Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2009 10:39 am Naslov poruke: |
|
|
Dođoh sutra po otvorenju izložbe napraviti par snimaka ovoga iznimnog događaja u miru Gospodnjem i ......
 _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2009 10:41 am Naslov poruke: |
|
|
 _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| morest
 | | Član od: 06 Sij 2009 | | Poruke: 75 | | Mjesto: ST-ŠI |
|
Upisano: Pet Pro 18, 2009 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Zbilja izgleda odlično Malo mi je datum trajanja nezgodan i kratak, pa neću biti u mogućnosti pogledati ju uživo, ali nadam se da će se izložba u neko vrijeme uputiti malo južnije (ali ne i tužnije), jer vjerujem da bi zainteresiranih da pomognu u organizaciji ali i da razgledaju, svakako bilo. U međuvremenu dok čekam da vidim uživo, može li malo bolja slika ovih vitrina u kojima su raznih predmeti, pretpostavljam raspoređeni po razdobljima, naravno ako je netko slikao.Na taj će mi način vrijeme čekanje brže proći, ali ne i želja da razgledam izložbu
A također me zanima jeli moguće nabaviti nekakav katalog izložbe ili barem poster neki? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Sub Pro 26, 2009 12:44 am Naslov poruke: |
|
|
odlicno je,reko mi i jeras,te se nadam da cu se jedan dan, iduci tjedan, zaletit do muzeja.
jeras mogo si rec,mozda imam i ja nekakvih 'rekvizita' da upotpunim izlozbu!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 31, 2009 5:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo jučer sam uspio obići izložbu i oduševljen sam ,svakako preporučam svima da odu.
Fotke su odlične, ima dosta zanimljivih koje koriste i nama maketarima,a oduševili su me i natpisi i objašnjenja pokraj fotki koji su iscrpni i popunili su mi neke rupe koje sam imao u određenim stvarima.
Svaka pohvala autorima na trudu i otvaranju svojih kolekcija, jedino se nadam da će i katalog/monografija uskoro, obavezno ju kupujem! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 14, 2010 3:18 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na pohvalama i podršci, a oni koji još nisu stigli, napominjem da je izložba službeno otvorena samo još do petka (15.01.). Da li će biti prolongiranja u ovom času još ne znam, pa ako bude - napišem naknadno. Evo i jedna vrlo pozitivna recenzija, za one koji se još predomišljaju ... U svakom slučaju, hvala Damire na iscrpnosti i komplimentima:
http://www.hrcappuccino.org/articles/misc/Stoljece.htm |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 14, 2010 10:19 am Naslov poruke: |
|
|
a zašto barem još u subotu ne ostave? ja nebum stigo zbog škole.... _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 08, 2012 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav,
dižem temu iz mrtvih da bih pitao ima li štogod od najavljene publikacije/knjige o 100 godina zrakoplovstva? Ovo pitanje je postavljeno na jednom drugom forumu ali mislim da bi se ovdje mogli dobiti (bilo kakvi) odgovori. Prošlo je ohoho od izložbe a najavljene knjige nema niodkuda  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 08, 2012 7:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| SZVO Napisao/la: | Pozdrav,
dižem temu iz mrtvih da bih pitao ima li štogod od najavljene publikacije/knjige o 100 godina zrakoplovstva? Ovo pitanje je postavljeno na jednom drugom forumu ali mislim da bi se ovdje mogli dobiti (bilo kakvi) odgovori. Prošlo je ohoho od izložbe a najavljene knjige nema niodkuda  |
Mozda je doslo do nesporazuma, ako si kao "najavu" knjige shvatio moju recenziju izlozbe:
http://www.hrcappuccino.org/articles/misc/Stoljece.htm
Ja sam stavio naslov "...izlozba koja zasluzuje knjigu", jer zaista mislim da zasluzuje. No cini mi se da autori takvu mogucnost nisu spominjali.
Ili...? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Ned Sij 08, 2012 8:33 pm Naslov poruke: |
|
|
U prvom postu na ovom topicu "prelude" je napisao:
| Citat: | | Ujedno napominjemo da je u pripremi i popratni tematski katalog/knjiga uz ovu izložbu. Iz tehničkih razloga nije ga se stiglo tiskati već za otvaranje izložbe, no o promociji istog, kao i mogućnosti njegove nabave izvjestiti ćemo vas naknadno. |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Pon Sij 09, 2012 12:40 am Naslov poruke: |
|
|
| SZVO Napisao/la: | U prvom postu na ovom topicu "prelude" je napisao:
| Citat: | | Ujedno napominjemo da je u pripremi i popratni tematski katalog/knjiga uz ovu izložbu. Iz tehničkih razloga nije ga se stiglo tiskati već za otvaranje izložbe, no o promociji istog, kao i mogućnosti njegove nabave izvjestiti ćemo vas naknadno. |
|
Poštovani kolega,
Kao jedan od autora ovog projekta tj. izložbe i najavljenog kataloga, sa žaljenjem moram konstatirati da jesi u pravu - katalog jest bio najavljen (obećan), ali do sada nije realiziran. Stoga se i osjećam dužnim odgovoriti. I tu nemam izbora nego prevaliti odgovornost za to ponajprije na drugu stranu (tj. na Vojni muzej kao organizatora izložbe odn. izdavača/nakladnika kataloga), koja nije ispoštovala realizaciju tog projekta do kraja - kako je to bilo zamišljeno tj. dogovoreno.
Ne bih sada i na ovom mjestu o razlozima za to jer je cijela priča o svemu tome malo složenija, ali nije potrebno puno mašte da se dokuči da je Vojni muzej "na sisi" MORH-a, odn. državnog proračuna, a znamo kakva je situacija ... Ne kažem da to može i smije biti opravdanje, ali tako jest. No, bez obzira na to, apeliram da se sad po forumima ne razvlači neka velika rasprava o tome, jer nema smisla. Ali možeš linkati ovo moje očitovanje na forum na kojem je netko postavio to pitanje. Ukoliko te pak podrobnije zanimaju neki detalji etc., to možemo uz kavu u prilici ...
Jer ako je itko želio da to bude izrealizirano to smo mi autori, koji smo uložili mjesece truda i vremena da to priredimo, a pored toga smo dovedeni i u situaciju da nekim donatorima (foto i ostalog) materijala ostanemo dužni na katalogu koji smo im najavili i obećali. A vjerujte da je ono što ste vidjeli tek dio onoga što je trebalo biti prezentirano u spomenutom katalogu.
Unatoč gornjem, mi autori, kao vlasnici prava na pisanu i veliku većinu foto građe koja je bila prezentirana na izložbi (kao i onu koja nije) promišljamo o modusu i obliku na koji bi ipak sav taj materijal izdali i od toga nismo odustali. Jasno, ne kao katalog (jer je to passé), već kao knjigu. Jer bilo bi šteta da to nemate prilike prolistati i doma, kada ste se već morali smrzavati u TMZ-u ... I to u vlastitom ili izdanju nekog nakladnika. No, o-tom-potom, tj. kada dođe do realizacije toga, svakako ćete svi skupa biti obaviješteni.
Hvala na razumijevanju,
R. Čopec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Pon Sij 09, 2012 9:20 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala na objašnjenju g. Roberte. Budem prenio vaš post na drugi forum. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|