Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Nemsy_29
 | | Član od: 26 Velj 2010 | | Poruke: 78 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sub Pro 10, 2011 11:47 pm Naslov poruke: Boeing 727-200 Yu Air force one Minicraft 1/144 |
|
|
Gotov konacno, uradjen "na silu" danas jer sam ga poprilicno umorno i nervozno privodio kraju. A sad o maketi
Minicraftov 727-200, radjen u bojama Titovog 727-200, proizveden 1975e i iste godine isporucen SFRJ, ulazi u sastav JRV prvo pod ev.brojem 14301 pa potom 74301 da bi na kraju dobio civilnu registraciju zbog aviosaobracaja. Elem jedan od dva 727 koje je JRV posedovalo, ovaj 301 je Tito licno koristio a drugi 302 uglavnom za velike delegacije, odlazak oficira i njihovih porodica na more prosto receno za obicne smrtnike
O maketi, gore MM flat white, dekali neki mix, dole posvetljena HU 40, krila HU-127 gunmetal i MM Aluminium. Jedino slovo H odstupa malo na registraciji al nije lakirano tako da kad nabavim odgovarajuce zamenicu. Maketa ima problem sto mora da bude na savrseno ravnoj povrsini da ne bi pala na dupe(mada stavio sam odg gramazu kolko u sastavnici pise :headbang). Razni maleri su me uz nju pratili al dobro gotova je, rezultat po meni zadovoljavajuci al ima ono "moglo je i bolje". Maketa ima greske, fale joj ev brojevi na repu zato sto nisam imao dovoljno male i jos neke sitnice. Ko dodje sutra na NG kup imace prilike uzivo da ga vidi. Tolko o prici a evo sad slika

Inace avion odmila nazvan "Marshall"
Sad opalite sa komentarima i kritikama  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Ned Pro 11, 2011 1:10 am Naslov poruke: |
|
|
odlicno,svaka cast, na izboru aviona i korisnika! nego daj mi reci sta je bio upisan u civilni registar?
...i daj jos fotki iz profila,obje strane,nos... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nemsy_29
|
Upisano: Ned Pro 11, 2011 1:43 am Naslov poruke: |
|
|
Bice sutra boljih slika, avion je zadrzao i evidencijske brojeve koji su se nalazi odmah ispod civilnog registarskog(nema na maketi jer nisam imao te sitne brojeve). Za registraciju ne znam nista al i marsalov Il-18 je isto imao civilnu registraciju. 727 je odmah 1975e dobio i civilnu pored evidencijske oznake(kasnije dodata na avion) a kao vlasnik aviona se vodio JAT. Oba Boeinga-727 su 83e predati Aviogenexu koji je ovaj Yu-AKH modifikovao u normalau putnicku varijantu a ne VIP sa dodatnim rezervoarima za gorivo(inace ova 727 je imala veci dolet od standardnih). Oba JRV 727 su zavrsili svoju karijeru na nasim prostorima 2006e godine kada ih je Aviogenex za cini mi se 50 miliona dolara prodao nekoj americkoj kompaniji kao poslednji 727 u letnom stanju u Evropi. Sta je dalje bilo ja ne znam  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 11, 2011 9:34 am Naslov poruke: |
|
|
Odlićna maketa  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 11, 2011 6:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda. Evidencijske brojeve lako možeš naknadno staviti kad ih nađeš. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 852 | |
|
Upisano: Ned Pro 11, 2011 6:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlicno uradjeno !
kruno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nemsy_29
|
Upisano: Ned Pro 11, 2011 7:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Drago mi je da vam se svidja, stavicu brojeve sigurno i drugo slovo H kad nabavim  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pon Pro 12, 2011 12:40 am Naslov poruke: |
|
|
Jako je dobar! Svaka čast! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| YU-AMB
| | Član od: 06 Pro 2011 | | Poruke: 18 | |
|
Upisano: Pon Pro 12, 2011 1:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Video sam maketu uzivo i lepo izgleda. Sjajno je stajao uz Inez Adria MD-80 i steta sto vise maketara nije uz tebe i Zorana ucestvovalo sa putnickim avionima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 12, 2011 9:47 am Naslov poruke: |
|
|
I ja sam ga vidio uzivo na Lavirintu i moram priznati da izgleda puno bolje nego na slikama. Htio sam ti reci kako mi se cini da ti slova registracije na krilu ne izgledaju jednako ali kad sam ga vidio uzivo sretan sam sto to nisam spomenuo  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|