Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F-14A VF-142 Revell 1/144
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 10:36 pm    Naslov poruke: F-14A VF-142 Revell 1/144 Citiraj ovaj komentar

Evo dok lakiram Growlera da započnem još nešto.
Dakle, restauracija makete koju sam složio daleke 2006, odlična revellova maketa s koje nisam uspio mirnim putem sačuvati dekale, ali sam ih nabavio (Hvala Veliko pile)
Pa evo što se radilo...
Dakle kakva je bila prije(tu su već neke stvarčice iščupane):

Pa onda komadanje,najbolji dio:

Nakon kupke u Permetalu:

Prednji trap prije ravnanja:

Izravnat i ...

Dodani žmigavci:

Još škreča:

Pobrušen canopy, poslužiti će kao kalup za vacuform :

Ove "kape " preko ploča nisu dobre pa sam ih skinuo:
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro si ti to oljustio. Pratim ovo sigurno. Samo jedan prijedlog- ove rucke zaizbacivanje. Jednu tanku zicicu obojas u crno, a drugu u zuto i uvines ih. Odlicno izgleda i dobijes crno zute rucke kakve su i u stvarnosti. Ja upravo radim revellov f-18 i na taj sam nacin to odradio. Stvarno dobro ispadne.

E da, lakiraj ih da ti se boja ne skine.

Vukic: poruka promijenjena dana: Čet Sij 12, 2012 10:47 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 10:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

wow Surprised

evo gdje su zavrsili dekali Exclamation

odlicno do sad. ako ti treba koji komad javi, ja svog necu radit Smile
gemini

Član od: 30 Stu 2010
Mjesto: Vrhnika-SLO
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 11:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Klap klap Klap klap Klap klap
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 7:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dva prsta gore
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 10:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

IDES stvarno ljepo i precizno koliko je to veliko. Shocked
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 10:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast!!!! Imaš živaca!!!! Very Happy
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 11:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno skidanje boje Very Happy Taj permetal... Prvi put cujem za to... Ajde napisi koju rec oko toga Wink Gde se moze kupiti, kakav je postupak skidanja boje, jeli agresivan do plastike, ...

Pivo
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bastardo Napisao/la:
Odlicno skidanje boje Very Happy Taj permetal... Prvi put cujem za to... Ajde napisi koju rec oko toga Wink Gde se moze kupiti, kakav je postupak skidanja boje, jeli agresivan do plastike, ...

Pivo

Ima ga kod nas u mercatoru, tako da vjerujem da ima i u Sloveniji. Za ciscenje pecnica. Slicno muscolu.
Vedran

PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 12:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Puno hvala na komentarima.
@ bastardo
Dakle permetal je slično što i muscolo, s njim imam odlična iskustva, skidao sam boju s revellovih maketa: B-2 1/144, F-16A 1/72 i F-14a 1/144, raskomadam maketu stavim dijelove u vrećicu i obilato pošpricam pjenom permetala, to zatvorim, čekam jedan dan (može i duže), kasnije isperem vodom, odmastim i to je to.
Uopće ne nagriza plastiku, canopy ostaje potpuno proziran, samo ne skida ljepilo, boju ispod ljepila, i baš i ne skida revellov enamel eisen metalic 91 (zapravo skine metalik ali ispod ostane neka tamno siva nijansa koja se lako skine finim brusnim papirom pa nema problema.
Evo slike:

@ veliko pile
Ne trebaju mi dijelovi, jer nakon čisćenja boje i finije obrade dijelova, zapravo sam dobio dijelove kakvi su nekada i bili, pa je sve na broju.

@ vukic
Znam za tu tehniku, pomoću nje sam radio ručice za Growlera u 1/48, a kako je ovo 1/144, mislim da je to za mene nemoguće, čak mislim i da su ovako možda predimenzionirane, ali zbilja nisam mogao manje.
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 12:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vedrane CARE! Em radiš hebenica rebuild makete i to u mikroskopskom mjerilu ,em si mi otkrio da i sredstvo kojeg žena koristi isto skida boju Very Happy !!!
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pon Sij 16, 2012 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vedrane, hvala ti za info! Pivo Valja pocet trazit ovo cudo u nasim trgovinama Very Happy
Natrag na vrh
Vedran

PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2012 12:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dosta se toga radilo pa da podijelim s vama.
Oprostite na nekim slikama, neda mi se paliti 650W rasvjete da bi uslikao sitnice.

Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2012 12:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

O Boze, kakvo mesarenje na ovom minijaturi. Strava Shocked
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2012 2:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

svaka ti cast, imam doma tu maketu, i tvoja izgleda jednostavno strasno...koliko posla na tih 10+cm plastike..stvarno bolesno
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma