ostatak makete evo slike zanima me vaše mišljene o radu sa pigmentima (sa kojima nisam 100% zadovoljan...možda zato što ih ne koristim često Mad ) Eto polako privodim kraju radove još ima par stvari za srediti i za popravit pa će biti gotovo ubrzo.

Ljepi pozdrav, Filip Very Happy
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Lip 29, 2012 9:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaaaaj...hm...poštovani kolege panzer experteni...ta smeđa na tom Tigru treba biti toliko crvena...ili je to do fotki?
xsyxs

PorukaUpisano: Sub Lip 30, 2012 11:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

možda je do fotki ali nisam još završio sa pigmentacijom budem još neke nijanse nanio
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma