Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Uto Sij 10, 2012 6:37 pm Naslov poruke: Ferrari 312 T5 |
|
|
Evo za promjenu malo drugačije mjerilo, 1/43 od Tameo kits.
Preko 300 dijelova, 2 seta decala i vacuform stakla.
Tokareni dijelovi i ostalo.
"Bijeli metal"
Body je djelomično pobrušen, fit je odličan, treba stanjiti stranice.
Ovaj bočni PE dio je prekratak skoro 1mm, ali znam kako ću to riješiti.
Diskovi i čeljusti su sastavljene samo ih treba obojati. Na svaki disk dolaze dvije čeljusti, ovo je samo proba na suho. Disk je promjera 6mm, a ovo ispod njega je disk od FXX-a u 1/24.
Amortizeri su isto gotovi, ispod je opet dio sa FXX-a.
Dijelovi sortirani na sigurnom.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Emir
 | | Član od: 20 Sij 2006 | | Poruke: 250 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Uto Sij 10, 2012 6:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Koliko kosta to zadovoljstvo 1/43 ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Uto Sij 10, 2012 7:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Emir Napisao/la: | | Koliko kosta to zadovoljstvo 1/43 ? |
100 eura u Maranellu gdje se prodaju samo makete Ferrarija, negdje drugdje je možda i jeftiniji, ali mislim da vrijedi jer je stvarno detaljna maketa i užitak ju je slagati. U tom shopu se već sastavljene 1/43 makete od BBR-a i Tamea prodaju za 200 eura iako i nisu baš nešto složene,a ima i složenih formula u 1/18 do 2000 eura. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tomislav gogic
 | | Član od: 06 Tra 2010 | | Poruke: 105 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 10, 2012 8:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda impresivno ,zeljno iscekujem napredak i uvjeren sam da ces ga sloziti vrhunsko kao i sve svoje makete _________________
Porsche 911 Turbo 88' |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Uto Sij 10, 2012 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
presitno za moj gust _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Uto Sij 10, 2012 9:51 pm Naslov poruke: |
|
|
jednostavno sam tako reči impresioniran,eto zabave sa 1/43,i BTW po dobroj cijeni si ga kupio,ako ne muljaš ,daj udpdejtaj koliko got stigneš svaki progres,slika i komenta nikad dosta ,sad i mene puca da sklopim plastišu i nešto metalaca + resin na F430 ,a ove nedostatke sa metalom jedino na brusilicu ,mislim onu za recimo makete i to je to ,pratim sljedeće,i javi kad se ide u IT,možda se nešto i naruči.A ovo kad bude gotovo ,obavezno pod neku plastiku da ga vrijeme ne pojede  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 11, 2012 9:46 am Naslov poruke: |
|
|
Malo previše dijelova i premala maketa za moj ukus
Pratim naravno, slike napretka stavljaj svaki dan
P.S.
Ako ne bude gotov do kraja tjedna, onda stvarno zabušavaš  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Sij 11, 2012 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je ovo prejako. Pratim sa zanimanjem. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
|
Upisano: Čet Sij 12, 2012 6:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Završio sam felge, svaka je od 2 tokarena i 2 PE dijela. Nakon ugradnje na svaku dolazi još par dijelova.
Malo sam prepravio auspuhe. Odrezao sam 5mm vrha i zalijepio cjevčice promjera 1.2mm. Izgleda malo neuredno ali bude bolje nakon kitanja i brušenja. Prvo sam samo mislio izbušiti rupe ali nikak pogoditi centar i još k tome ima malo mesa sa strane pa sam se odlučio za ovo rješenje.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tomislav gogic
 | | Član od: 06 Tra 2010 | | Poruke: 105 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 12, 2012 11:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Felge su stvarno izgledaju lijepo! _________________
Porsche 911 Turbo 88' |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Sub Sij 14, 2012 4:15 am Naslov poruke: |
|
|
dobra ideja sa auspusima na 1/43 mjerilu,tolko novaca a još moraš ispravljat,recimo greške ,bit će odličan,još ako ga uspijem vidjet uživo bit će to suprise  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shadow
 | | Član od: 10 Sij 2012 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Sub Sij 14, 2012 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimljivo rješenje na auspusima! Odličan posao dosad,samo nastavi tako.
Kit izgleda predobro,ovo je WCT 79?
Jel gradiš auto Gillesa ili Schektera?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
|
Upisano: Sub Sij 14, 2012 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Shadow Napisao/la: | Zanimljivo rješenje na auspusima! Odličan posao dosad,samo nastavi tako.
Kit izgleda predobro,ovo je WCT 79?
Jel gradiš auto Gillesa ili Schektera?  |
Da, WCT kit, Belgija 1980. Za sad je u planu Gilles jer mi je on draži vozač, a i završio je bolje nego Schekter u toj utrci. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
|
Upisano: Ned Ruj 02, 2018 7:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo jedan update nakon 6 godina. Na svu sreću odlučio sam tada stati s radom prije nego je napravljena šteta na maketi jer sam vidio da to nije za mene. U međuvremenu sam se popravio, od Tamea naručio uništene dijelove i odlučio dovršiti maketu. Čekam novi pin vise da izbušim par rupa na motoru, a inače je skoro sve pofarbano i samo to treba sastaviti. Zanemarite slike s početka teme jer je to samo pokazivanje kolko su dijelovi sitni .
Na body-u je bila standardna procedura samo sam umjesto 2K laka koristio MrColor GX100 jer se može tanje nanijeti što je bitno u ovom mjerilu.
Najgori su mi ovi sitni dijelovi gdje treba prvo bojati jednu stranu pa onda drugu jer se dio nema za kaj primiti.
Felge sam na kraju bojao s alcaldom jer je aluminij kroz godine oksidirao.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bugy1
 | | Član od: 23 Pro 2006 | | Poruke: 853 | | Mjesto: Ljubljana-Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|