Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 01, 2012 1:43 pm Naslov poruke: |
|
|
ajde, upao si.
Koliko vidim, Slider kapetan, kum brusi rubovem znači meni ostaje opet najteži dio posla, a to je kužina. Svi smo neki large modeli pa će to biti pravi izazov.
Barba |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Svi 01, 2012 2:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| barba Napisao/la: | ajde, upao si.
Koliko vidim, Slider kapetan, kum brusi rubovem znači meni ostaje opet najteži dio posla, a to je kužina. Svi smo neki large modeli pa će to biti pravi izazov.
Barba |
zato predlazem da napravimo veeeliki trabakul jedno 30 m dug ))
pa pravac tahiti..... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kum od barbe
| | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 57 | | Mjesto: Lepoglava |
|
Upisano: Uto Svi 01, 2012 5:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično dečki, znači VEĆI dio posade imamo.
Treba ozbiljno pristupiti problemu - kako nas SIMETRIČNO rasporediti?
Moja pozicija je ionako do sada bila bukaporte na provi (kontrapeza za pentu i sve ribe koje je barba ulovio - a išlo mu je jer ih ja napred plašim ).
A vi se iza dogovorite za timun.
Samo moramo jaako predimenzionirati kobilicu (a to pak meni ide )
Za kužinu neka se ipak javi pravi kogo. Kum odlično kuha, ali prlja više lonaca nego moja šefica (a meni je mortadela i pomidor - zamislite sami kako je za njegovu čuvenu maneštru)  _________________ ako posudiš - vrati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| miro
 | | Član od: 16 Svi 2010 | | Poruke: 46 | | Mjesto: st. toplice |
|
Upisano: Uto Svi 01, 2012 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
evo mene nabrzinu,ja nebi skinucentu-1.dorazmenu platicu a nebi ni madir ispod cente,jer centa je inače na pravemu brodu šira i debja od ostalih madiria ujedno ima i verzija da je imalo debji i drugi madir.,ali nebi smi bit širi od cente jer je centa najšira definitivno.znači ja bi na tvome mistu ispara onu letvicu-pas-bokoštitnik,i prebaci ga za njegovu širinu prema gore tako da njegov donji brid prati donji brid madira onoga prvog ispod cente.ostavi ga da viri -strši prema vani isto kako i sada gledano iz tlocrta,znači trebalo bi pas otanjit za debjinu madira....inače iprvi dokobilični voj-picunje na pravemu brodu malo jači,debji i širi u prirodnoj veličini oko 0,5-1cm tako da ti je to na maketi zanemarivo kad to preneseš u 1naprama50to jedebjina krila od muhe.sori na pravopisu ižurbi sinčić me treba ,ustadiju je 100pitanja kako100pitanja zašto.pozdrav i samo naprid pomalo bez priše-žurbe.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kum od barbe
|
Upisano: Uto Svi 01, 2012 11:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Miro - HVALA, car si. Ako sam dobro skužio - znači kao na velikom - samo letvica NA pravi madir, da strši malo manje od razme pretpostavljam? I odmah je rješen problem širine - super.
Dokobilične - znači i njih sam zeznuo - meni je prva 6,7mm, druga 6, a ostale sam mislio 5. Da ostavim ili ..
Neka ti ne bude žao reći da maknem i ispočetka. Kad sam to počeo bio sam ograničen sa letvicama, sada ih mogu napraviti (mala tračna - (ne)preciznost oko 0,5mm, popravljivo brušenjem naravno).
Nemoj reći sinčiću (da ne bi bilo - obećao si), ali dužan sam mu sladoled ili nešto što voli kad bude prilike.
Hvala još jednom što si odvojio vremena, jer postavljam i više pitanja od njega.
A sad krećem na posao.
Pozdrav _________________ ako posudiš - vrati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| miro
 | | Član od: 16 Svi 2010 | | Poruke: 46 | | Mjesto: st. toplice |
|
Upisano: Sri Svi 02, 2012 9:03 pm Naslov poruke: |
|
|
bog ,ostavi pas da strši prema van ka i razma,ni manje ni više a možda imaš negdje na nacrtu to prikazano na presjeku glavnog rebra?što se tiče picuna ,ne moraš minjat ništa kad si već učini dobro,reka si da je malo jači,širi od ostalih madira a tako i treba bit,a razlika u debljini je zanemariva na maketi.inače madiri na pravemu brodu nisu iste širine,čak ni na kuverti to pravilo ni važilo u staro doba ,zadnje vrime su se trenice počele činit iste.davno je to bilo kako su mi stari meštrirekli drukčije dimenzije su se prilagođavale mogućnostima .ovisilo je puno o ,motu drva zakrivljenosti,ravnini,neravninisve ovisno za koji je element broda bi komad,onda je ovisilo i o mogućnosti obrade itd,itd....jedino pravilo koje se poštovaloje bilo da su centa i picun bili širi i deblji od ostalih madira.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kum od barbe
|
Upisano: Sri Svi 02, 2012 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Miro - OK i hvala još jednom na iscrpnim informacijama. Ipak mi je malo lakše da nisam sve z..
Idem raditi ovo što si rekao, a onda - trenice. Pilim neki materijal koji mi je na raspolaganju, pa ću staviti par fotki za izbor.
Pozdrav _________________ ako posudiš - vrati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|