Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Svi 16, 2012 3:13 pm Naslov poruke: MiG 15, Airfix 1/72 |
|
|
Dobar dan svima.
Nakon nekoliko dana "odmora" od maketa, zasvrbiše me prst, pa reko da krenem dalje .
Danas sam počeo da slažem ovu maketu, za koju kažu da nije tačna (neke stvari su preuveličane ili šta već). Pošto to meni nije bitno, ja je sa uživanjem radim . Boju kabine sam ofrlje uradio. Pokušao sam da dobijem neku sivo - plavu varijantu boje . Za boju kabine pomiješao sam Revell 79 + 56 pa sam dobio nešto tj neku nijansu boje! Pojaseve sam napravio po ovom principu:
http://img825.imageshack.us/img825/2087/20120331141427.jpg
Probaću da napravim ovaj model aviona
http://img.wp.scn.ru/camms/ar/11/pics/1_7.jpg
Ako neko zna koja je dovoljna gramaža za kontra teg (u sastavnici piše 3 grama, možda je malo!?) neka napiše!
Evo i par slika kabine, ništa specijalno:
By djoomlla at 2012-05-16
Svaki savjet, kritika, preporuka........ su dobrodošli!
Pozdrav,
Mladen. _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 16, 2012 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Krenulo te,svaka čast,jedva ćekam šta ćeš dalje. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Čet Svi 17, 2012 2:18 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala Poky  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Sri Svi 23, 2012 4:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar dan.
Evo, nešto sam radio (ako se ovo može nazvati radom), ništa posebno. Spojene su polutke, stavljeno olovo + patafix za kontra težu, zubni konac za žičanu antenu (zalijepio sam ga među polutke), zadnja i prednja krila, na točkovima sam urezao felge. Maketa se extra uklapa, a što se tiče kit mase potrošeno je svega par grama! . Pojedine dijelove makete sam ofarbao Revell 91 enamel bojom.
Evo i par slika:
By djoomlla at 2012-05-23
Komentari, kritike i savjeti su dobrodošli!
Pozdrav,
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sri Svi 23, 2012 7:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mladene ovo je odlicno svakim danom sve bolji radovi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Svi 23, 2012 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
zadnja krila se zovu horizontalni stabilizatori/kormila visine
ostalo sve pet, pratim  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 23, 2012 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Ide ti sve bolje i bolje! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Čet Svi 24, 2012 9:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam na komentarima i podršci
| Slider Napisao/la: | zadnja krila se zovu horizontalni stabilizatori/kormila visine
ostalo sve pet, pratim  |
Hvala Slider. Ovo sam znao ali nisam znao da ih je pogrešno nazvati krilima  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Svi 24, 2012 10:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| u-boat Napisao/la: | Hvala vam na komentarima i podršci
| Slider Napisao/la: | zadnja krila se zovu horizontalni stabilizatori/kormila visine
Hvala Slider. Ovo sam znao ali nisam znao da ih je pogrešno nazvati krilima  |
ma to se ja pravim vazan....
sad zaozbiljno - ima tu i mladjih, koji tek pocinju, pa da ih naucimo kako treba
ajd stavi nove slike... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Varaždinec
 | | Član od: 06 Sij 2010 | | Poruke: 199 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Svi 25, 2012 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
Stvarno lijepo,ubuduće kad kitaš možeš staviti traku oko rubova gdje ide sam kit pa će biti lakše i brže za pošmirglat i nečeš toliko panelnih linija popuniti _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Pet Svi 25, 2012 12:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| Varaždinec Napisao/la: | | Stvarno lijepo,ubuduće kad kitaš možeš staviti traku oko rubova gdje ide sam kit pa će biti lakše i brže za pošmirglat i nečeš toliko panelnih linija popuniti |
Hvala na savjetu ! Tako ću i da radim  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Pet Svi 25, 2012 1:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | u-boat Napisao/la: | Hvala vam na komentarima i podršci
Hvala Slider. Ovo sam znao ali nisam znao da ih je pogrešno nazvati krilima  |
ma to se ja pravim vazan....
sad zaozbiljno - ima tu i mladjih, koji tek pocinju, pa da ih naucimo kako treba
ajd stavi nove slike... |
Nema potrebe da se praviš važan. Tvoji radovi dokazuju da imaš pravo da kritikuješ, ispravljaš i daješ savjete jer znaš šta radiš !
Čim nešto zbrljam postaviću slike
Pozdrav,
Mladen! _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Sub Lip 02, 2012 10:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro veče.
Evo ja sam nešto radio proteklih dana. Topovi (mitraljezi) su nabačeni (na ovom od 37mm sam bušio male rupe, ali nisam zadovoljan kako je ispalo), poklopac kabine maskiran (drvofix + voda), antena je od obične igle, pribadače (možda je malo debela, ali nema veze). Airfix je nije dao, pa sam se snašao na taj način
By djoomlla at 2012-06-02
E sad ono najbitnije, bojenje, užas! Ja nikako nisam zadovoljan postignutim. Koristio sam MM chrome silver. Svaka greška, neravnina i sl se vide a i boja mi je ispala previše zrnasta. Kad sam obojio krila imao sam šta i da vidim. Naime, prilikom sklapanja gornjeg i donjeg dijela krila, u ženski dio sam kapnuo ljepila koliko inače i stavljam (možda sam ja i previše stavio, a možda je i do Airfix-ove plastike). Nakon sušenja, pojavila su se mala udubljenja koja sam ja uočio tek prilikom farbanja. Ali neću da se sekiram, ovo je samo hobi ! A možda će izgledati bolje nakon "druge ruke"
Toliko za ovaj put
Pozdrav,
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lip 02, 2012 10:41 pm Naslov poruke: |
|
|
....nemoj se obeshrabriti ako nije sve kako si planirao....da znaš koliko ja puta ponovim neki dio.... a što se tiće metalnih boja, isplati se uzeti alklad jer tu nema greske....ako nisi siguran u površinu prvo ju pobojaj sa temeljem (ja to radim sa sivim alkladom)....nakon toga ako je sve u redu temelj prebrišem alkoholom......i tako provjerim sve problematične površine....inače je sve dobro ispalo...što se tiče zrnaste boje provjeri tlak na zračnom kistu ili smanji visinu sa koje špricaš.....ako ovo što sam napisao znaš onda zanemari ovaj tekst.... ....zaboravio sam te pohvaliti kako si dobro sačuvao zakovice kod spoja trupa i krila.... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Ned Lip 03, 2012 4:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Davor Napisao/la: | ....nemoj se obeshrabriti ako nije sve kako si planirao....da znaš koliko ja puta ponovim neki dio.... a što se tiće metalnih boja, isplati se uzeti alklad jer tu nema greske....ako nisi siguran u površinu prvo ju pobojaj sa temeljem (ja to radim sa sivim alkladom)....nakon toga ako je sve u redu temelj prebrišem alkoholom......i tako provjerim sve problematične površine....inače je sve dobro ispalo...što se tiče zrnaste boje provjeri tlak na zračnom kistu ili smanji visinu sa koje špricaš.....ako ovo što sam napisao znaš onda zanemari ovaj tekst.... ....zaboravio sam te pohvaliti kako si dobro sačuvao zakovice kod spoja trupa i krila.... |
Hvala lijepo. Neke stvari sam znao, neke ne. U svakom slučaju hvala . _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|