Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Zamjena za pronto
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 23, 2012 9:06 pm    Naslov poruke: Zamjena za pronto Citiraj ovaj komentar

Nakon mjesec dana uzaludnog traženja Pronta CERA PAVIMENTI po trgovinama i istrazivanju po netu o Future wax-u što je vidljivo u niže navedenom linku napokon sam mu našao zamjenu. Proizvod se zove EMSAL GLANZER a boca je plave boje sličnog izgleda kao na slici.Kupio sam ga u Mercatoru (jedino ga on drži) na Zagrebačkoj u Zagrebu za 28 kn. Još ga nisam isprobao ali trebao bi biti gloss za razliku od onoga Pronta za parkete.

http://www.swannysmodels.com/TheCompleteFuture.html

Nadam se da sam odabrao pravu temu na forumu pošto sam novi ovdje.

Lijep pozdrav ! Very Happy
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Velj 24, 2012 10:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Riječi ti se pozlatile, ako je to stvarno to! ovisnik sam o prontu i patim otkad je iz prodaje izašao CeraVeloce.

Inače, nije baš tako jednostavno. naime imam kući sve proizvode koji bi trebali biti zamjena za pronto, nekoliko Emsal, Sofix i još neke. Niti jedan nije tako dobar kao originalni pronto. Da sad ne zamaram sa detaljima, ali svaki ima neku zamjerku u odnosu na CeraVeloce.

Ovaj plavi još nisam probao, ali trčim popodne u merkator, doma imam još pole boce original pronta koje čuvam kao tekuće zlato. Imao sam još jednu cijelu bocu, ali sam jednog dana došao doma a kaže mi žena - vidi kako se lijepo sjaji pod......

http://www.youtube.com/watch?v=k3I7p5lvkwQ&feature=related

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Pet Velj 24, 2012 12:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam kupil isto to, u Mecatoru, dvadeset nešto kuna, za sad sve 5 :

mpuky1

PorukaUpisano: Pet Velj 24, 2012 12:40 pm    Naslov poruke: Proba Citiraj ovaj komentar

Evo na brzinu sam bacio probu GLANZERA na starom cockpitu Miguše.
Sorry ako su slike malo mutne prve dvije su slikane s mobom jer mi je iscurila baterija na fotiću a i ovo fotkanje sa tom igrom svjetlosti je novotarija za mene.

Pobrusio sam cockpit sa brusnim papirom P2000 s time ga obavezno treba ispolirati s pamučnom krpicom i zubnom pastom. Ovaj dio sa zubnom pastom nisam forsirao do krajnosti pošto je ovo samo proba.

Zatim sam cockpit uronio u Glanzer te ga pustio da se prosuši i još jednom ponovio isto.

To je to. Ovo funkcionira kao Pronto što je i vidljivo na slici zamućeni dijelovi su postali providni s time da vas ne zabrinjavaju ovi rubni dijelovi pošto opet napominjem "nisam forsirao poliranje".

E sad dalje trebam isprobati lijepljenje cockpita i ostale cikacake sa GLANZEROM.

Lijep pozdrav svima !
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Velj 24, 2012 1:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super, probat ću!

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Čet Ožu 08, 2012 3:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Našao danas isti u Kauflandu. 27,99kn
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mpuky1

PorukaUpisano: Sub Svi 19, 2012 3:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas sam bio u Mercatoru na Zagrebačkoj u Zg i više nema GLANZERA na asortimanu niti će ga više biti Sad .

Znači da jedina opcija ostaje Kaufland. Da li netko zna kakva je tamo situacija s GLANZEROM i da li ga drži još koja druga trgovina ?
mpuky1

PorukaUpisano: Sub Svi 19, 2012 4:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma nema zime.

Sad sam našao da ga ima tvrtka Zuba d.o.o. Ulica kaktusa 7o, 1o 36o Sesvete, Tel; +385 1 2049 388.

Imaju ga u kanisterima od 10 L.Vidi pod proizvodi za njegu podova.

http://www.zuba.hr/katalozi%20dobavljaci/TANA%20-katalog.pdf
mpuky1

PorukaUpisano: Sri Svi 29, 2013 9:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas sam opet ugledao Glanzer u Mercatoru pa se ne trebate cipelariti do Kauflanda.
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 10:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma da ne otvaram novu/staru temo po pitanju Glänzera i pronta - molim za jedan savjet:

- s čime se najbolje čisti alat (kist, prskalica) nakon korištenja Pronta ili Glänzera?

Ja koristim obični uljni (tj. sintetički) razrjeđivač, ali imam osjećaj da ne rastapa pronto. Dali je problem samo u tome što se pronto jako brzo suši, ne znam - posebno sam imao problema sa prskalicom nakon korištenja - nikako ju očistiti ....

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 10:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sve cistim nitrom... I sve ide dolje Smile
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 10:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja očistim vodom odmah nakon upotrebe a tek kad procijenim da je čist prođem još jednom uljnim razrjeđivačem
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svi ti pronto proizvodi se najbolje očiste sa 95% alkoholom, ako sve ne uspije sa vodom, a naravno, nitro je glavna stvar za čišćenje...Uljni razređivač nema nekog velikog efekta jer je to druga kemija...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 11:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kist operem vodom i sapunom odmah nakon korištenja (slikarski đir), kroz airbrush provučem prvo mlaz-dva obične vode a poslije još mlaz dva nitrorazrjeđivača. Oprati alat što prije nakon upotrebe i ne dozvoliti da se Glanzer osuši na njemu tajna je brzog i uspješnog čišćenja. Glanzer i Pronto su na vodenoj bazi, zato ti obični uljni razrjeđivač i ne radi posao kako treba. Treba ti samo topla voda i sapunica, a ako se Glanzer ili Pronto na alatu osuši onda nitro.

Boris G.: poruka promijenjena dana: Pet Sij 16, 2015 11:36 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 11:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima na savjetima .... idem sa alkoholom, a onda sa nitrom. Ako ne ide, onda ručna bomba M65 ....

Vojo Evil or Very Mad
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma