Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 9:20 am Naslov poruke: Ovo se zove ljubav prema Messeru 109 |
|
|
Ne znam jeste li vidjeli (ispricavam se ako jeste):
Sa linka:
http://falkeeins.blogspot.com/2011/06/jes-touvdal-luftwaffe-model-collection.html
Zanimljiva produktivnost:
How quickly I build is hard to say, normally I build in batches approx 10 to 20 at a time, so it is hard to say how long I take on each model..maybe 3 hours for a 72nd scale fighter.
Njemu treba 3 sata, meni 3 mjeseca... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 10:15 am Naslov poruke: Re: Ovo se zove ljubav prema Messeru 109 |
|
|
| Damir Napisao/la: | Ne znam jeste li vidjeli (ispricavam se ako jeste):
Sa linka:
http://falkeeins.blogspot.com/2011/06/jes-touvdal-luftwaffe-model-collection.html
Zanimljiva produktivnost:
How quickly I build is hard to say, normally I build in batches approx 10 to 20 at a time, so it is hard to say how long I take on each model..maybe 3 hours for a 72nd scale fighter.
Njemu treba 3 sata, meni 3 mjeseca... | Makete i izgledaju kao da ih je radio 3 sata. Na linku se može vidjeti i neke dovršene na baš kvalitetne uradke... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 10:24 am Naslov poruke: |
|
|
Vježbom do savršenstva. Doći će on i do kvalitetnih radova  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 10:29 am Naslov poruke: |
|
|
| Ocito da covjek ima onu viziju maketarstva koja ne ukljucuje standardnu kvalitetu uratka kao najbitniji faktor. No produktivnost i ljubav prema Bf-109 (i FW-190) su ociti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 11:34 am Naslov poruke: |
|
|
Pa, za mene bi veća ljubav bila napravit jednog kako treba nego ovoliko njih kako ne treba, al' svatko ima svoj gušt.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 4:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Za mene je ovo ljubav i posvecenost hobiju definitivno.
Ipak je ovo hobi i sam odredjujes koje su granice. Ako ces meriti iskljucivo po vrhunskom kvalitetu onda je zaljubljenik samo onaj tip sto pravi replike od metala pri cemu radi umanjeno svaki pojedinacno deo konstrukcije ili one ekipe sto rade replike i restauracije 1:1. Uvek mi bode oci kad se apriori odbacuje neciji trud pogotovo kad su u pitanju ovako neobavezne aktivnosti kao sto je nas hobi. Mislim da uvek treba pohvaliti ovakav trud. S druge strane ako dospe na takmicenje bice realno ocenjen i tada nesme biti nikakve ljubavi vec samo hladna sudijska procena. Dakle ove dve stvari se po meni nikako nesmeju pomesati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
 | | Član od: 08 Pro 2009 | | Poruke: 465 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 5:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| anki Napisao/la: | Za mene je ovo ljubav i posvecenost hobiju definitivno.
Ipak je ovo hobi i sam odredjujes koje su granice. Ako ces meriti iskljucivo po vrhunskom kvalitetu onda je zaljubljenik samo onaj tip sto pravi replike od metala pri cemu radi umanjeno svaki pojedinacno deo konstrukcije ili one ekipe sto rade replike i restauracije 1:1. Uvek mi bode oci kad se apriori odbacuje neciji trud pogotovo kad su u pitanju ovako neobavezne aktivnosti kao sto je nas hobi. Mislim da uvek treba pohvaliti ovakav trud. S druge strane ako dospe na takmicenje bice realno ocenjen i tada nesme biti nikakve ljubavi vec samo hladna sudijska procena. Dakle ove dve stvari se po meni nikako nesmeju pomesati. |
slazem se  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Kad malo proanalizirate fotke ovih par sastavljenih FW-190 i jednog Bf-109, vidite da je rezultat dosta los, ali da je covjek zapravo puno radio. Da je napravio jos 2-3 koraka, mogao je imati i sasvim lijepe makete.
Npr. sve je skolski obojano, gume, felge, trapovi... Sve cisto. Naljepio je i sitne dekale, obojao unutrasnjost spinera i trimere na eleronima... Ima sve mitrace i pitote, sve sajle antena (cak i srednju!)... Vec je i to puno, na 20 FW-190 napraviti sajle antena...
Sve u svemu, ulozio je dosta truda, nije da je radio "ofrlje". Da je jos samo prelakirao povrsinu prije ljepljenja dekala, te da je "motling" napravio pazljivije (to mu zapravo najvise bode u oci), bile bi to dobre makete. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 09, 2012 11:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Čovjek ima svoju viziju i zna što hoće, izgleda da mu je važnije imati cijeli Geschwader neg pojedinačna kvaliteta ,i to je to.
Ovdje se jednostavno radi o pitanju ukusa : netko voli kvantitetu ,a netko kvalitetu... Ja preferiram oboje  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|